Bijzondere bijstand in het buitenland als gevolg van het coronavirus (COVID-19)

Als gevolg van de impact van het coronavirus hebben het Verbond van Verzekeraars, reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen op maandag 23 maart besloten om bijzondere bijstand in het buitenland te bieden. Ook Klaverblad helpt graag mee aan dit initiatief.

Het doel van bijzondere bijstand in het buitenland is om Nederlandse reizigers veilig terug te laten keren. Ook kan hiermee een veilig verblijf geregeld worden voor Nederlandse reizigers die in urgente gevallen in het buitenland moeten blijven.

De Rijksoverheid, reisbranche en het Verbond van Verzekeraars - waaronder dus ook Klaverblad - zullen gezamenlijk een financiële voorziening van maximaal 10 miljoen euro inrichten. Hiermee kan een deel van de kosten voor de bijzondere bijstand aan Nederlanders in het buitenland gedekt worden. Door deze financiële voorziening kan er maximaal ingezet worden om Nederlandse reizigers veilig terug te laten keren naar Nederland. Deze maximale inzet bestaat onder andere uit:

  • Het openstellen van een gezamenlijk alarmcentralenummer (+ 31 247 247 247) voor Nederlandse reizigers die gestrand zijn in het buitenland en geen beroep kunnen doen op een reisorganisatie
  • De coördinatie en organisatie van noodzakelijke (lucht-)transporten om Nederlandse reizigers veilig terug te laten keren naar Nederland
  • Het zeker stellen van de landingsrechten voor vluchten van reisorganisaties

Lees op deze website meer over bijzondere bijstand in het buitenland.