Vertrek Richard van der Hart bij Klaverblad Verzekeringen

De Raad van Commissarissen van Klaverblad Verzekeringen maakt bekend dat Richard van der Hart (63) om persoonlijke redenen besloten heeft per 11 januari 2017 zijn functie neer te leggen als directievoorzitter van Klaverblad Verzekeringen. Hij zal nog enkele maanden beschikbaar zijn voor overdracht.

Henri van Lent, voorzitter Raad van Commissarissen: “Wij zijn Richard van der Hart erkentelijk voor zijn enorme inzet en gedrevenheid. Hij is sinds 1983 in dienst van Klaverblad, waarvan de laatste 20 jaar als directeur en daarvan de laatste 12 jaar als voorzitter. Dankzij hem staat er een stevige en professionele organisatie, die klaar is voor de volgende fase in haar ontwikkeling.”

De Raad van Commissarissen is voornemens om de heer Edwin Velzel op zo kort mogelijke termijn te benoemen tot interim-bestuurder en interim-voorzitter. Edwin Velzel is hiertoe teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen. Hij heeft in het verleden ruime ervaring opgedaan in de verzekeringssector onder andere als voorzitter van Univé Verzekeringen. Hij zal de huidige strategie van de organisatie voortzetten samen met medebestuurder Peter Paul Barth. De Raad van Commissarissen heeft het proces om te komen tot de definitieve samenstelling van de directie in gang gezet en de werving gestart van een CFO, waarmee de directie wordt uitgebreid.