Op zomervakantie? Zo zit dat met corona en uw annuleringsverzekering. Heeft u een vakantie op de planning staan en vraagt u zich af hoe dat zit met corona en het eventueel annuleren van de reis? We geven u alle antwoorden.

Op vakantie? Zo zit dat met corona en uw annuleringsverzekering.

Als we op vakantie gaan, dan doen we dat uiteraard het liefst zonder zorgen. Toch blijft het coronavirus nog steeds aanwezig en gelden er overal weer verschillende maatregelen. Dit zorgt ook nog altijd voor onzekerheid rondom het wel of niet doorgaan van uw reis. Wij denken graag met u mee en verruimen daarom tijdelijk de voorwaarden van onze annuleringsverzekering. Daarnaast we hieronder nog wat tips om rekening mee te houden bij het reizen naar andere landen.

Onze annuleringsverzekering: dit is er aangepast

Heeft u een vakantie op de planning staan? Wat fijn. Natuurlijk is er nog steeds het risico dat een vakantie niet doorgaat vanwege het coronavirus. Nu denken we natuurlijk graag mee met onze klanten. Daarom hebben we de voorwaarden rondom onze annuleringsverzekering tijdelijk verruimd. Voor deze tijdelijke verruiming gelden een aantal voorwaarden, namelijk:

 • Uw reis heeft een vertrekdatum vóór 1 januari 2023, waarbij er tijdens boeking een positief reisadvies was voor het land (of de landen) van bestemming.

 • U heeft uw annuleringsverzekering uiterlijk binnen 7 dagen na het boeken van de vakantie afgesloten.

Voldoet uw situatie aan de voorwaarden hierboven? Hieronder leggen we uit wanneer u annuleringskosten wel of niet vergoed krijgt.

Annuleringskosten worden wel gedekt

 • Als er een positief reisadvies gold toen u de reis boekte, maar er een negatief reisadvies geldt op het moment van vertrek.
 • Als er op het moment van vertrek een positief reisadvies geldt en u zelf positief test op corona.
 • Als er op het moment van vertrek een positief reisadvies geldt, maar u om een andere reden* dan het coronavirus wil annuleren.
 • Als er op het moment van vertrek een negatief reisadvies geldt vanwege het coronavirus, maar u om een andere reden* dan het coronavirus moet annuleren.

Een eventuele schadevergoeding wordt zoals altijd bepaald op basis van uw polisvoorwaarden.

* Deze reden moet wel voorkomen in de polisvoorwaarden van je reisverzekering met annuleringsdekking.

Let op: als u van de reisorganisatie een vergoeding of restitutie krijgt (of zou moeten krijgen), dan wordt dit verrekend met de uitkering die u van ons ontvangt op basis van de polisvoorwaarden.

Annuleringskosten worden niet gedekt

 • Als er op het moment van vertrek een positief reisadvies geldt, maar u toch niet durft af te reizen naar uw vakantiebestemming.
 • Als er een negatief reisadvies gold toen u de reis boekte en er op het moment van vertrek nog steeds een negatief reisadvies geldt of als u zelf positief test op corona.
 • Als uw vakantiebestemming Nederlandse reizigers weigert vanwege de kleurcode van Nederland.

 • Als u niet gevaccineerd bent en uw vakantiebestemming (plotseling) een 2G-beleid hanteert.

Op vakantie naar een gebied met code groen of geel als reisadvies

Een land waarvoor code groen of geel geldt, heeft een positief reisadvies. U kunt daar dus heen om vakantie te vieren. Een geel reisadvies betekent wel dat er nog bepaalde veiligheids- en gezondheidsrisico’s zijn. Zorg vooraf dat u hier goed op voorbereid bent.

Tips voor reizen naar een land met code groen of geel

 • Reizen naar een land met code groen of geel mag. Houd er wel rekening mee dat er mogelijk extra coronamaatregelen* getroffen worden als het aantal besmettingen toeneemt.
 • Gold er een positief reisadvies toen u de reis boekte, maar wordt deze negatief op het moment van vertrek? Het annuleren van uw reis wordt dan gedekt door onze annuleringsverzekering.
 • Verandert het reisadvies tijdens uw vakantie van code geel naar oranje? Probeer dan zo snel mogelijk naar huis te gaan. Uiteraard kunt u met onze alarmcentrale bellen als u hulp nodig heeft.
 • Na vakantie in een land met code groen of geel hoeft u bij thuiskomst niet een negatieve coronatest te laten zien en u hoeft ook niet in quarantaine.

* Onze reisverzekering biedt geen dekking voor eventuele (quarantaine-)maatregelen die het land van bestemming oplegt, ondanks het groene of gele reisadvies.

Coronavirus: 3 stappen om annuleringskosten vergoed te krijgen

Volg altijd ons 3-stappenplan om uw annuleringskosten vergoed te krijgen als u uw reis annuleert vanwege het coronavirus (COVID-19).

Bekijk het stappenplan

Op vakantie naar een gebied met code oranje of rood als reisadvies

Reizen naar een land waar een oranje of rood reisadvies geldt, raden wij u niet aan als u zorgeloos op vakantie wil. Deze kleurcodes betekenen namelijk dat er ernstige tot zeer ernstige veiligheidsrisico’s zijn en veel tot vergaande (corona)maatregelen gelden. Daarnaast loopt u het risico dat de reisverzekering in de meeste gevallen geen dekking biedt.

Tips voor reizen naar een land met code oranje of rood

 • Reizen naar een land met code oranje of rood wordt afgeraden. Voor code oranje geldt dat u alleen mag reizen als dat noodzakelijk is. En een vakantie valt daar niet onder.
 • Gold er een negatief reisadvies toen u de reis boekte en geldt deze nog steeds/weer bij vertrek? Het annuleren van uw reis wordt dan niet gedekt door onze annuleringsverzekering.
 • Bij reizen naar een land met code oranje of rood als reisadvies vanwege het coronavirus, vervallen de dekkingen Medische kosten, Persoonlijke hulp en Calamiteiten en Aansprakelijkheid.
 • Bij reizen naar een land met code oranje of rood als reisadvies vanwege het coronavirus blijven de dekkingen Vervoer en verblijf, Bagage en Personenschade wel gelden.
 • Bij reizen naar een land met reisadvies code oranje of rood als reisadvies vanwege een andere reden dan het coronavirus is er geen dekking op onze reisverzekering.
 • Na vakantie in een land met code oranje of rood moet u bij thuiskomst een negatieve coronatest laten zien en u moet in quarantaine.

Onze alarmcentrale helpt graag

Bent u op vakantie en verandert de situatie en/of heeft u vragen of twijfels rondom de coronamaatregelen en uw verzekering? Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar en helpt u graag verder. Bel met +31 (0)79-3 204 704.

Vragen over onze reis- en annuleringsverzekering?

We kunnen het voorstellen dat u nog vragen heeft over onze reis- en annuleringsverzekering en over wat er precies wel en niet gedekt is. Kijk voor een volledige weergave op onze productpagina of in de polisvoorwaarden. Uiteraard kunt u uw vraag ook aan ons stellen door te bellen met 079 – 3 204 549 of vul ons contactformulier in. Bent u verzekerd via een assurantieadviseur? Hij of zij helpt u graag!

Onze reisverzekering