Het Klaverblad-gevoel: dat vind je alleen hier Grace Waardenburg en Patrick Elderhorst leggen uit waarom ze hun werk én Klaverblad zo leuk vinden. Ze begonnen hun loopbaan allebei bij een verzekeringsadviseur en werken nu als acceptant zakelijke markt bij Klaverblad.

Het Klaverblad-gevoel: dat vind je alleen hier

Bij Klaverblad volgen we al sinds 1850 onze eigen koers. Dit doen we met gewoon goede verzekeringen en ongewoon goede service. En ook in de manier waarop we met elkaar en anderen samenwerken zie je dit terug. In ons handelen zijn onze waarden fair, vakkundig, oprecht, ondernemend en attent altijd duidelijk voelbaar. Wij noemen dat ‘het Klaverblad-gevoel’. Een gevoel dat je niet gauw ergens anders vindt.

Dreamteam

“Grace en Patrick begonnen hun loopbaan allebei bij een verzekeringsadviseur en werken nu als acceptant zakelijke markt bij Klaverblad. Zij kennen Klaverblad dus van buiten en van binnen en kunnen daarom goed vertellen wat Klaverblad bijzonder maakt.

Patrick: “Ik begon in 2008 bij Klaverblad en werkte er ruim 11 jaar. Na al die jaren wilde ik een keertje buiten Klaverblad kijken, ook al had ik het hier ontzettend naar mijn zin. Toen heb ik ruim een jaar ergens anders gewerkt. Met mijn collega’s bij Klaverblad heb ik steeds contact gehouden. Dus toen ik aangaf dat ik toch weer op zoek ging naar iets nieuws, was de stap terug naar Klaverblad snel gemaakt.

Het team, de fijne onderlinge samenwerking… het speelde een grote rol in Patricks keuze: “We hebben een heel leuk en ook divers team. Tijdens onze teamcoaching-dagen praten we open en eerlijk met elkaar over hoe we over dingen denken. We weten van elkaar wat onze sterke en minder sterke punten zijn en helpen elkaar altijd.”

Grace is het daar helemaal mee eens: “We hebben écht een leuk team. Het contact met collega’s is erg goed en we doen het echt samen. Kortom een dreamteam met het echte Klaverblad-gevoel.”

“Bij Klaverblad denken we graag met de klant mee, ook bij afwijkende risico’s”

Klaverblad denkt mee

In hun werk draait alles om het helpen van mensen. De manier waarop Klaverblad dat
doet spreekt Patrick en Grace erg aan. Grace: “Op onze afdeling krijgen we aanvragen of offertes voor zakelijke verzekeringen binnen, soms van een verzekeringsadviseur en soms rechtstreeks van een klant. We beoordelen deze aanvragen en offertes zelfstandig. Bij een opstalverzekering doet de technische buitendienst een inspectie van het pand: zij zijn onze ogen. We beoordelen daarna het inspectierapport en als we het er mee eens zijn, berekenen we de premie en maken we de polis op. Zo niet, dan gaan we in gesprek met de verzekeringsadviseur over wat er aangepast moet worden. We zijn dus betrokken vanaf de aanvraag tot het versturen van de polis. Ook als er wijzigingen gedaan moeten worden op een
bestaande polis, dan doen wij dat. Alles gaat door onze vingers van A tot Z. ”

Patrick: “Op dit moment werken we toe naar de overgang op een nieuw systeem. Hierdoor kunnen standaardaanvragen geautomatiseerd verwerkt worden en hebben wij meer tijd en ruimte voor maatwerk. Bij alles wat afwijkt van standaard, komt de aanvraag dus wél eerst naar ons om die te beoordelen. Bij Klaverblad denken we graag met de klant mee, ook bij afwijkende risico’s. Uiteraard wel binnen bepaalde kaders, maar er is veel mogelijk!”

Van verzekeringsadviseur naar verzekeraar

Grace: “Voordat ik naar Klaverblad kwam, werkte ik 19 jaar bij een verzekeringsadviseur. Toen had ik al een heel fijn en goed gevoel bij Klaverblad. Dat kwam vooral omdat offertes en aanvragen binnen 1 of 2 dagen verwerkt werden, terwijl dat bij andere verzekeraars wel 4 of 5 weken kon duren. Ook kreeg ik bij Klaverblad altijd iemand aan de telefoon. Leuke en vakkundige mensen! Datzelfde krijg ik nu te horen van de verzekeringsadviseurs met wie we samenwerken. Onze snelheid en het fijne contact maakt ons uniek en daarom vinden onze verzekeringsadviseurs het zo fijn om met ons te werken.”

“Aan de verzekeringskant heb je echt invloed”

Patrick: “Ook ik werkte bij een verzekeringsadviseur voordat ik bij Klaverblad. Ik koos voor Klaverblad om een keer de andere kant te zien en dat bevalt me goed. Aan de verzekeringskant heb je echt invloed. En bij Klaverblad heb ik me verder kunnen ontwikkelen. Ik heb mijn werkpakket kunnen verbreden en heb de kans gekregen om naast mijn bestaande taken ook organisatorische taken op te pakken. Zo ondersteun ik onze teamleider en doe ik het testwerk van de systemen. Die combinatie en variatie trekt mij enorm aan. Als je aangeeft dat je meer wil, is daar bij Klaverblad ruimte voor. Je bent altijd in gesprek over wat je nog wilt leren en hoe je je wilt ontwikkelen.” Grace: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Daarbij is kennis niet het belangrijkste. Je moet vooral gemotiveerd zijn en ervoor willen gaan, want zo staan we er als team in. Kennis kunnen we je geven. Klaverblad geeft iedereen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Zo volgen we om onze vakkundigheid op peil te houden, met het hele team een opleiding tot risico-deskundige bij Burghgraef van Tiel. Superleuk natuurlijk dat we die
mogelijkheid krijgen!”

“In mei zijn we met het hele team een opleiding tot risico-deskundige gaan volgen bij Burghgraef van Tiel”

Nieuwe collega’s gezocht!

We zijn bij Klaverblad altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Vaak voor verzekeringstechnische functies, maar ook bij IT, Commercie en de staf hebben we regelmatig uitdagende vacatures! Bij lang niet alle functies is kennis het belangrijkste. We zoeken vooral mensen die gemotiveerd zijn om zich te ontwikkelen. Samen leren, dat is wat we willen. Herken je jezelf in onze waarden fair, vakkundig, oprecht, ondernemend en attent? Wil jij met ons meedenken en durf je jezelf te laten zien? Wij staan altijd open voor een frisse blik van buiten! Zie jij een functie bij Klaverblad wel zitten?

Zie jij een functie bij Klaverblad wel zitten?

Bekijk dan onze openstaande vacatures. We hopen je snel te spreken!