wintersportverzekering voor skivakantie

Wintersport module reisverzekering

Voor een goede wintersportverzekering is het handig als u bij uw Klaverblad Doorlopende reisverzekering een aanvullende wintersport dekking afsluit. Zo bent u verzekerd als u tijdens uw wintersportvakantie verwikkeld raakt in een ski- of snowboard ongeluk op de piste. Wanneer én waarvoor u precies gedekt bent met deze ‘wintersportverzekering’ leggen wij u hieronder uit.

Wat is er verzekerd op wintersport?

U kunt zich tijdens de wintersport verzekeren voor onverwachte gebeurtenissen waardoor u hulp nodig heeft, schade lijdt of extra kosten moet maken. Dit moet wel ontstaan zijn door een gebeurtenis die ná de ingangsdatum van de reisverzekering heeft plaatsgevonden, maar wel tijdens de skivakantie. Wintersport buiten de daarvoor bedoelde pistes en banen is nooit verzekerd. Langlaufen en wandelen in de sneeuw zijn wel altijd meeverzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht bij skivakantie in Italië

Gaat u daarnaast op wintersportvakantie in Italië? Dan is het goed om te weten dat het sinds 1 januari 2022 een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is om te mogen skiën. Heeft u dit niet en gaat u toch de piste op, dan loopt u het risico op een boete tussen de € 100,- en € 150,- krijgen én wordt uw skipas ingetrokken.

Welke aanvullende dekkingen heeft u nodig op wintersport?

Gaat u voor een skivakantie een reisverzekering afsluiten? Kies dan voor een aanvullende Wintersport dekking. U bent op skivakantie dan voor dezelfde gebeurtenissen verzekerd als op elke andere vakantie. Met een reisverzekering zonder Wintersport dekking bent u tijdens uw skivakantie nog steeds voor de meeste schades verzekerd, maar voor sommige niet. Dat zijn de modules Persoonlijke hulp, Medische kosten en Personenschade. Om volledig verzekerd op wintersport te gaan, is de wintersport dekking dus nodig.

Wilt u zichzelf goed verzekeren tijdens uw skivakantie en sluit u een Doorlopende reisverzekering af? Lees hieronder per module waarvoor u verzekerd bent.

Persoonlijke hulp

Als u op vakantie ziek wordt, een ongeval krijgt, overlijdt of vermist raakt, dan kunt u dag en nacht hulp krijgen van onze alarmcentrale. Ook worden de extra kosten die u hierdoor moet maken vergoed. Als u Persoonlijke hulp gedekt wilt hebben tijdens uw skivakantie, dan kiest u voor de module Wintersport als aanvulling op uw reisverzekering.

Medische kosten

Met de module Medische kosten aanvullend op uw reisverzekering bent u verzekerd voor de medische kosten die u moet maken tijdens uw skivakantie. Deze medische kosten moeten dan aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook als u tijdens wintersport geneeskundige kosten maakt, zoals de kosten voor medicijnen of therapeutische behandelingen, keren wij in bepaalde gevallen een vergoeding uit.

Personenschade

Als u tijdens uw wintersport een persoonlijk ongeval krijgt, overlijdt of blijvend invalide wordt dan vergoeden wij hiervoor maximaal de verzekerde bedragen. U kunt zich voor personenschade verzekeren met de module Wintersport bij de Klaverblad Doorlopende reisverzekering. Net als bij Persoonlijke hulp en Medische kosten geldt dat wintersport buiten de pistes nooit verzekerd is en dat langlaufen en wandelen in de sneeuw wel standaard meeverzekerd zijn.

Deze kosten vergoeden wij

Staat uw skivakantie al op de planning én heeft u uw reisverzekering aangevuld met de wintersport dekking? Dan kunt u onder andere rekenen op een vergoeding van de volgende kosten:

  • Medische kosten die u in het buitenland moet maken als gevolg van een ongeval tijdens wintersport.
  • De extra kosten die onze alarmcentrale moet maken voor uw vervoer naar een ziekenhuis of naar huis.
  • De kosten die onze alarmcentrale moet maken voor hulp bij opsporing, redding of berging.
  • De kosten die onze alarmcentrale moet maken om iemand over te laten komen bij een zeer ernstige situatie.
  • De extra reis- en verblijfkosten omdat u van de arts niet mag reizen.
  • Alle overige kosten die u moet maken met toestemming van onze alarmcentrale.

Advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

Onze reisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

Bereken en vraag aan