Klaverblad doneert voor Kerst aan goede doelen

Ook goede doelen hebben veel last van corona, bijvoorbeeld omdat sponsorevenementen niet door kunnen gaan. We zijn daarom extra blij dat we een klein beetje kunnen bijdragen. In deze dagen voor kerst mochten wij vier goede doelen blij maken met een kerstdonatie.
Vier goede doelen die zich met heel verschillende onderwerpen bezighouden, maar allemaal enorm goed werk doen met inzet van vele vrijwilligers. We zijn onder de indruk van de verhalen… De Voedselbank Zoetermeer, Stichting Gaandeweg, Stofwisselkracht en Stichting Hulphond zijn de doelen die Klaverblad Verzekeringen dit jaar selecteerde voor de kerstdonaties. De kerstdonaties zijn het resultaat van het doneren van (een deel van) de waarde van het kerstpakket en van heel wat kilometers die veel collega’s van Klaverblad aflegden in het kader van de alternatieve Klaverbladloop. Dit alternatief organiseerde Klaverblad omdat de échte Klaverbladloop bij onze sponsorvereniging Ilion niet door kon gaan.
Logo's van goede doelen

Voedselbank Zoetermeer

Deze lokale afdeling van de Voedselbank in ‘ons’ Zoetermeer zorgt ervoor dat 300 gezinnen (en dat zijn bij elkaar ongeveer 900 personen) van levensmiddelen worden voorzien. Ongeveer honderd vrijwilligers zijn wekelijks in de weer om dit mogelijk te maken. De cheque van € 2.700,- komt goed van pas om de pakketten aan te vullen met dure producten zoals wasmiddel of kaas bijvoorbeeld. Een mooie reactie van de Ronald Spaan en Joost de Jager van de Voedselbank: “Zo’n donatie is voor ons en alle andere vrijwilligers ook enorm stimulerend. Het helpt om te zien dat het breder leeft, ook bij een bedrijf als dat van jullie. Heel leuk om de belangstelling en de bijdrage te zien! Dit is wel echt een resultaat van: Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”.

Klaverblad doneert aan de Voedselbank

Stichting Gaandeweg

Stichting Gaandeweg organiseert vakanties voor gezinnen die te maken krijgen met kinderkanker. Een van hun wensen is om het mooiste vakantiehuis van Nederland neer te zetten voor deze gezinnen. Met de cheque van € 2.700,- kunnen we daaraan bijdragen. Michiel Haighton en Jan-Joost Galesloot vertellen over het werk van hun stichting: “We kunnen een gezin een weekje weg aanbieden, zodat ze even kunnen ontspannen. We horen dan daarna vaak hoe goed dat hen heeft gedaan. Soms gaat het zelfs om de laatste fase van een leven. Het is ontroerend om dat van intens verdrietige ouders toch een dankbare reactie te krijgen.”

Klaverblad doneert aan Stichting Gaandeweg

Stofwisselkracht

Elk jaar krijgen zo'n 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekte. Meer dan de helft van deze kinderen overlijdt voor hun 18e verjaardag. Stofwisselkracht zet zich sinds 2012 in om fondsen te werven voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Marike Groenendijk en Petra de Gooyer van de stichting vertellen: “Er zijn waarschijnlijk meer dan duizend verschillende soorten erfelijke stofwisselingsziekten. Sinds onze oprichting hebben we voor ruim 1 miljoen euro aan onderzoek gefinancierd, met mooie resultaten. Zo is er bijvoorbeeld snellere diagnostiek mogelijk en dat is erg belangrijk, omdat sommige stofwisselingsziekten daardoor goed te behandelen zijn." Een donatie als deze cheque van € 1.700,- komt natuurlijk altijd goed van pas, maar zeker nu: “Onze grootste evenement, de Stofwisseltour, kon dit jaar door corona niet door gaan. We zijn dus extra blij met donaties als deze. Wat een mooi bedrag! We kunnen hier bijvoorbeeld onderzoek mee financieren. We geven subsidies tot € 25.000,- uit aan universitaire medische centra met een Metabool-onderzoekersteam. Ze kunnen dan een experimenteel onderzoek starten en op basis van goede resultaten grotere subsidies aanvragen bij bijvoorbeeld ZonMw of de Europese commissie. Maar we krijgen ook regelmatig het verzoek om iets extra’s beschikbaar te stellen voor lab-benodigdheden.

Klaverblad doneert aan Stofwisselkracht

Stichting Hulphond

Stichting Hulphond leidt al 35 jaar honden op tot hulphond. In eerste instantie voor mensen met een lichamelijke handicap, maar inmiddels ook voor mensen met PTSS, voor epilepsiepatiënten en voor kindertherapie. Dit wordt steeds groter. Per jaar helpen we ongeveer 1000 mensen. Een hulphond geeft mensen meer vrijheid, het maakt ze minder afhankelijk. Pieter Blickman van Stichting Hulphond: “Die honden kunnen bizar veel: lichten aan- en uitdoen, laatjes open- en dichtdoen, noem maar op…”. Pieters reactie op de cheque: “Top! Heel fijn zo’n bedrag. Dit jaar komt er weinig binnen aan fondsenwerving door corona dus zo’n verrassing als die van jullie is fantastisch voor ons. Voor € 3.000,- kunnen drie hondjes starten aan de opleiding of kunnen we een socialisatietraject van een hondje in een gastgezin betalen. Daar dragen jullie dus aan bij. Zulke donaties zijn echt meer dan nodig op dit moment! Bedankt!”

Klaverblad doneert aan Stichting Hulphond