Klaverblad Verzekeringen ondertekent commitment nationaal Klimaatakkoord

Op woensdag 10 juli heeft Klaverblad, samen met ongeveer vijftig andere partijen uit de financiële sector, het commitment van de sector aan het nationaal Klimaatakkoord ondertekend. We beloven daarmee dat we de CO²-uitstoot van onze beleggingsportefeuille meten, verminderen en daar transparant over rapporteren.
Ondertekening klimaatakkoord
Peter Paul ondertekent klimaatakkoord

Peter Paul Barth, algemeen directeur: “We zijn er trots op dat we als Klaverblad het commitment ondertekenen.  We willen doen wat we kunnen voor een beter klimaat. En dat niet alleen, we willen dat ook doen voor de andere doelen voor duurzame ontwikkeling. We zijn een van de kleinere partijen die het commitment ondertekend hebben, maar weten zeker dat ook wij ons steentje kunnen bijdragen. Zo willen we een inspirerend voorbeeld geven: 'alle kleine beetjes helpen'. De ondertekening is een startpunt. In de komende jaren gaan we aan de slag met concrete actieplannen om CO² te reduceren en onze bijdrage aan andere duurzame doelen te definiëren” aldus Peter Paul.

We kijken verder dan alleen CO²-reductie en willen ook op andere gebieden bijdragen aan een betere wereld. De VN heeft zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen opgesteld. Naast het klimaat, gaan die over bijvoorbeeld duurzame steden en gemeenschappen, waardig werk en economische groei en schoon water voor iedereen.