Ook tijdens tweede lockdown tijdelijke dekking voor schade motorrijtuigen tijdens maaltijdbezorging

Als gevolg van de laatste coronamaatregelen is de Nederlandse horeca sinds woensdag 14 oktober 22:00 uur gesloten. Net zoals in de eerste lockdown zullen veel horecaondernemers weer overgaan tot het thuisbezorgen van maaltijden. Toen hebben wij tijdelijke dekking geboden voor schade aan motorrijtuigen die opgelopen is tijdens maaltijdbezorging. Omdat wij uiteraard ook nu graag meedenken met horecaondernemers zal deze tijdelijke dekking weer gelden.

Voor de bezorging van maaltijden wordt vaak gebruik gemaakt van een privé verzekerd motorrijtuig van de eigenaar, een familielid of van een medewerker van het restaurant. Maaltijdbezorging is dan uitgesloten. Als deze motorrijtuigen nu voor particulier gebruik verzekerd zijn bij Klaverblad bieden wij tijdelijk ook een WA-dekking als deze motorrijtuigen schade veroorzaken tijdens de maaltijdbezorging. Dit geldt trouwens ook voor zakelijk verzekerde motorrijtuigen. Als een motorrijtuig casco verzekerd is, is schade door een gedekte gebeurtenis tijdens de maaltijdbezorging ook tijdelijk verzekerd. De chauffeurs moeten zich daarbij wel houden aan de wet- en regelgeving die van toepassing is. En ook andere voorwaarden blijven geldig. Deze uitbreiding van de WA-dekking op motorrijtuigen geldt zolang de horeca verplicht gesloten is vanwege het coronavirus.

Heeft u vragen hierover? Wij helpen u graag! Als u vraag niet dringend is, zou u deze dan per mail aan ons kunnen stellen? Onze dank hiervoor. Voor vragen waarop direct een antwoord nodig is, kunt u bellen naar 079 – 3 204 583.