vrouw stap in haar auto

WA Autoverzekering

Een auto-ongeluk veroorzaakt immateriële schade, maar ook de financiële gevolgen zijn vaak groot. De kosten kunnen behoorlijk oplopen en niet iedereen heeft genoeg geld om veroorzaakte schade te vergoeden. Daarom is een WA Autoverzekering verplicht. Een autoverzekering met WA-dekking sluit u gemakkelijk af via uw adviseur. Wilt u direct online uw WA autoverzekering afsluiten? Dit kan alleen in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen.

WA verzekering auto: wat is dat?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Heeft u een auto? Dan bent u verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Deze autoverzekering dekt schades waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent: schades die u aan anderen toebrengt. Dit kunnen andere voertuigen zijn, maar ook passagiers en voetgangers. Schade aan uw eigen auto valt helaas niet onder uw WA verzekering auto.

Lees meer over onze autoverzekeringen

De hoogte van uw WA autoverzekering premie

Hoeveel premie u voor uw autoverzekering betaalt? Dit hangt af van uw woonplaats, leeftijd en hoeveel jaar u schadevrij rijdt. Maar ook van hoe oud uw auto is, welk type auto u heeft en het gewicht ervan. En heeft u veel schadevrije jaren? Dan betaalt u minder premie. Bent u benieuwd wat het kost om uw auto te verzekeren? Of wilt u direct uw auto WA verzekeren? Een autoverzekering met enkel WA-dekking kunt u alleen in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen afsluiten. Heeft u een adviseur? Dan is het wél mogelijk om alleen een WA-autoverzekering af te sluiten.

Wat vergoedt uw WA Autoverzekering?

Uw WA Autoverzekering dekt de schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Alléén de schade die u bij anderen veroorzaakt, wordt vergoed. Denk aan blikschade bij andere voertuigen, maar ook aan letsel bij passagiers en andere weggebruikers. Veroorzaakt u als bestuurder letselschade? Deze schade wordt vergoed als u een schadeverzekering inzittenden heeft.

Welke schade wordt niet gedekt door een WA Autoverzekering?

Uw WA autoverzekering dekt helaas geen schade aan uw eigen auto, de bestuurder en inzittenden en goederen in de auto. Dit is dan ook de reden dat een WA Autoverzekering de goedkoopste autoverzekering is. Wilt u ook schade aan uw eigen auto meeverzekeren? Kijkt u dan eens bij onze andere autoverzekeringen: WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco (allrisk).

Ook als u schade heeft en er is sprake van een van de volgende situaties, dan is er geen dekking:

 • U heeft geen geldig rijbewijs
 • U heeft de schade opzettelijk veroorzaakt
 • De schade is veroorzaakt door roekeloos rijgedrag
 • U heeft onder de invloed van alcohol of drugs gereden

Aanvullende dekkingen voor uw WA Autoverzekering

U heeft uw auto verzekerd. Check. Overweeg ook deze aanvullende verzekeringen eens:

 1. Schadeverzekering inzittenden
 2. Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

Schadeverzekering inzittenden

Met deze aanvullende inzittendenverzekering bovenop uw autoverzekering zijn ook goederen in de auto, de bestuurder en passagiers verzekerd voor hun eigen schade. Oók als u de bestuurder bent en het ongeluk uw eigen schuld is. Zo bent u verzekerd van een uitkering als u door een auto-ongeluk gewond raakt en u (tijdelijk) niet kunt werken. Of als er sprake is van letsel of overlijden. Per gebeurtenis is een bedrag van 1 miljoen euro verzekerd.

Lees meer over Klaverblad Inzittendenverzekering

Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

Ai, iemand heeft schade bij u veroorzaakt. Logisch dat u de schade op diegene wil verhalen. Vervelend is het ook als de politie uw auto of rijbewijs in beslag neemt. Of als u voor de rechter moet komen vanwege een onopzettelijke verkeersfout. Stelt de rechter vast dat er geen opzet in het spel is, dan vergoedt verkeersrechtsbijstand de externe advocaatkosten*. Kan de rechtszaak voorkomen worden door een boete te betalen? Dan is er geen dekking.

Check onze verkeersrechtsbijstandverzekering

* In het geval van een onopzettelijke verkeersfout verlenen wij niet zelf de rechtshulp.

Tip: wist u trouwens dat onze rechtsbijstandsverzekering ook de modules Motorrijtuigen en Verkeer heeft? Als u één van deze modules al verzekerd heeft bij uw rechtsbijstandverzekering dan is het niet meer nodig om de module verkeersrechtsbijstand aanvullend op uw autoverzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie bij de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering.

Welke autoverzekering past bij u?

Naast de WA autoverzekering kunt u kiezen uit de WA+ beperkt casco en de WA+ volledig casco (allrisk) autoverzekering. U heeft dus drie opties:

 1. WA Autoverzekering
  Als de dagwaarde van uw auto zo laag is dat de premie voor een uitgebreide dekking niet meer in verhouding is
 2. WA+ Autoverzekering beperkt casco
  Meest gekozen bij auto’s tussen de zes en tien jaar oud
 3. WA+ Autoverzekering volledig casco (allrisk)
  Meest gekozen als de auto (redelijk) nieuw is: tot zes jaar oud


Wilt u uw auto enkel WA verzekeren? Sluit direct online de WA Autoverzekering af in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen via ons verzekeringspakket. Heeft u een adviseur? Dan is de WA autoverzekering los af te sluiten.

Meer weten over de Klaverblad Autoverzekering

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Een adviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze autoverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

Bereken en vraag aan