water spuit uit gasfornuis

Woonhuisverzekering: wat is dat?

U heeft een woning gekocht. Nu heeft u misschien wel drie vragen. Wat is een opstalverzekering? Wat is een woonhuisverzekering? En wat is hét verschil tussen onze Klaverblad Budget woonhuisverzekering en Klaverblad Royaal woonhuisverzekering?

Woonhuisverzekering of opstalverzekering, de betekenis ervan is gelijk. Maar wij noemen het gewoon een woonhuisverzekering. Met de verzekering bent u goed verzekerd tegen schade aan bijvoorbeeld woning, schuur of schutting. Maar denk ook aan uw keuken, wc-pot of gelijmde houten vloer. Kortom, alles wat aard- en nagelvast zit: als iets zó is verbonden met grond of gebouw, dat u deze niet zonder beschadiging of verbreking kunt losmaken.

Opstalverzekering of woonhuisverzekering: tussen de twee verzekeringen zit dus géén verschil. In de verzekeringswereld gebruiken we deze door elkaar. Wij begrijpen dat dit verwarrend kan zijn. Gelukkig weet u nu: de Klaverblad woonhuisverzekering is gelijk aan een opstalverzekering.

Twee soorten woonhuisverzekeringen: Budget en Royaal

Wilt u een opstalverzekering afsluiten? Dan heeft u de keuze uit twee soorten: Royaal woonhuisverzekering en Budget woonhuisverzekering. De namen zeggen het al: de eerste is uitgebreider dan de tweede. Door de vetgedrukte inclusief en exclusief ziet u snel wat de verschillen zijn.

Royaal woonhuisverzekering Budget woonhuisverzekering
Brand of ontploffing Brand of ontploffing
Slecht weer, zoals storm, blikseminslag, inductie, hagel of regen inclusief inslaan van hagelstenen Slecht weer, zoals storm, blikseminslag, inductie, hagel of regen exclusief inslaan van hagelstenen
Inbraak, diefstal of vandalisme, inclusief vandalisme buitenkant woonhuis Inbraak, diefstal of vandalisme exclusief vandalisme buitenkant woonhuis
Lekkage door water uit leidingen, sanitair of apparaten inclusief losgeschoten vulslang Lekkage door water uit leidingen, sanitair of apparaten exclusief losgeschoten vulslang
Kosten om kapotte leiding, waaruit water in of onder het huis loopt, te repareren Kosten om kapotte leiding, waaruit water in of onder het huis loopt, te repareren
Een boom of ander voorwerp valt op uw huis Een boom of ander voorwerp valt op uw huis
Kosten om verontreinigde grond te saneren Kosten om verontreinigde grond te saneren
Vrijwel alle andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen, ook als u deze zelf veroorzaakt Vrijwel alle andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen, ook als u deze zelf veroorzaakt
Garantie tegen onderverzekeringen Garantie tegen onderverzekeringen

Opstalverzekering: verplicht of niet?

Heeft u een koopwoning met hypotheek? Dan is een woonhuisverzekering verplicht. Deze verzekering moet geldig zijn op de dag dat de woning wordt overgedragen of opgeleverd. Heeft u geen hypotheek? Dan is een opstalverzekering niet verplicht (maar wél verstandig). Als u in een appartement woont, is de woonhuisverzekering vaak al geregeld via de VvE. Maar let op, vaak zonder uw luxe badkamer of keuken. Controleer dit voor de zekerheid.

Kosten woonhuisverzekering

Wat een opstalverzekering kost, hangt af van uw woning. Heeft u een villa? Dan is de premie natuurlijk hoger dan die voor een rijtjeswoning. Ook de gebruikte bouwmaterialen spelen een rol: hoe brandveiliger, hoe lager uw premie. Zo zijn bakstenen minder brandgevaarlijk dan hout. En een rieten dak betekent meer risico dan dakpannen. Check de kosten van uw woonhuisverzekering.

Bereken uw Woonhuisverzekering premie

Wilt u de premie van uw Klaverblad woonhuisverzekering weten? Bereken deze online . Liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op met een verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Zelf premie berekenen

Aanvullende glasverzekering

Uw opstalverzekering dekt alléén glasschade bij gebeurtenissen als inbraak, storm of brand. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Uw kind schiet een bal door de ruit, of u gooit een deur met glas nét iets te hard dicht. Wilt u die glasschade ook verzekeren? Voor dertig euro per jaar heeft u al een aanvullende glasverzekering. Lees er meer over in onze blog Glasschade? Dit moet u doen.

Advies over onze woonhuisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Woonhuisverzekering? Een assurantieadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven en geeft u een persoonlijk advies op maat.

Onze woonhuisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

Bereken en vraag aan