Groenblijvende planten

In de winter is uw tuin niet zo kleurrijk en uitnodigend als in de zomer. Maar met groenblijvende planten ziet uw tuin er in de winter ook nog gezellig uit.

Veel planten en bomen verliezen in de winter hun bloemen en bladeren. Uw tuin wordt net zo saai en grijs als de buitenlucht. Niet heel gezellig. Dat kan ook anders. Er zijn steeds meer planten, struiken en bomen die in de winter net zo groen zijn als in de zomer.

Groenblijvende struiken

Wilt u een struik plaatsen als ‘schutting’, kies er dan voor één die ook in de winter groen blijft. Met een groenblijvende variant heeft u nooit inkijk. De Buxus, Laurier en Hulst zijn de bekendste.

Groenblijvende kruipers

Bodembedekkers zijn ideaal om de lege plekken tussen uw planten te vullen. Het voorkomt ook dat er onkruid gaat groeien. Soorten die in de winter ook nog groen zijn, zijn Dikkemanskruid, Jeneverbes, Zenegroen en Mansoor.

Groenblijvende vaste planten

Wissel in uw tuin groenblijvende vaste planten af met éénjarige bloeiers en vaste planten. Zo heeft u het hele jaar door plezier van uw tuin. De bekendste groenblijvende vaste planten zijn de Maagdenpalm, Amerikaanse sering, Bergthee, Kerstroos, Lavendel, Curly Red, Rhododendron, Winterheide, wintergroene varens en Druifheide.

Groenblijvende klimmers

Uiteraard zijn er ook klimmers die het hele jaar hun blad behouden. Leuk om tegen uw schutting aan te laten groeien. U kunt dan het beste kiezen voor de Bosrank, Klimop, Kardinaalshoed, Vuurdoorn of  Schoenlappersplant.

(Bron Intratuin)

Meer blogs over Maak plaats voor groen