water spuit uit gasfornuis

Woonhuisverzekering: wat is dat?

U wilt uw (nieuwe) woning verzekeren en vraagt zich misschien af: wat is een goede woonhuisverzekering? En is dat hetzelfde als een opstalverzekering. Het antwoord op die vragen leggen we u hieronder uit.

Wij noemen het gewoon een woonhuisverzekering. Met de verzekering bent u goed verzekerd tegen schade aan bijvoorbeeld woning, schuur of schutting. Maar denk ook aan uw keuken, wc-pot of gelijmde houten vloer. Kortom, alles wat aard- en nagelvast zit: als iets zó is verbonden met grond of gebouw, dat u deze niet zonder beschadiging of verbreking kunt losmaken.

De Klaverblad Royaal woonhuisverzekering

Wilt u een woonhuisverzekering afsluiten? Met de Klaverblad Royaal woonhuisverzekering (=opstalverzekering) is uw woning gewoon goed verzekerd tegen schade. Wat u nog meer kunt verwachten?

  • U betaalt geen eigen risico, behalve bij schade door storm
  • U heeft bijna altijd onbeperkte garantie tegen onderverzekering
  • Heeft u zonnepanelen op uw dak liggen? Deze zijn standaard meeverzekerd
  • Bijna alle ongelukjes die plotseling en onverwachts ontstaan vallen onder de dekking, ook als u deze zelf veroorzaakt

Lees meer over wat er allemaal onder de dekking van onze Royaal woonhuisverzekering valt.

Opstalverzekering: verplicht of niet?

Heeft u een koopwoning met hypotheek? Dan is een woonhuisverzekering verplicht. Deze verzekering moet geldig zijn op de dag dat de woning wordt overgedragen of opgeleverd. Heeft u geen hypotheek? Dan is een opstalverzekering niet verplicht (maar wél verstandig). Als u in een appartement woont, is de woonhuisverzekering vaak al geregeld via de VvE. Maar let op, vaak zonder uw luxe badkamer of keuken. Controleer dit voor de zekerheid.

Kosten woonhuisverzekering

Wat een opstalverzekering kost, hangt af van uw woning. Heeft u een villa? Dan is de premie mogelijk hoger dan die voor een rijtjeswoning. Ook de gebruikte bouwmaterialen spelen een rol: hoe brandveiliger, hoe lager uw premie. Zo zijn bakstenen minder brandgevaarlijk dan hout. En een rieten dak betekent meer risico dan dakpannen. Check de kosten van uw woonhuisverzekering.

Bereken uw Woonhuisverzekering premie

Wilt u de premie van uw Klaverblad woonhuisverzekering weten? Bereken deze online. Liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op met een verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Zelf premie berekenen

Aanvullende glasverzekering

Uw woonhuisverzekering dekt alléén glasschade bij gebeurtenissen als inbraak, storm of brand. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Uw kind schiet een bal door de ruit, of u gooit een deur met glas nét iets te hard dicht. Wilt u die glasschade ook verzekeren? U sluit de module Glas aanvullend af bij uw Klaverblad woonverzekeringen. Lees er meer over in onze blog Glasschade? Dit moet u doen.

Advies over onze woonhuisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Woonhuisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven en geeft u een persoonlijk advies op maat.

Onze woonhuisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

Bereken en vraag aan