Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

Coronavirus | Wij werken voor een groot deel thuis. Meer info

gezin op reis wintersport

Bijzondere en gevaarlijke sporten

Een sportieve vakantie is erg leuk. En met de Klaverblad Doorlopende reisverzekering bent u ook gewoon verzekerd voor recreatieve sportactiviteiten tijdens een vakantie. Ook als u op wintersportvakantie gaat, kunt u aanvullend op onze reisverzekering een wintersportdekking afsluiten. Een reisverzekering voor bijzondere gevaarlijke sporten bieden wij niet.

Wintersport verzekerd

Wilt u een goede wintersportverzekering? Sluit dan bij uw Klaverblad Doorlopende reisverzekering een aanvullende wintersport dekking af. U bent dan tijdens wintersport verzekerd voor onverwachte gebeurtenissen waardoor u hulp nodig heeft, schade lijdt of extra kosten moet maken. Wintersport buiten de daarvoor bedoelde pistes en banen is nooit verzekerd. Dit wordt namelijk ook als gevaarlijke sport gezien. Langlaufen en wandelen in de sneeuw zijn wel altijd meeverzekerd.

Welke bijzondere sporten zijn niet verzekerd?

Het beoefenen van een bijzondere of extreme sport is erg avontuurlijk, maar ook is de kans op een ongeluk groter dan normaal. Daarom kunnen wij de schade die u oploopt tijdens deze sporten ook niet dekken met onze reisverzekering. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld autosport, kitesurfen, schansspringen, bergbeklimmen, parachutespringen of bungeejumpen.

Tip: ontdek hier wat de maximale vergoeding is voor schade aan uw sportuitrusting als u een doorlopende reisverzekering met bagagedekking heeft.

  Duiken standaard meeverzekerd

  Gaat u duiken op vakantie? Bij de Klaverblad Doorlopende reisverzekering is recreatief duiken standaard meeverzekerd. Wel gelden er enkele uitzonderingen. Het gaat hierbij om de volgende situaties:

  • U duikt voor uw werk.
  • U duikt dieper dan 40 meter.
  • U gaat wrakduiken, grotduiken of freediven.

  Het verschil tussen recreatief en professioneel sporten

  Om te bepalen wat wij wel en niet verzekeren, maken we een onderscheid tussen recreatief sporten en professioneel sporten. Dat betekent dat u met onze doorlopende reisverzekering gedekt bent voor recreatief sporten op vakantie. Als u professioneel sporter bent en op reis gaat voor een sportwedstrijd, dan bent u helaas niet gedekt voor schade op reis. Bent u geen professioneel sporter, maar gaat u wel op vakantie met als enige reden het meedoen aan een sportwedstrijd? Dan bent u niet verzekerd.

  Voorbeeld

  Heeft u een stedentrip naar New York geboekt om daar mee te doen aan de New York City Marathon? U bent dan niet verzekerd tegen schade op reis. Het meedoen aan de marathon staat namelijk niet gelijk aan recreatief sporten. Het lopen van de marathon is bovendien de enige reden dat u naar New York gaat. Dit dekt de Klaverblad Doorlopende reisverzekering niet. Stel u gaat naar New York om vakantie te vieren en om een dag tussendoor de marathon te lopen, dan bent u wel verzekerd.

   Advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

   Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een assurantieadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

   Onze reisverzekering

   Laat u adviseren

   Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

   Vraag advies aan een assurantieadviseur.

   Vind een assurantieadviseur

   Verzeker u zelf online

   U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

   Bereken en vraag aan