ingebroken in huis

Inboedelverzekering: wie is verzekerd?

U woont misschien alleen. Of wellicht met partner, zoon of dochter. Voordat u een inboedelverzekering afsluit, is het in ieder geval goed om te weten wie er allemaal verzekerd zijn.

Inboedelverzekering: alle gezinsleden in hetzelfde huis verzekerd

Goed nieuws! Heeft u een Klaverblad inboedelverzekering? Dan zijn de spullen van alle bewoners goed verzekerd tegen schade, lekkage, diefstal en brand. Uw eigen spullen, maar óók die van uw kinderen en partner. Wel is het belangrijk dat u een gezinsband met ze heeft. Dus heeft u een vriend(in) die zo nu en dan een weekend komt logeren? Zijn of haar spullen zijn dan vaak niet verzekerd.

Alle spullen van gezinsleden zijn goed verzekerd. Voorwaarde is wel dat iedereen in hetzelfde huis woont. Gaan uw kinderen het huis uit? Dan zijn ze niet meer verzekerd onder uw inboedelverzekering. Ze moeten dan zelf een inboedelverzekering afsluiten. Bent u gescheiden en slapen uw kinderen om de week bij u? Dan zijn hun spullen natuurlijk wél verzekerd. Géén co-ouderschap? Dan vallen de spullen onder de inboedelverzekering van de ouder met voogdij.

Voor studenten: inboedelverzekering voor als je het huis uit gaat

Het is zover: uw kind gaat het huis uit om te studeren. Het studentenleven roept en hup, daar gáán ze! Het huis uit, de wijde wereld in. Van hotel mama naar studentenstek. Zo’n nieuwe levensfase is leuk én spannend. Maar dat studentenleven kost ook geld. Denk bijvoorbeeld aan huur, studie en al die leuke avonden in de kroeg. En vergist u zich niet: in een studentenkamer staan vaak meer spullen dan u denkt.

Een inboedelverzekering voor studenten is dan slim. Zo is een student ook goed verzekerd tegen schade, lekkage, diefstal en brand. Is er iets gebeurd? Supervervelend natuurlijk, maar gelukkig kan uw studerende kind beschadigde of gestolen spullen snel weer vervangen. Zo kan hij of zij gewoon de kamerhuur blijven betalen. En: uw kind hoeft er geen biertje minder om te drinken. Ontdek de voordelen!

Tip: Wist u dat de inboedelverzekering in sommige studentenflats gewoon bij de huur zit? Dat scheelt weer. Check het huurcontract, en let goed op de dekking.

Inboedelverzekering: wie veroorzaakt de schade

Zijn uw spullen door diefstal, brand of lekkage weg of beschadigd? Dan bent u hiervoor standaard verzekerd. Oók bij kleine ongelukjes in huis. En als geen ander weet u: een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij kinderen. Ook al zijn deze ongelukjes vaak onschuldig, ze veroorzaken soms wél schade. Schade door kinderen of huisdieren? Helaas kunt u die niet altijd voorkomen. Wél kunt u dingen doen voor situaties die u kunt verwachten. Bijvoorbeeld door uw afstandsbediening op een plek te leggen waar uw hond niet bij kan. Welke situaties wij wel en niet vergoeden, leest u op Schade door huisdieren en kinderen.

Wat dekt een inboedelverzekering precies?

Met een inboedelverzekering bent u goed verzekerd tegen schade aan uw inboedel: alle spullen in huis die u kunt verhuizen. Van elektronica tot meubels. Iedereen heeft weer andere dingen. Daarom zijn er 2 soorten: Royaal inboedelverzekering en Budget inboedelverzekering. Zo kiest u de dekking die bij u past. U staat bijvoorbeeld op en laat uw laptop en bril op de grond vallen. Of u struikelt en gooit uw koffie over het tapijt. Oeps! Check de verschillende dekkingen.

Vragen of persoonlijk advies over een inboedelverzekering?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, wij geven graag antwoord. Bel ons of stuur ons een e-mail. Wilt u persoonlijk advies? Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze inboedelverzekering