Zes ideeën voor uw oude tuintegels

  Meer groen in uw tuin betekent tegels eruit. Maar wat gaat u ermee doen? Voor de hand ligt om ze af te voeren naar de stort. We geven u zes andere ideeën.

  1. Gaat u bij een heel groot stuk van uw tuin de tegels eruit halen en beplanten? Dan is het handig om een paar tegels als staptegels terug te leggen. U voorkomt hiermee dat u tijdens het werken in uw tuin uw eigen planten kapot trapt.
  2. U kunt uw oude tegels ook gebruiken om niveauverschillen te maken in uw tuin. Stapel ze op, lijm ze eventueel aan elkaar vast en maak er een verhoogde border van voor uw planten en bloemen.
  3. Of maak er een bak van om een moestuin te beginnen. U kunt dan op het muurtje van uw oude tegels makkelijk plastic of glas (bijvoorbeeld een oud douchescherm) leggen om er een soort kas van te maken.
  4. Uw oude tegels zijn ook leuk als borderrand langs uw gazon of nieuwe bloemperk.
  5. Of wat denkt u van een rotstuintje? Uw oude tegels kunnen daarvoor de basis zijn, aangevuld met aarde en nog enkele rotsstenen. Leuke rotsplantjes plaatsen... en voilà.
  6. Met een beetje creativiteit kunt u van de oude tegels zelf een insectenhotel maken. U kunt de stenen op elkaar metselen met flink wat kieren en ruimtes, of los op elkaar stapelen met aarde ertussen. Plaats er nog wat hout met gaten tussen en uw heeft een ideaal verblijf voor spinnen en insecten.

   Waarom een insectenhotel in uw tuin?

   Insecten zijn onmisbaar in de natuur. Ze bestuiven onder meer al onze planten, helpen ongedierte bestrijden en het is leuk om al die insecten ijverig aan het werk te zien. Door al het steen in onze tuinen zijn er steeds minder plekjes waar ze kunnen huizen.

  Meer blogs