Klaverblad: maak plaats voor groen

En voorkom wateroverlast

Voorkom wateroverlast

We zien steeds vaker extreem weer in Nederland. De hoeveelheid neerslag neemt toe én de intensiteit van de buien. Dit zorgt voor veel wateroverlast, vooral in gebieden waar weinig groen is.

Wist u dat maar liefst 40% van de tuinen in Nederland betegeld is? Deze betegeling zorgt ervoor dat water bij hevige regenval niet in de bodem weg kan en via het riool moet worden afgevoerd. Omdat het riool die grote hoeveelheid water niet in zo’n korte tijd kan verwerken, komen straten en tuinen blank te staan. Met een beetje pech sijpelt het regenwater onder uw deur door. Dat zorgt voor overlast en schade.

Samen plaatsmaken voor groen

Samen met u willen wij aan de slag om plaats te maken voor groen. Want er is altijd wel plek voor een beetje groen. Hoe? Houd daarvoor deze website in de gaten.

Als u toch schade heeft, vinden wij het belangrijk om u goed te helpen. Ook bij grote drukte nemen onze eigen medewerkers zelf de telefoon op om direct uw vragen te beantwoorden.

In gesprek met meteorologe Diana Woei

Door klimaatverandering krijgen we meer extremen in het weer. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag is de laatste 100 jaar toegenomen met zo'n 25 procent.

Extremen betekent droge tijden. Afgelopen zomer hebben we unieke droogte meegemaakt. Maar het kan ook erg nat zijn. Te vergelijken met de plensbuien in de tropen.

Meer over wateroverlast