vrouw werkend achter haar laptop

Aansprakelijkheidsverzekering: wat is dat?

Met onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) bent u goed verzekerd als u schade veroorzaakt aan andermans spullen. Of als u iemand verwondt. Bijvoorbeeld als u iemands laptop laat vallen of als u op de fiets een verkeersfout maakt waardoor een ander letsel oploopt. Ook schade die uw partner, kind of huisdier veroorzaakt, wordt gedekt door onze aansprakelijkheidsverzekering als u voor gezinsdekking kiest bij het afsluiten.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert aansprakelijkheid. Maar wat is aansprakelijkheid nu eigenlijk? Dat is als u schade veroorzaakt en iemand stelt u aansprakelijk voor schade die u volgens de wet moet betalen. Uw kind schopt een voetbal door de ruit van uw buurvrouw, of u gaat verhuizen en laat met een paar dozen krassen achter op de auto van uw buurman. Oeps. Volgens de wet bent u dan aansprakelijk voor schade. U draait op voor de kosten. Gelukkig bent u met onze aansprakelijkheidsverzekering verzekerd. Ook schade die uw huisdier veroorzaakt bij een ander is standaard gedekt. Uw hond rent achter de kat van de buren aan en stoot een porseleinen vaas om. Of uw hond schrikt en geeft uw buurmeisje een knauw in haar gezicht. Zeker letselschade kan qua kosten hoog oplopen. Dan is het fijn als u bent verzekerd.

Let op: een AVP verzekering is trouwens iets anders dan de verplichte WA-verzekering voor de eigenaar van een motorrijtuig (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering).

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Uw aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt schade die u veroorzaakt. U stoot uw kop koffie om over iemands laptop, of uw kind laat de iPad van oma vallen. Opzettelijke schades vallen niet onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld als uw zoon (van 14 jaar of ouder, expres een bal door de ruit van de buren schiet. Of als u de camera van een vriend op de grond gooit. Uw aansprakelijkheidsverzekering dekt ook geen schade aan uw eigen mobiele telefoon, fiets, auto en inboedel. Wilt u deze verzekeren? Sluit dan een autoverzekering of inboedelverzekering af.

Bereken uw maandpremie

Wilt u weten hoeveel premie u betaalt voor uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren? Vul online uw gegevens in en bereken direct uw premie! Wilt u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met een verzekeringsadviseur. Vraag advies bij u in de buurt.

Premie berekenen

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Geldt voor uw aansprakelijkheidsverzekering een eigen risico? Ja. Maar hoe hoog, bepaalt u zelf. U krijgt er een lagere premie voor terug. Wilt u een aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico? Ook dat kan. U bepaalt.

Lees meer over een eigen risico bij onze aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

De AVB verzekert letselschade aan of van anderen of schade aan spullen die is veroorzaakt door u, uw medewerkers of uw producten. Veroorzaakt u tijdens uw werk schade aan een particulier of bedrijf? En wordt u aansprakelijk gesteld? Dan bent u goed verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Als ondernemer kunt u om verschillende redenen een beroep moeten doen op uw AVB aansprakelijkheidsverzekering. Een paar voorbeelden:

  • Een reclamebord op uw kantoorpand waait op een auto. Gevolg: gebroken voorruit en veel blikschade
    • U hebt een cateringbedrijf en een klant bijt op iets hards. Gevolg: een gebroken tand.
    • Een bezoeker struikelt op uw kantoor over snoeren. Gevolg: een gebroken neus en een kapotte bril.

Check de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Meer weten over onze aansprakelijkheidsverzekering?

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze aansprakelijkheidsverzekering