8 tips voor een kleine tuin

   Het is heel verleidelijk om een kleine tuin helemaal te betegelen. Dan heeft u in ieder geval een ruim terras. Met deze tips tovert u uw kleine tuin om tot een groen paradijs(je).

   1. De diagonale lijn is de langste lijn van uw tuin. Door deze te benadrukken, bijvoorbeeld met een grindpad, toont uw tuin groter.
   2. Ronde vormen werken ook ruimtelijk.
   3. Heeft u een schutting? Liggende planken maken dat uw tuin groter lijkt.
   4. En wilt u een looppad van tegels? Leg deze dan in de lengte neer.
   5. Maak gebruik van de hoogte. Maak een ombouw om uw afvalbakken en maak bovenop de ombouw bijvoorbeeld een kruidentuintje. Of plaats een prieel of een boog en laat deze volgroeien met planten. Het toont niet alleen gezellig, maar geeft ook goed verkoeling op een hete zomerdag.
   6. Of plaats klimmers om uw schutting te vergroenen. Er zijn ook zogenoemde ‘eetbare wanden’ te koop, of als u handig bent, maakt u deze zelf. Ze zijn vergelijkbaar met die ouderwetse schoenenzakken. U vult deze nu niet met schoenen, maar met aarde en plant er ‘eetbare’ plantjes in. Denk aan kruiden, maar ook aan planten zoals courgette. U kunt ze ook maken van halve regenpijpen en hierin groenten zoals sla laten groeien.
   7. Combineer ook de onderdelen van uw tuin. Een plank tussen de borders van twee plantenbakken is een ideale plek voor een bank. Het neemt veel minder plek in dan losse tuinstoelen. En eronder heeft u een mooie plek om wat spulletjes weg te bergen of een insectenhotel te maken.
   8. Wissel grote en kleine vormen af. Grote vlakken en grote planten zien er groot uit. Vul dit aan met veel kleine details zodat er veel te zien is. Ook dan lijkt uw tuin groter. Hetzelfde geldt voor het gebruiken van verschillende materialen.

   Meer blogs