Herfstvakantie en corona: lees deze 7 tips Ga goed verzekerd op reis met de Klaverblad Doorlopende reisverzekering en lees andere 6 tips voor herfstvakantie tijdens corona.

Herfstvakantie en corona: lees deze 7 tips

Het is herfst. En door corona zal de herfstvakantie 2020 anders dan ‘normaal’ zijn. Toch is het juist nu extra belangrijk om te ontspannen. Of dat nou thuis is of ergens buiten de deur. Voor velen is het namelijk een veelbewogen jaar met een andere manier van naar school gaan, veel thuiswerken en andere onzekerheden. Of u - ondanks corona - nou een vliegvakantie naar de zon op de planning heeft, een autovakantie in eigen land doet of lekker thuisblijft, wij geven u 7 ‘coronaproof’ tips.

1. Vier vakantie in eigen land (of zelfs thuis)

Tijdens de coronacrisis uw herfstvakantie in het buitenland vieren, neemt bepaalde risico’s met zich mee. Een net zo leuk alternatief is om gewoon in Nederland blijven. Huur met uw gezin, partner of vrienden een leuk vakantiehuisje. De horeca is sinds woensdag 14 oktober 22:00 uur helaas weer gesloten, dus neem zelf lekker eten, drinken en een paar spelletjes mee. Het vakantiegevoel komt dan vanzelf.

Uiteraard geldt ook voor een vakantie in Nederland dat u voor de zekerheid altijd even goed de laatste maatregelen kunt lezen op de website van de Rijksoverheid. Blijft u lekker thuis? Ook dan is het natuurlijk mogelijk om in vakantiesferen te komen. Maak eens een uitstapje naar het bos, doe een online pubquiz met vrienden of tover uw woonkamer om tot bioscoop. Het kan allemaal!

2. Weet welke maatregelen er waar gelden

Had u al een vakantie in Nederland of in het buitenland geboekt en is deze - ondanks de laatste coronamaatregelen - nog steeds mogelijk? Onthoud dan dat er in elk land weer andere coronamaatregelen gelden. Zo komt de mondkapjesplicht ook in Nederland steeds meer de realiteit en zijn we qua social distancing in Nederland 1,5 meter afstand gewend. In Frankrijk is dat 1 meter en wordt ook de mondkapjesplicht steeds verder uitgebreid. In Duitsland zijn mondkapjes ook verplicht in het openbaar vervoer en afgesloten ruimtes. Wel zijn er verschillen per regio. Kortom, ga dus goed voorbereid op reis.

3. Vermijd drukte

Heeft u nog geen herfstvakantie gepland, maar bent u wel van plan om bijvoorbeeld last minute op vakantie te gaan of om in eigen land een bungalow te huren? Vermijd dan drukte. Zoek juist naar een vakantieverblijf in een rustig gebied. Het is dan makkelijker om de 1,5 meter afstand aan te houden en u komt met zo min mogelijk andere mensen in contact. Een andere optie is om – als dat mogelijk is – buiten de schoolvakanties om te reizen.

4. Check uw auto, caravan of camper

Door de vele negatieve reisadviezen en onzekerheden is een autovakantie dit jaar erg populair. Wel kan het zo zijn dat u de auto door de coronacrisis en het thuiswerken minder gebruikt heeft. Met onze module ‘Vervoer en Verblijf’ kunt bij uw autogarage een vakantiecheck laten doen, zodat u veilig op reis gaat. Gaat u met de camper of caravan weg? Vergeet dan niet uw banden te controleren.

5. Ga verzekerd op vakantie

Viert u herfstvakantie in het buitenland of in Nederland? Het is hoe dan ook belangrijk om verzekerd op reis te gaan. Voor vertrek is het handig om ervoor te zorgen dat uw doorlopende reisverzekering de juiste dekkingen heeft. U kunt ook altijd uw assurantieadviseur vragen om hier naar te kijken. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw herfstvakantie. Lees voor meer informatie onze veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en onze reisverzekering.

Heeft u een herfstvakantie op de planning en breekt er in het land van bestemming een nieuwe coronagolf uit, wat zorgt voor een negatief reisadvies? Wij leggen u uit of u de annuleringskosten vergoed krijgt bij een geannuleerde reis vanwege een nieuwe coronagolf.

6. Houd de reisadviezen goed in de gaten

Bij een herfstvakantie in het buitenland is het handig om zo veel mogelijk de reisadviezen in de gaten te houden. Dit doet u op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Houd er ook rekening mee dat deze reisadviezen elk moment kunnen veranderen. Heeft u bij ons een reisverzekering? Voor alle modules, behalve Annulering, geldt dat u niet verzekerd bent als er op het moment van vertrek een negatief reisadvies geldt voor uw land van bestemming. Voor de module Annulering gelden weer andere regels.

7. Download de Reisapp

Erg handig: de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze app houdt u op de hoogte van actuele reisadviezen. Ook krijgt u een waarschuwing als het reisadvies van uw bestemming is gewijzigd. En u kunt via de Reisapp gemakkelijk contact op nemen met hun contactcenter. Vergeet ook niet te kijken of u in thuisquarantaine moet als u op vakantie bent geweest en weer terug in Nederland komt.

Geniet met én zorg voor elkaar!

Heeft u vragen over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier of door te bellen naar 079 - 3 204 549. Wij helpen u graag.

Bereken en vraag aan Onze reisverzekering