water spuit uit gasfornuis

Rechtsbijstandverzekering: wat is dat?

Heeft u een juridisch probleem? Uiteraard wilt u dan de beste rechtsbijstandverzekering. Met uw Klaverblad rechtsbijstandverzekering krijgt u professionele en persoonlijk rechtshulp.

Bestaand geschil: rechtsbijstandverzekering afsluiten

Opeens heeft u een conflict. En pas dán denkt u aan een rechtsbijstandverzekering. Bijvoorbeeld als u ruzie krijgt met uw buren. Of als uw verbouwing niet helemaal volgens plan gaat. Wij vinden het vervelend, maar voor een bestaand conflict kunt u helaas géén rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Als u een rechtsbijstandverzekering afsluit, geldt in de meeste gevallen een wachttijd

Dit betekent dat u niet direct een beroep kunt doen op uw rechtsbijstandverzekering. Bij Klaverblad is de wachttijd 3 maanden. Sluit u bij ons op 1 februari een rechtsbijstandverzekering af met de module Inkomen? En krijgt u op 1 maart een conflict met uw werkgever? Dan kunnen onze juridisch adviseurs u helaas niet helpen. Zij staan voor u klaar bij juridische problemen die vanaf 1 mei ontstaan.

U heeft een conflict, maar nog géén rechtsbijstandverzekering. Zo werkt het

Helaas kunt u voor een bestaand conflict geen rechtsbijstandverzekering afsluiten. Wel kunt u zelf een advocaat inschakelen.

Waarom heeft u een rechtsbijstandverzekering nodig?

“Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?” Dit is wat veel mensen zich afvragen. Vaak gaan ze ervan uit nooit juridische hulp nodig te hebben. Op het moment dat het dan toch nodig blijkt te zijn, is het te laat om nog een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Er geldt namelijk een wachttijd van 3 maanden. Krijgt u te maken met een juridisch probleem? En heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Dan krijgt u rechtshulp van onze juridisch adviseur. Met een juridisch adviseur aan uw zijde staat u sterker en u voorkomt zo hoge juridische kosten te moeten maken.

Hieronder beschrijven we een aantal voorbeeldsituaties waarin rechtshulp van pas komt.

Schuld bij een verkeersongeluk

Als u betrokken raakt bij een verkeersongeluk, dan is het mogelijk dat u en de wederpartij het niet eens zijn over wie schuldig is. Rechtshulp vanuit uw rechtsbijstandverzekering kan ervoor zorgen dat:

 • de wederpartij aansprakelijk wordt gesteld
 • u eventuele materiële schade of letselschade vergoed krijgt
 • u er samen zonder rechtszaak uitkomt

Burenruzie

Zorgen uw buren voor geluidsoverlast en wordt uw woonplezier daardoor aangetast? U probeert dit natuurlijk eerst onderling met uw buren op te lossen. Soms lukt dat niet en zijn verdere juridische stappen de enige oplossing. Een rechtsbijstandverzekering met Wonen als aanvullende module is in zo'n geval handig.

Ontslag op werk

Gaat het bedrijf waarvoor u werkt bijvoorbeeld failliet? Of is er misschien sprake van een reorganisatie? Dan is het mogelijk dat u al enige tijd geen salaris meer ontvangt of dat u uw baan verliest. Rechtshulp vanuit uw rechtsbijstandverzekering met de module Inkomen zorgt er dan voor dat de gevolgen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wat voor rechtshulp bieden wij?

U krijgt van ons rechtshulp bij juridische problemen als u een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering heeft. Deze hulp kan bestaan uit:

 • Advies en rechtsbijstand door juridisch adviseurs van de Klaverblad Rechtsbijstand Stichting of door deskundigen die zij voor u hebben ingeschakeld
 • Vergoeding van kosten voor rechtsbijstand en kosten die daarmee samenhangen
 • Een waarborgsom voorschieten
 • Schade betalen (of een deel daarvan)

Heeft u een juridisch probleem en wilt u hulp ontvangen van onze Klaverblad Rechtsbijstand Stichting? U kunt bij ons direct uw schade melden.

Let op! U kunt niet zonder toestemming van Klaverblad externe rechtshulp inschakelen.

Schade melden

De beste rechtsbijstandverzekering voor uw situatie

Uiteraard wilt u de beste rechtsbijstandverzekering voor uw situatie. Daarom biedt de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering verschillende modules die u aanvullend op uw rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten. Het gaat om deze modules:

 • Schadeverhaal
 • Inkomen
 • Wonen
 • Fiscaal vermogen
 • Motorrijtuigen
 • Verkeer

Rechtsbijstandsverzekering afsluiten: binnen 2 minuten geregeld

Wilt u een rechtsbijstandsverzekering afsluiten? Dat kan via uw verzekeringsadviseur bij u in de buurt. Maar ook gewoon online. Zo regelt u het:

 1. Geef aan voor wie u een verzekering wilt afsluiten: uzelf of uw hele gezin
 2. Kies uw rechtsbijstandverzekering en eventuele extra modules
 3. Geef aan hoe u uw premie wilt betalen: per maand, kwartaal of jaar
 4. Vul uw gegevens in
 5. Controleer uw gegevens en klik op de knop Versturen

Een rechtsbijstandsverzekering afsluiten: binnen 2 minuten heeft u het geregeld. Per mail krijgt u een bevestiging. Dan nemen wij uw aanvraag in behandeling. Accepteren wij deze? Dan krijgt u uw polisblad. Daarna heeft u nog 14 dagen bedenktijd.

Bereken direct uw premie

Persoonlijk advies over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een rechtsbijstandverzekering en aanvullende modules.

Onze rechtsbijstandverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

Bereken en vraag aan