Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

De Klaverblad Doorlopende reisverzekering

Tijdens uw vakantie wilt u zorgeloos genieten. Helaas gebeuren er soms dingen die u niet had voorzien. Bij Klaverblad Verzekeringen kunt u terecht voor een gewoon goede Doorlopende reisverzekering.

  • Snelle en goede service door onze alarmcentrale
  • Uitgebreide medische dekking mogelijk
  • Uitwonende studerende kinderen (tot 28 jaar) standaard meeverzekerd
  • In heel Europa of wereldwijd verzekerd

Bereken en vraag aan

Welke doorlopende reisverzekering past het beste bij u?

Welke reisverzekering voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u graag advies van een assurantieadviseur? Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Onze reisverzekering bestaat uit twee standaardmodules. Onze reisverzekering kunt u uitbreiden met verschillende aanvullende modules. Het bedrag waarvoor u verzekerd bent, verschilt per module. Bij sommige modules keren wij maximaal een bepaald bedrag uit.

Bereken direct uw premie

Persoonlijke hulp (standaard)
Als u op vakantie ziek wordt, een ongeval krijgt, overlijdt of vermist raakt, dan krijgt u hulp van onze alarmcentrale. Deze is dag en nacht bereikbaar op het nummer +31 (0)79 – 3 204 704.

De maximale vergoeding is € 5.000.000,- per gebeurtenis voor de modules Persoonlijke hulp en medische kosten samen.
Calamiteiten en aansprakelijkheid (standaard)
U krijgt hulp bij calamiteiten. Zo bent u verzekerd voor hulp en extra kosten die u maakt als u eerder terug naar huis moet of als u door omstandigheden niet verder kunt reizen. Ook bent u verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.

De maximale vergoeding is € 25.000,- bij aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.
Vervoer en verblijf
Als u op vakantie niet meer verder kunt rijden of niet meer in uw kampeermiddel kunt overnachten, dan bent u verzekerd voor hulp en extra kosten. Deze verzekering geldt in alle landen van Europa, behalve in Nederland.
Bagage
Met deze module is uw bagage verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies. Geld is niet standaard meeverzekerd onder deze module, maar daar kunt u wel voor kiezen.

De maximale vergoeding is € 2.500,- per persoon per reis.
Personenschade
Wij vergoeden tot maximaal € 100.000,- de werkelijke schade die u heeft als u door een ongeval blijvend invalide wordt of tot maximaal € 50.000,- als u door een ongeval overlijdt.
Medische kosten
Medische kosten die u in het buitenland maakt, worden meestal niet volledig vergoed door uw basis zorgverzekering. En dat terwijl medische kosten in het buitenland hoog kunnen zijn. Met deze module bent u verzekerd voor de kosten die uw basis zorgverzekering niet vergoedt. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft kan het zijn dat deze kosten al vergoed worden.

De maximale vergoeding is € 5.000.000,- per gebeurtenis voor de modules Persoonlijke hulp en medische kosten samen.
Annulering
Het kan gebeuren dat uw reis onverwacht niet doorgaat of dat u eerder naar huis moet. Vaak krijgt u dan niet uw hele reissom terug. Met deze module bent u hier in veel gevallen voor verzekerd.

U kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.000,-, € 2.000,- of € 3.000,- per persoon per reis.
Wintersport
De modules Persoonlijke hulp, Medische kosten en Personenschade gelden standaard niet voor wintersport. Als u deze modules aanvraagt en u wilt dat ze ook op wintersport gelden, dan kiest u voor de aanvulling Wintersport. De overige modules gelden altijd voor wintersport. Als u alleen gaat langlaufen of gaat wandelen in de sneeuw, dan heeft u deze aanvulling niet nodig.

Bereken direct uw premie

Makkelijk overstappen naar Klaverblad

Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk om over te stappen naar Klaverblad. Via de Overstapservice kunt u heel eenvoudig gratis uw huidige verzekering opzeggen. In het stappenplan overstappen leest u precies hoe dit werkt en waar u nog even op moet letten.

Veelgestelde vragen over de doorlopende reisverzekering

We bekijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer gegevens of een toelichting willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis zo snel mogelijk toe.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Als u na schade hulp nodig heeft, dan bent u verplicht om zo snel mogelijk contact op te nemen met onze alarmcentrale. Dit kan via telefoonnummer +31 (0)79- 3 204 704. U moet de aanwijzingen van de alarmcentrale opvolgen. Wilt u schade melden? Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de schade bij ons melden.
Met de module Personenschade vergoeden wij de schade die ontstaat doordat u blijvend invalide bent geworden. Dit doen wij zo snel mogelijk nadat vastgesteld is dat u blijvend invalide bent geworden. Soms is het niet meteen duidelijk of u blijvend invalide bent geworden, omdat u nog kunt herstellen. Wij stellen binnen twee jaar na de melding vast of u blijvend invalide bent geworden.
U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Bij de module Bagage geldt een eigen risico van € 50,-. Bij de rest van de modules heeft u geen eigen risico.
Ja, het is mogelijk om uw verzekering aan te passen. U moet dit schriftelijk aan ons doorgeven.
Medische kosten die u in het buitenland maakt, worden meestal niet (volledig) vergoed door uw zorgverzekering. Ook kan het zijn dat u een eigen risico heeft bij uw zorgverzekering. Met de module Medische kosten bent u verzekerd voor de kosten die uw zorgverzekering niet vergoed. Voor deze module geldt, samen met de module Persoonlijke hulp, een maximale vergoeding van € 5.000.000,-.
Bij onze reisverzekering kunt u kiezen tussen Europadekking en werelddekking. Onder de Europadekking vallen alle landen van Europa, de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de landen aan de Middellandse Zee (Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Egypte, Israël, Libanon, Syrië en Turkije).
Nee, u bent niet verzekerd in landen of gebieden met een negatief reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als het ministerie een negatief reisadvies geeft nadat u uw vakantie geboekt heeft, dan is dit een geldige reden om uw vakantie te annuleren. Er zijn vier reisadviezen mogelijk. Wij zien een advies met de kleuren oranje en rood als een negatief reisadvies. Bekijk de reisadviezen op de website van het ministerie.
Als u expres iets doet waarmee u uzelf in gevaar brengt, dan bent u niet verzekerd. Dit geldt bijvoorbeeld als u gaat bungeejumpen, parachutespringen, bergbeklimmen of autoracen. Als u iets doet dat in strijd is met de wet, dan bent u ook niet verzekerd.
Als u kiest voor een reisverzekering voor een gezin t/m zes personen, dan zijn kinderen die voor hun studie ergens anders wonen meeverzekerd. Dit geldt alleen als ze nog niet getrouwd zijn en jonger zijn dan 28 jaar. Hetzelfde geldt voor stief- en pleegkinderen.
Ja, recreatief duiken is standaard meeverzekerd.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 - 3 204 549.

Meer informatie

Meer informatie over onze doorlopende reisverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze reisverzekeringen. De verzekeringskaarten helpen u om onze reisverzekeringen te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart Doorlopende reisverzekering

Verzekeringskaart Annuleringsverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

Bereken en vraag aan