water spuit uit gasfornuis

Dekking rechtsbijstandverzekering

Bent u op zoek naar een goede rechtsbijstandverzekering? Ook dan bent u bij Klaverblad aan het juiste adres. Uw dekking bij een rechtsbijstandverzekering hangt af van verschillende dingen. Bij het afsluiten van uw Klaverblad Rechtsbijstandverzekering is het daarom goed om te weten wat én wanneer er iets precies onder de rechtsbijstandverzekering dekking valt.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering bij Klaverblad?

Wat voor soort zaken onder de dekking van uw rechtsbijstandverzekering vallen, hangt onder andere af van de aanvullende modules die u afsluit. U bent standaard gedekt voor rechtshulp bij juridische problemen over contracten, het terugkrijgen van gestolen spullen en bijvoorbeeld erfrechtelijke geschillen. Als u in strafzaken als verdachte wordt gedagvaard, bestaat er in sommige gevallen ook recht op rechtshulp.

Als u een rechtsbijstandverzekering bij Klaverblad afsluit, dan moet u naast de module ‘standaard’ tenminste één van de volgende modules meeverzekeren:

Schadeverhaal

Als iemand anders schade bij u veroorzaakt, dan wilt u dit vergoed krijgen. Soms is het moeilijk om die schadevergoeding ook echt te krijgen, dan kunt u hierbij juridische hulp ontvangen.

Inkomen

Met de module inkomen krijgt u juridische hulp bij problemen rondom uw inkomen. Bijvoorbeeld als u en uw werkgever een conflict hebben over uw pensioen of bij een dreigend ontslag.

Wonen

Als u de module Wonen bijverzekerd dan krijgt u van ons rechtshulp bij bijvoorbeeld een probleem met een aannemer, de gemeente of een verhuurder. Het maakt niet uit of u zelf eigenaar of huurder bent.

Fiscaal en vermogen

Bij deze aanvullende module krijgt u rechtshulp als u voor de belastingrechter moet komen en bij juridische problemen met vermogensbeheerders en problemen met een tweede huis.

Motorrijtuigen

U krijgt rechtshulp bij strafzaken die zijn ontstaan terwijl u een voertuig gebruikt. Ook als u met uw auto of motor schade heeft in het verkeer, dan kunt u via deze module rechtshulp krijgen bij het vergoeden van de schade.

Verkeer

Deze module dekt hetzelfde als de module Motorrijtuigen. Daarbij krijgt u ook rechtshulp bij schade die u in het verkeer oploopt als voetganger, fietser of passagier in het openbaar vervoer.

  Wachttijd rechtsbijstandverzekering

  Voor onze rechtsbijstandverzekering geldt er een wachttijd van drie maanden. Problemen die drie maanden na het afsluiten van uw Klaverblad Rechtsbijstandverzekering ontstaan, vallen onder de dekking van uw verzekering. In de meeste gevallen is er geen rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. De reden daarvan is dat we alleen juridische problemen onverwacht zijn verzekeren. Een bestaand conflict of een juridisch probleem die u zag aankomen, valt niet onder de dekking van onze rechtsbijstandverzekering.

  Tip: als u direct van een andere verzekeraar overstapt, dan geldt de wachttijd van drie maanden niet. Er is dan sprake van een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. U moet kunnen aantonen dat u bij uw vorige verzekeraar verzekerd was voor rechtsbijstand, inclusief het juridisch probleem dat u aanmeldt.

  Rechtsbijstandverzekering bij een scheiding

  Niet ieder juridisch probleem dat u heeft, valt onder de rechtsbijstandverzekering dekking. Bijvoorbeeld een juridisch probleem dat ontstaat bij een echtscheiding. Welke juridische problemen er nog meer niet onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering vallen, leest u terug in artikel 6 van onze polisvoorwaarden.

   Advies over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

   Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een rechtsbijstandverzekering en aanvullende modules.

   Onze rechtsbijstandverzekering

   Laat u adviseren

   Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

   Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

   Vind een verzekeringsadviseur

   Verzeker u zelf online

   U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

   Bereken en vraag aan