water spuit uit gasfornuis

Rechtsbijstandverzekering auto

Soms ontstaat een juridisch conflict na een verkeersongeluk met uw auto of een ander motorvoertuig. Als u de module Motorrijtuigen aanvullend op uw Klaverblad Rechtsbijstandverzekering afsluit, heeft u recht op juridische hulp. Wat het verschil is met een autoverzekering met rechtsbijstand en een rechtsbijstandverzekering met de module verkeer én of u verzekerd bent van rechtsbijstand bij een bestaand conflict, leest u hier.

Wat verzekeren wij?

Bent op zoek naar een rechtsbijstandverzekering auto? U kunt zich dan op verschillende manieren verzekeren. U kunt de module motorrijtuigen of de module verkeer afsluiten op uw rechtsbijstandverzekering of u kunt uw WA-autoverzekering aanvullen met rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen

Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeluk of bijvoorbeeld een conflict heeft over uw auto, dan is het fijn om rechtsbijstand te krijgen. Voor een uitgebreide dekking kunt u het beste een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering met de module Motorrijtuigen afsluiten. Voorbeelden van situaties waarin u met deze module rechtshulp krijgt zijn:

 • Als u schade wilt verhalen voor schade die u door een ander heeft geleden als deelnemer aan het verkeer met uw motorrijtuig
 • Als u schade wilt verhalen voor schade die u lijdt door gebeurtenissen van buitenaf
 • Als u een conflict heeft met uw autodealer of garage
 • Als iemand anders uw motorrijtuig niet wil teruggeven
 • Als u een conflict heeft over uw rijbewijs of kentekenbewijs
 • Als u voor de strafrechter moet verschijnen voor een verkeersfout met een motorrijtuig

Rechtsbijstandverzekering auto zonder wachttijd

Voor een gedeelte van de rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen geldt geen wachttijd. Wij verzekeren u zonder wachttijd voor rechtshulp om uw schade te verhalen in de volgende situaties:

 • Als u met een motorrijtuig aan het verkeer deelneemt en schade lijdt. Deze dekking geldt ook voor een iemand die met uw toestemming uw motorvoertuig bestuurt. De mensen die meerijden, verzekeren wij ook zonder wachttijd.
 • Als u voor de strafrechter moet verschijnen voor een verkeersfout met een motorrijtuig
 • Als u met uw motorrijtuig schade lijdt door bijvoorbeeld een wasstraat

  WA-verzekering met de module rechtsbijstand

  De WA-verzekering met de module rechtsbijstand komt overeen met de module motorrijtuigen. Bij deze module heeft u geen dekking als u een conflict heeft met uw autodealer.

  Rechtsbijstandverzekering Verkeer

  U kunt zich ook verzekeren voor rechtshulp als u schade lijdt als een voetganger, fietser of passagier van het openbaar vervoer. Hiervoor kunt u onze rechtsbijstandverzekering met de module Verkeer afsluiten. U bent dan ook voor de module motorrijtuigen verzekerd. Zo bent u bij een rechtsbijstandverzekering met de module Verkeer ook verzekerd om de schade te verhalen die ontstaat terwijl u deelneemt aan het verkeer als voetganger, fietser of passagier van het openbaar vervoer.

    Advies over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

    Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering? Een assurantieadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een rechtsbijstandverzekering en aanvullende modules.

    Onze rechtsbijstandverzekering

    Laat u adviseren

    Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

    Vraag advies aan een assurantieadviseur.

    Vind een assurantieadviseur

    Verzeker u zelf online

    U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

    Bereken en vraag aan