water spuit uit gasfornuis

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Als u een juridisch probleem heeft, dan wilt u uiteraard de beste rechtsbijstandverzekering hebben. Met een rechtsbijstandverzekering bij Klaverblad krijgt u professionele en persoonlijke rechtshulp van onze Klaverblad Rechtsbijstand Stichting.

Waarom heeft u een rechtsbijstandverzekering nodig?

“Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?” Dat is wat veel mensen zich afvragen. Vaak gaan ze ervan uit nooit juridische hulp nodig te hebben. Op het moment dat het dan toch nodig blijkt te zijn, is het te laat om nog een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Er geldt namelijk een wachttijd van drie maanden. Als u te maken krijgt met een juridisch probleem en wel een rechtsbijstandverzekering heeft, dan helpt een jurist van onze Klaverblad Rechtsbijstand Stichting u. Met een jurist aan uw zijde staat u sterker en u voorkomt zo hoge juridische kosten te moeten maken.

Schuld bij een verkeersongeluk

Als u betrokken raakt bij een verkeersongeluk, dan is het mogelijk dat u en de wederpartij het niet eens zijn over wie schuldig is. Rechtshulp vanuit uw rechtsbijstandverzekering kan ervoor zorgen dat de wederpartij aansprakelijk wordt gesteld en dat u eventuele materiële schade of letselschade vergoed krijgt en dat u er samen zonder rechtszaak uitkomt.

Burenruzie

Zorgen uw buren voor geluidsoverlast en wordt uw woonplezier daardoor aangetast? U probeert dit natuurlijk eerst onderling met uw buren op te lossen. Soms lukt dat echter niet en zijn verdere juridische stappen de enige oplossing. Een rechtsbijstandverzekering met Wonen als aanvullende module is in zo'n geval handig.

Ontslag op werk

Gaat het bedrijf waarvoor u werkt bijvoorbeeld failliet of is er misschien sprake van een reorganisatie? Het is dan mogelijk dat u al enige tijd geen salaris meer ontvangt en/of dat u uw baan verliest. Rechtshulp vanuit uw rechtsbijstandverzekering met de module Inkomen zorgt er dan voor dat de gevolgen zoveel mogelijk worden beperkt.

  Wat voor rechtshulp bieden wij?

  U krijgt van ons rechtshulp bij juridische problemen als u een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering heeft. Deze hulp kan bestaan uit:

  • Advies en rechtsbijstand door juristen van de Klaverblad Rechtsbijstand Stichting of door deskundigen die zij voor u hebben ingeschakeld
  • Vergoeding van kosten voor rechtsbijstand en de kosten die daarmee samenhangen
  • Het voorschieten van een waarborgsom
  • Het betalen van de schade of een deel daarvan

  Heeft u een juridisch probleem en wilt u hulp ontvangen van onze Klaverblad Rechtsbijstand Stichting? Dit doet u door bij ons direct uw schade te melden.

  Let op! U kunt niet zonder toestemming van Klaverblad externe rechtshulp inschakelen.

  Schade melden

  De beste rechtsbijstandverzekering voor uw situatie

  Uiteraard wilt u de beste rechtsbijstandverzekering voor uw situatie. Daarom biedt de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering verschillende modules die u aanvullend op uw rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten. Het gaat hierbij om de volgende modules:

  • Schadeverhaal
  • Inkomen
  • Wonen
  • Fiscaal vermogen
  • Motorrijtuigen
  • Verkeer

  Advies over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

  Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering? Een assurantieadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een rechtsbijstandverzekering en aanvullende modules.

  Onze rechtsbijstandverzekering

  Laat u adviseren

  Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

  Vraag advies aan een assurantieadviseur.

  Vind een assurantieadviseur

  Verzeker u zelf online

  U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

  Bereken en vraag aan