Zomervakantie en corona: lees deze 7 tips Ga goed verzekerd op reis met de Klaverblad Doorlopende reisverzekering en lees andere 6 tips voor zomervakantie tijdens corona.

Zomervakantie en corona: lees deze 7 tips

Het is zomervakantie! En door corona zal de zomervakantie 2020 anders dan ‘normaal’ zijn. Toch is het juist nu extra belangrijk om te ontspannen. Voor velen is het namelijk een veelbewogen jaar geweest met een andere manier van naar school gaan, veel thuiswerken en andere onzekerheden. Heeft u, ondanks corona, zomervakantieplannen? Of het nou een vliegvakantie naar Spanje, een autovakantie naar Frankrijk of een vakantie in eigen land is, wij geven u 7 ‘coronaproof’ vakantietips.

1. Ga verzekerd op vakantie

Viert u zomervakantie in het buitenland of in Nederland? Het is hoe dan ook belangrijk om verzekerd op reis te gaan. Voor vertrek is het handig om ervoor te zorgen dat uw doorlopende reisverzekering de juiste dekkingen heeft. U kunt ook altijd uw assurantieadviseur vragen om hier naar te kijken. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw zomervakantie. Lees voor meer informatie onze veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en onze reisverzekering.

De zomervakanties zijn in volle gang. Maar wat als er een tweede coronagolf uitbreekt en dat zorgt voor een negatief reisadvies? Wij leggen u uit of u de annuleringskosten vergoed krijgt bij een geannuleerde reis vanwege een tweede coronagolf.

2. Check uw auto, caravan of camper

Voor de zomervakantie 2020 is een autovakantie erg populair. Door de coronacrisis en het thuiswerken is uw auto misschien minder gebruikt. Met onze module ‘Vervoer en Verblijf’ kunt bij uw autogarage een vakantiecheck laten doen, zodat u veilig op reis gaat. Gaat u met de camper of caravan weg? Vergeet dan niet uw banden te controleren.

3. Houd de reisadviezen goed in de gaten

Bij een zomervakantie in het buitenland is het handig om zo veel mogelijk de reisadviezen in de gaten te houden. Dit doet u op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reisadviezen zijn per 15 juni 2020 versoepeld, maar ze kunnen elk moment weer veranderen. De kleuren oranje en rood zien wij als een negatief reisadvies. Voor alle modules, behalve Annulering, geldt dat u niet verzekerd bent als er op het moment van vertrek een negatief reisadvies geldt voor uw land van bestemming. Voor de module Annulering gelden weer andere regels.

4. Vermijd drukte

Heeft u nog geen zomervakantie gepland, maar bent u wel van plan om bijvoorbeeld last minute op vakantie te gaan? Vermijd dan drukte. Zoek naar een vakantieverblijf in een minder bekend of populair gebied. En reis – als dat mogelijk is – buiten de schoolvakanties om.

5. Weet welke maatregelen er waar gelden

In elk land gelden weer andere coronamaatregelen. Zo zijn we qua social distancing in Nederland 1,5 meter afstand gewend. In bijvoorbeeld Frankrijk is dat 1 meter. En in Frankrijk zijn mondkapjes (nog) niet verplicht. In Duitsland zijn mondkapjes juist wel weer verplicht in het openbaar vervoer en in winkels. In Spanje worden mondkapjes overal aangeraden en is er in sommige regio’s zelfs weer sprake van een lockdown. Ga dus goed voorbereid op reis en weet welke coronamaatregelen er in uw vakantieland gelden.

6. Download de Reisapp

Erg handig: de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze app houdt u op de hoogte van actuele reisadviezen. Ook krijgt u een waarschuwing als het reisadvies van uw bestemming is gewijzigd. En u kunt via de Reisapp gemakkelijk contact op nemen met hun contactcenter.

7. Vier vakantie in eigen land

Tijdens de coronacrisis uw zomervakantie in het buitenland vieren, neemt bepaalde risico’s met zich mee. Een minder risicovol alternatief is natuurlijk gewoon in Nederland blijven. Vakantieverblijven, horeca en andere attracties hebben zich aangepast, zodat u ook in eigen land zorgeloos kunt genieten van uw zomervakantie.

Wij wensen u een bijzondere en fijne zomervakantie 2020 toe. Geniet met én zorg voor elkaar!

Heeft u vragen over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier of door te bellen naar 079 - 3 204 549. Wij helpen u graag.

Bereken en vraag aan Onze reisverzekering