Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

Een gewoon goede Invaliden­voertuig­verzekering

Met onze Invalidenvoertuigverzekering is uw invalidenvoertuig gewoon goed verzekerd tegen een aantrekkelijke premie.

  • Voor open en overdekte invalidenvoertuigen
  • Naast verplichte WA-verzekering ook cascoverzekering mogelijk
  • U kunt rechtsbijstand meeverzekeren

Welke invalidenvoertuigverzekering past het beste bij u?

Welke invalidenvoertuigverzekering voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u graag advies van een assurantieadviseur? Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Wij verzekeren open invalidenvoertuigen, zoals een rolstoel of een scootmobiel. Daarnaast verzekeren we overdekte invalidenvoertuigen.

WA WA + casco
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden € 6.070.000,- € 6.070.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen € 2.500.000,- € 2.500.000,-
Eigen risico Nee Ja, € 100,-
Schade aan uw eigen invalidenvoertuig door:
Brand of ontploffing
Diefstal
Storm of hagel
Ruitschade
Schade door uw eigen schuld
Schade die anderen aan uw invalidenvoertuig toebrengen

Hoeveel premie gaat u betalen?

Een WA-verzekering voor open invalidenvoertuigen kost € 31,- per jaar. Een WA-verzekering voor overdekte invalidenvoertuigen kost € 95,- of € 110,- per jaar. Dit hangt ervan af of u in een stad of in een dorp woont. Als u in een stad woont, dan betaalt u iets meer premie.

Voor een cascoverzekering betaalt u voor open invalidenvoertuigen 3% van de cataloguswaarde per jaar en voor overdekte invalidenvoertuigen 3,5%.

Bovenstaande premies zijn exclusief 21% assurantiebelasting. Als de bestuurder van een overdekt invalidenvoertuig jonger dan 24 of ouder dan 84 is, dan is de premie soms hoger. Ook gelden dan soms andere voorwaarden.

Aanvullende verzekeringen

U kunt uw invalidenvoertuigverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

U krijgt rechtshulp om schade te verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt. Verder helpen wij u als u voor de rechter moet komen of als de politie uw invalidenvoertuig in beslag neemt. Deze aanvullende verzekering kost € 11,20 per jaar. Dit is exclusief 21% assurantiebelasting.

Veelgestelde vragen over de invalidenvoertuigverzekering

Ja, u bent wettelijk verplicht om uw invalidenvoertuig te verzekeren.
Als u uw invalidenvoertuig bij Klaverblad Verzekeringen verzekert, dan krijgt u een verzekeringsplaatje. Als u uw invalidenvoertuig verkoopt, dan moet u dit plaatje opsturen naar ons of naar uw assurantieadviseur. Zodra wij het verzekeringsplaatje hebben ontvangen, kunnen we de verzekering stoppen.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis, inclusief het verzekeringsplaatje, zo snel mogelijk toe.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Na een aanrijding moet u een Europees schadeformulier invullen. Beide partijen die bij de aanrijding betrokken zijn, moeten dit formulier ondertekenen. Stuur het op naar uw assurantieadviseur of naar ons: Klaverblad Verzekeringen, postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer.
Wij sturen u een Europees schadeformulier op als u een verzekering bij ons heeft afgesloten. Verder kunt u hier een Europees Schadeformulier uitprinten. Wilt u dat we een Europees schadeformulier naar u opsturen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 549.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste contact met hem opnemen. Hij meldt de schade bij ons. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u eenzijdige schade online bij ons melden.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier. Als u uw verzekering opzegt, dan moet u uw verzekeringsplaatje opsturen naar ons.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging, inclusief het verzekeringsplaatje, hebben ontvangen.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 549.

Meer informatie

Meer informatie over onze Invalidenvoertuigverzekering en onze dienstverlening vindt u in het volgende document:

Bekijk de productwijzers Motorrijtuigenverzekering en Rechtsbijstandverzekering in het verkeer van het Verbond van Verzekeraars voor algemene informatie over deze verzekeringen.

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen invalidenvoertuigverzekering.

Vraag aan

Laat u adviseren

Een assurantieadviseur kan u advies geven bij het afsluiten van een verzekering.

Vind een assurantieadviseur