Meisjes in zomer

Calamiteiten en aansprakelijkheid

Hulp bij calamiteiten is door onze reisverzekering standaard verzekerd. Moet u door omstandigheden bijvoorbeeld eerder terug naar huis of kunt u niet verder reizen, dan valt dat bij de Klaverblad Doorlopende reisverzekering onder calamiteiten en aansprakelijkheid. Ook als u schade aan uw vakantieverblijf heeft opgelopen bent u verzekerd voor aansprakelijkheid. Wat de standaard dekking van aansprakelijkheid én calamiteiten op uw reisverzekering nog meer inhoudt, leggen wij u hier uit.

Wat is er verzekerd bij Calamiteiten en aansprakelijkheid?

Met een Klaverblad Doorlopende reisverzekering zijn calamiteiten en aansprakelijkheid standaard verzekerd. Maar wat verstaan wij eigenlijk onder calamiteiten en aansprakelijkheid als het om een reisverzekering gaat? U bent dan in ieder geval verzekerd voor hulp en extra kosten die u moet maken bij deze calamiteiten:

 • Een familielid of huisgenoot is in levensgevaar of overlijdt.
 • Een reisgenoot wordt ernstig ziek, raakt vermist of overlijdt.
 • Er is ernstige schade ontstaan aan uw eigendom in Nederland waarvoor u dringend terug naar huis moet.
 • Als u niet verder kunt reizen door extreem natuurgeweld of door een werkstaking bij het vervoersbedrijf.

Bij schade aan het vakantieverblijf dat u huurt of schade aan de spullen in het vakantieverblijf kunt u aansprakelijk worden gesteld. U bent hiervoor verzekerd tot maximaal € 25.000 per vakantiereis.

Kosten bij calamiteiten

Calamiteiten op vakantie zijn natuurlijk erg vervelend. Met onze reisverzekering nemen wij helaas niet alle zorgen voor u weg, maar wel bieden wij u een vergoeding voor onvoorziene kosten. Zo krijgt u bijvoorbeeld de extra reis- en verblijfkosten voor uw terugreis naar Nederland vergoed als u eerder moet terugkeren omdat een familielid of huisgenoot in levensgevaar is of is overleden. Ook krijgt u een schadevergoeding als een reisgenoot ziek wordt, vermist raakt of overlijdt en u extra reiskosten maakt om uw reisgenoot in het ziekenhuis te bezoeken.

Hulp bij calamiteiten

Onze alarmcentrale verzorgt de hulp bij calamiteiten op reis. Aan de hand van uw persoonlijke situatie beslist de alarmcentrale wat voor soort hulp u kunt krijgen, zoals vervoer naar de bestemming of naar huis, vervangend vervoer en verblijf of de mogelijkheid om iemand naar u toe te laten komen in zeer ernstige situaties. Als u in dat laatste geval alleen reist, dan kunt u twee personen laten overkomen. Onze alarmcentrale beoordeelt of een situatie ernstig genoeg is en organiseert de reis of de nodige hulp voor u.

Bekijk de polisvoorwaarden van de Klaverblad Doorlopende reisverzekering als u een compleet overzicht wilt zien van welke kosten en hulp bij calamiteiten er gedekt worden.

Overige hulp en verzekerde kosten bij calamiteiten

Ook voor bepaalde overige soorten hulp en kosten bij calamiteiten bieden wij een vergoeding als u een Klaverblad Doorlopende reisverzekering heeft met de module Calamiteiten en aansprakelijkheid. U kunt hierbij denken aan kosten zoals:

 • De extra telefoonkosten die nodig zijn.
 • De kosten om een nieuw paspoort of identiteitsbewijs te krijgen.
 • De extra kosten die u gemaakt heeft met toestemming van onze alarmcentrale.

Let op: dit soort schadevergoedingen gelden alleen als u bij uw reisververzekering bepaalde aanvullende module(s) heeft meeverzekerd én als de schade ontstaan is door een gedekte gebeurtenis. Bekijk ook hiervoor de polisvoorwaarden.

Aansprakelijkheid vakantieverblijf

Wat betreft aansprakelijkheid en uw vakantieverblijf is er ook een aantal regels en voorwaarden. Wordt u aansprakelijk gesteld voor schade aan uw vakantieverblijf of de spullen daarin? Dan bent u verzekerd als voldaan is aan de volgende voorwaarden:

 • De schade is ontstaan tijdens uw vakantie
 • Uw vakantieverblijf is geen boot of luchtvoertuig

U krijgt in de volgende gevallen geen schadevergoeding voor de schade aan het vakantieverblijf of de spullen daarin:

 • De schade komt door een aanrijding of aanvaring.
 • De schade komt door normaal gebruik als vlekken, krassen, deukjes en slijtage.
 • De schade komt door eigen gebrek.

Advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

Onze reisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

Bereken en vraag aan