water spuit uit gasfornuis

Wat kost een woonhuisverzekering?

Wat een opstalverzekering kost, hangt af van een paar dingen. Denk bijvoorbeeld aan het type woning waarin u woont. En: welke bouwmaterialen zijn gebruikt? Hout, steen of riet: hoe brandveiliger, hoe lager uw premie. Ook hebben de gemiddelde kosten van een woonhuisverzekering te maken met de provincie waarin uw woning staat en uit welk bouwjaar de woning komt. We zetten alles hieronder voor u op een rijtje.

Opstalverzekering: gemiddelde kosten per maand

U heeft een nieuwe woning, of u wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Om een goede keuze te maken, wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn van een Klaverblad woonhuisverzekering. Dat hangt af van een paar factoren, namelijk:

 • Het type woning
 • De herbouwwaarde van de woning
 • Het bouwjaar van de woning
 • De regio waarin de woning staat
 • De bouwaard van de woning
 • De belendingen* van de woning
  *hiermee bedoelen we omgevingsfactoren die het risico op schade vergroten, bijvoorbeeld als u naast een benzinestation woont

   Deze factoren zorgen ervoor dat de gemiddelde kosten van een opstalverzekering erg uiteen kunnen lopen. Zo zijn de gemiddelde kosten van een woonhuisverzekering voor een nieuwbouwhuis in de provincie bijvoorbeeld een stuk lager zijn dan een grachtenpand in Amsterdam. Hieronder geven we u graag wat meer duidelijkheid over hoe de kosten van een woonhuisverzekering bij Klaverblad zijn opgebouwd.

   De hoogte van uw woonhuisverzekering premie

   Hoe hoog uw maandelijkse premie is, hangt af van uw woning. Heeft u een vrijstaande woning? Dan is de premie mogelijk hoger dan die voor een rijtjeswoning. Om die kosten te berekenen, kijken we eerst naar de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat u nodig heeft om een woning opnieuw te laten bouwen. In dezelfde staat. Deze waarde wordt automatisch voor u berekend in ons aanvraagproces voor een woonhuisverzekering. Als u het fijner vindt om de herbouwwaardemeter zelf handmatig in te vullen, dan kan dat ook!

   Hoe lager de herbouwwaarde van uw huis, hoe lager de premie van uw opstalverzekering

   Stel u heeft een woonhuisverzekering voor jaarlijks gemiddeld € 1,30 euro per € 1.000 euro aan verzekerd bedrag. U deelt dan de herbouwwaarde door € 1.000, en de uitkomst vermenigvuldigt u met € 1,30. Hier ziet u twee voorbeelden:

   Voorbeeld 1

   Heeft u een woning met een herbouwwaarde van € 350.000? Dan zijn de gemiddelde premiekosten € 455 per jaar (exclusief assurantiebelasting)
   € 350.000 / € 1.000 * € 1,30

   Voorbeeld 2

   Woont u in een woning met een herbouwwaarde van € 150.000 euro? Dan betaalt u € 195 per jaar (exclusief assurantiebelasting) € 150.000 / € 1.000 * € 1,30

   Ook de gebruikte bouwmaterialen spelen een rol: de bouwaard van uw huis. Hoe brandveiliger, hoe lager uw premie. Zo zijn bakstenen minder brandgevaarlijk dan hout. En een rieten dak betekent méér risico op brand dan dakpannen. Wij zetten alles voor u op een rijtje:

   Type woning

   Heeft u een vrijstaande woning of een rijtjeswoning?

   Bouwaard van uw woning

   Riet, hout of bakstenen: hoe brandveilig zijn de gebruikte bouwmaterialen?

   Herbouwwaarde

   Hoeveel geld kost het om uw huis opnieuw te laten bouwen? U komt hier gemakkelijk achter door onze Waardemeter in te vullen.

   Bereken online uw premie

   Wilt u de premie van uw Klaverblad Woonhuisverzekering weten? Bereken deze online. Liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op met een verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

   Zelf premie berekenen

   Advies over onze woonhuisverzekering

   Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Woonhuisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven en geeft u een persoonlijk advies op maat.

   Onze woonhuisverzekering

   Laat u adviseren

   Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

   Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

   Vind een verzekeringsadviseur

   Verzeker u zelf online

   U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

   Bereken en vraag aan