Code oranje of rood en op vakantie De positieve reisadviezen maken ons allemaal blij. Maar wat is er nog precies verzekerd als het reisadvies voor je vakantiebestemming plotseling verandert naar code oranje of rood?

Op vakantie naar een gebied waar code oranje of rood geldt? Check de dekking van je Klaverblad Doorlopende reisverzekering

De kleurcodes van populaire vakantiebestemmingen zijn over het algemeen positief. Maar wat nou als je heel graag op vakantie wil naar een land waar code oranje of rood voor geldt? Of als het reisadvies verandert wanneer je er al zit? Omdat we begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, leggen we je uit welke modules er dan precies gedekt zijn binnen onze reisverzekering.

Vlak voor vertrek verandert het reisadvies van je vakantiebestemming naar code oranje of rood

Je hoopt er natuurlijk niet op, maar gezien de situatie kan het zomaar gebeuren dat het reisadvies van je vakantiebestemming vlak voor vertrek negatief wordt. In dit artikel gaan we er even vanuit dat je alsnog op vakantie gaat en je je reis, ondanks het veranderde reisadvies, niet annuleert. Voor de module Annulering gelden namelijk andere voorwaarden. Daar lees je alles over in het blog Op vakantie? Zo zit dat met corona en je annuleringsverzekering.

Je gaat alsnog op vakantie, ondanks het veranderde reisadvies

Het is goed om te onthouden dat het ministerie van Buitenlandse zaken het sterk afraadt om op vakantie te gaan naar een land met een negatief reisadvies. Ga je toch wel op reis ondanks een negatief reisadvies vanwege het coronavirus? Dan geldt het volgende voor de modules van de Klaverblad Doorlopende reisverzekering:

Wel dekking Geen dekking
De modules Bagage, Personenschade en Vervoer en Verblijf bij zowel situaties die verband hebben met het coronavirus als andere situaties
De modules Calamiteiten en Aansprakelijkheid, Medische kosten* en Persoonlijke hulp bij situaties die geen verband hebben met het coronavirus, zoals een medisch ongeval of een fototoestel dat gevallen is bij situaties die verband hebben met het coronavirus

* Voor de module Medische kosten geldt dat je altijd eerst contact moet opnemen met je zorgverzekeraar. Wat niet vergoed wordt door je zorgverzekeraar kan bij ons worden ingediend.

Tijdens je vakantie verandert het reisadvies plotseling naar code oranje of rood

Het is natuurlijk erg vervelend als de situatie van je vakantiebestemming plotseling verandert als je daar al bent. Je komt vervolgens voor de keuze te staan of je wilt blijven of liever terug naar huis gaat. Houd er rekening mee dat als je besluit om de reis eerder te beëindigen de kosten/hulp die je maakt/nodig hebt om thuis te komen niet gedekt worden. Ook de kosten die je maakt om langer daar te blijven in het geval van een lockdown worden niet vergoed.

Is repatriëring (noodzakelijke terugkeer naar Nederland vanwege ziekte, letsel of overlijden) verzekerd?

Ben je bewust in een land gebleven waarvoor het reisadvies veranderd is naar code oranje of rood en moet je vanwege een ziekte, letsel of overlijden terug naar Nederland? Deze vorm van repatriëring vergoeden we alleen als de reden ervan niet het coronavirus is.

Krijg je een vergoeding als je langer op je bestemming moet blijven door een verplichte quarantaine?

Ja, je krijgt van ons dan een dagvergoeding van maximaal € 75,- per persoon en per dag (voor maximaal 7 dagen). Stel je reist met een positief reisadvies en vlak voordat je weer naar huis gaat, test je (of je reisgenoot) positief op corona, dan heb je recht op de dagvergoeding.

Let op: blijf je in je vakantieland, ondanks het veranderde reisadvies? De algehele dekking van je Klaverblad Doorlopende reisverzekering wordt dan beperkt. In de tabel hierboven zie je welke modules in dit geval wel en niet gedekt worden.

Op het moment van boeken geldt er een negatief reisadvies (code oranje of rood) en op het moment van vertrek geldt er een positief reisadvies

Als er een negatief reisadvies gold toen je je vakantie boekte, dan geldt voor alle modules (behalve Annulering) van de Klaverblad Doorlopende reisverzekering het volgende:

  • Er is volledige dekking bij een positief reisadvies op het moment van vertrek.
  • Als het reisadvies weer terug verandert naar negatief zodra je op je vakantiebestemming bent, dan gelden de beperkte dekkingen zoals weergegeven in bovenstaande tabel.

jong gezin in quarantaine na vakantie

Terug van vakantie in coronatijd: moet ik thuisquarantaine?

Het is misschien wel het fijnste deel van de vakantie: thuiskomen! Je thuiskomst is door de coronacrisis mogelijk wel minder zorgeloos dan normaal. Moet je bijvoorbeeld in thuisquarantaine?

Lees het blog

Hoe het zit met je annuleringsverzekering bij het annuleren van je reis vanwege corona?

We zijn allemaal toe aan een fijne zomervakantie. Toch blijft het coronavirus nog steeds aanwezig en gelden er overal verschillende coronamaatregelen. Hoe dat zit als je een vakantie boekt en toch moet annuleren? We leggen het je uit.

Annuleren i.v.m. corona