water spuit uit gasfornuis

Wat kost een woonhuisverzekering?

Wat een opstalverzekering kost, hangt af van een paar dingen. Denk bijvoorbeeld aan het type woning waarin u woont. En: welke bouwmaterialen zijn gebruikt? Hout, steen of riet: hoe brandveiliger, hoe lager uw premie. Hier leest u alles op een rijtje.

Opstalverzekering: kosten per maand

U heeft een nieuwe woning, of u wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Om een goede keuze te maken, wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn van een Klaverblad woonhuisverzekering. De kosten bestaan uit:

  • Eenmalige poliskosten
  • Maandelijkse premie
  • Eigen risico

De hoogte van uw woonhuisverzekering premie

Hoe hoog uw maandelijkse premie is, hangt af van uw woning. Heeft u een vrijstaande woning? Dan is de premie natuurlijk hoger dan die voor een rijtjeswoning. Om die kosten te berekenen, kijken we eerst naar de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat u nodig heeft om een woning opnieuw te laten bouwen. In dezelfde staat. Om deze waarde te berekenen, heeft het Verbond van Verzekeraars een handig hulpmiddel gemaakt: de herbouwwaardemeter. Met deze meter rekent u de herbouwwaarde eenvoudig uit.

Hoe lager de herbouwwaarde van uw huis, hoe lager de premie van uw opstalverzekering

Volgens Vereniging Eigen Huis kost een woonhuisverzekering jaarlijks gemiddeld € 1,30 euro per € 1.000 euro aan verzekerd bedrag. U deelt de herbouwwaarde door € 1.000, en de uitkomst vermenigvuldigt u met € 1,30. Hier ziet u twee voorbeelden:

  • Voorbeeld 1

Heeft u een woning met een herbouwwaarde van € 350.000? Dan zijn de gemiddelde premiekosten € 455 per jaar (exclusief assurantiebelasting) € 350.000 / € 1.000 * € 1,30

  • Voorbeeld 2

Woont u in een woning van € 150.000 euro? Dan betaalt u € 195 per jaar (exclusief assurantiebelasting) € 150.000 / € 1.000 * € 1,30

Ook de gebruikte bouwmaterialen spelen een rol: de bouwaard van uw huis. Hoe brandveiliger, hoe lager uw premie. Zo zijn bakstenen minder brandgevaarlijk dan hout. En een rieten dak betekent méér risico op brand dan dakpannen. Ook de dekking die u kiest speelt een rol: kiest u voor Klaverblad Royaal woonhuisverzekering of Klaverblad Budget woonhuisverzekering? Wij zetten alles voor u op een rijtje:

Type woning

Heeft u een vrijstaande woning of een rijtjeswoning?

Bouwaard van uw woning

Riet, hout of bakstenen: hoe brandveilig zijn de gebruikte bouwmaterialen?

Herbouwwaarde

Hoeveel geld kost het om uw huis opnieuw te laten bouwen? De herbouwwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars is hiervoor een handige tool.

Dekking

Kiest u voor Klaverblad Royaal woonhuisverzekering of Klaverblad Budget woonhuisverzekering?

Bereken online uw premie

Wilt u de premie van uw Klaverblad Woonhuisverzekering weten? Bereken deze online. Liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op met een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Zelf premie berekenen

Opstalverzekering: verplicht of niet?

Heeft u een koopwoning met hypotheek? Dan is een woonhuisverzekering verplicht. Deze verzekering moet geldig zijn op de dag dat de woning wordt overgedragen of opgeleverd. Heeft u geen hypotheek? Dan is een opstalverzekering niet verplicht (maar wél verstandig). Als u in een appartement woont, is de woonhuisverzekering vaak al geregeld via de VvE. Maar let op, vaak zonder uw luxe badkamer of keuken. Controleer dit voor de zekerheid.

Advies over onze woonhuisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Woonhuisverzekering? Een assurantieadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven en geeft u een persoonlijk advies op maat.

Onze woonhuisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

Bereken en vraag aan