Schade melden: woonhuis/inboedel

Heeft u schade aan uw huis of inboedel? Dat is heel erg vervelend. Om u goed en snel te helpen met uw schademelding kunt u direct online de schade melden.

Direct online melden

Wateroverlast? We helpen u graag!

Hevige regen zorgt regionaal voor veel wateroverlast. Heeft u zelf schade opgelopen? We staan voor u klaar om te helpen! Meld uw schade online via ons schadeformulier voor woonhuis en/of inboedel of neem contact op met uw assurantieadviseur. Als u dringend hulp nodig heeft, bel dan met onze medewerkers via 079 - 3 204 410. We helpen u dan zo snel mogelijk.

Natuurlijk wensen wij iedereen in het getroffen gebied enorm veel sterkte toe.

Direct schade melden

Kies in welke categorie uw schade valt.

Bij Klaverblad draait het om mensen

Daarom helpen we u ook graag bij het verwerken van de emotionele schade na een ingrijpende gebeurtenis als brand. Bijvoorbeeld met het e-book Verwerkverhaaltjes.

Klaverblad Plus

kind speelt met brandweerauto en knuffel

Ga naar verwerkverhaaltjes.nl en lees het e-book

We helpen u graag bij het herstellen van de schade aan uw woonhuis of inboedel. Hieronder leest u wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.

U heeft schade, wat nu?

Om u goed en snel te helpen met uw schademelding hebben wij een goed beeld van uw schade nodig. Vul het schadeformulier daarom zo uitgebreid mogelijk in.

  • Maak foto's van de schade en bewaar beschadigde voorwerpen
  • Doe aangifte bij de politie als er sprake is van een strafbaar feit
  • Bewaar nota's en andere documenten over de schade

Heeft u een lekkage of waterschade?

Heeft u waterschade door een leiding- of afvoerlekkage? Dan moet u de oorzaak achterhalen. U kunt bijvoorbeeld een erkende loodgieter langs laten komen. Brengt deze niet de oplossing, dan kunt u een lekdetectie laten uitvoeren. Schakel daarvoor een gerenommeerd bureau in dat is aangesloten bij de Geschillencommissie, zoals Polygon, Trition of AB lekdetectie. Zo komt u achter de oorzaak van de waterschade en voorkomt u ergere schade.

Het achterhalen van de oorzaak is voor ons van belang om te beoordelen of uw waterschade is verzekerd onder uw Woonhuisverzekering. De lekdetectiekosten betalen wij alleen als de oorzaak ook gedekt is (leidingbreuk).

Heeft u schade aan uw mobiele telefoon of tablet?

Voor schade aan uw mobiele telefoon of tablet is een speciaal schadeformulier voor mobiele telefoon of tablet.

Heeft u glasschade?

Ook bij het herstellen van glasschade in uw woonhuis of inboedel helpen wij u graag. Voor schade aan een ruit kunt u het schadeformulier Glas invullen.

U heeft uw schade online gemeld?

Wat kunt u van ons verwachten?

Vanwege drukte reageren we binnen drie werkdagen op uw nieuwe schademelding.

E-mail of post die wij daarna in het dossier van u ontvangen, zullen wij binnen 10 werkdagen in behandeling nemen. De afhandeling gaat sneller als u de schade pas bij ons meldt als u alle benodigde informatie voor ons heeft.

Wat vragen wij van u?

Wij willen uw claim graag goed en snel regelen. U helpt ons hierbij door het volgende te doen:

  • Maak foto's van de schade en bewaar beschadigde voorwerpen
  • Doe aangifte bij de politie als er sprake is van een strafbaar feit
  • Bewaar nota's en andere documenten over de schade

Meer informatie

Meer informatie over de behandeling van uw schade vindt u in de brochure U heeft schade, wat nu?. Informatie over de dagwaarde van uw inboedel vindt u op de afschrijvingslijst.

Schade laten herstellen

Heeft u hulp nodig bij het vinden van een goede hersteller voor schade aan uw woonhuis of inboedel, dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen op: 079 - 3 204 410.

Waarvoor bent u verzekerd?

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via 079 - 3 204 410. We helpen u graag.