Bijzondere en gevaarlijke sporten

Een sportieve vakantie? Leuk! En met de Klaverblad Doorlopende reisverzekering bent u ook gewoon verzekerd voor recreatieve sportactiviteiten tijdens uw vakantie. Gaat u op wintersport? Dan kunt u aanvullend op uw reisverzekering een wintersportdekking afsluiten. Een reisverzekering voor bijzonder gevaarlijke sporten? Die bieden wij niet.

Wintersport verzekerd

Wilt u een goede wintersportverzekering? Sluit dan bij uw Klaverblad Doorlopende reisverzekering een aanvullende wintersportdekking af. U bent dan tijdens wintersport verzekerd voor onverwachte gebeurtenissen waardoor u hulp nodig heeft, schade lijdt of extra kosten moet maken. Wintersport buiten de daarvoor bedoelde pistes en banen is nooit verzekerd. Dit wordt namelijk ook als gevaarlijke sport gezien. Langlaufen en wandelen in de sneeuw zijn wel altijd meeverzekerd.

Welke bijzondere sporten zijn niet verzekerd?

Een bijzondere of extreme sport beoefenen is erg avontuurlijk. De kans op een ongeluk is groter dan normaal. Daarom kunnen wij met onze reisverzekering de schade die u oploopt tijdens deze sporten niet dekken. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld autosport, kitesurfen, schansspringen, bergbeklimmen, parachutespringen of bungeejumpen.

Tip: ontdek wat de maximale vergoeding is voor schade aan uw sportuitrusting als u een doorlopende reisverzekering mét bagagedekking heeft.

Duiken standaard meeverzekerd

Gaat u duiken op vakantie? Bij de Klaverblad Doorlopende reisverzekering is recreatief duiken standaard meeverzekerd. Wel zijn er een paar uitzonderingen. Het gaat hierbij om de volgende situaties. U:

  • duikt voor uw werk
  • duikt dieper dan 40 meter
  • gaat wrakduiken, grotduiken of freediven

Het verschil tussen recreatief en professioneel sporten

Om te bepalen wat wij wel en niet verzekeren, maken we onderscheid tussen recreatief sporten en professioneel sporten. Dat betekent dat u met onze doorlopende reisverzekering gedekt bent voor recreatief sporten op vakantie. Als u professioneel sporter bent en op reis gaat voor een sportwedstrijd, dan bent u helaas niet gedekt voor schade op reis. Bent u geen professioneel sporter, maar gaat u wel op vakantie met als enige reden het meedoen aan een sportwedstrijd? Dan bent u niet verzekerd.

Voorbeeld

Heeft u een stedentrip naar New York geboekt om daar mee te doen aan de New York City Marathon? U bent dan niet verzekerd tegen schade op reis. Het meedoen aan de marathon staat namelijk niet gelijk aan recreatief sporten. Het lopen van de marathon is bovendien de enige reden dat u naar New York gaat. Dit dekt de Klaverblad Doorlopende reisverzekering niet. Stel u gaat naar New York om vakantie te vieren en om een dag tussendoor de marathon te lopen, dan bent u wél verzekerd.

Watersportverzekering

Rivier, zee of meer: in de buurt hiervan voelt u zich als een vis in het water. De ene watersport is de andere niet. Sommige watersporten vallen gewoon onder uw reisverzekering. Gaat u op vakantie bijvoorbeeld kanoën, surfen, recreatief duiken of zwemmen? Dan heeft u genoeg aan uw gewone reisverzekering. Bent u iets avontuurlijker en bent u van plan om bijvoorbeeld te raften in een kolkende rivier, zeilen op open zee of waterskiën langs de kust? Dan heeft u een reisverzekering voor extreme en gevaarlijke watersporten nodig.

Persoonlijk advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

Onze reisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

Bereken en vraag aan