jong stel krijgt advies

Advies op maat bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een verzekeringsadviseur helpt u bij het kiezen van de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Ondernemen brengt bepaalde financiële risico’s met zich mee die moeten worden afgedekt met een goede verzekering. Het is dan fijn als een professioneel iemand met u meekijkt. We leggen u daarom graag stap voor stap uit wat een verzekeringsadviseur voor u doet als u een AOV wilt afsluiten.

5% korting op uw AOV

Tijdelijke actie: u krijgt 5% extra korting over de hele looptijd van de polis, naast de al bestaande instapkorting, als u de Klaverblad AOV afsluit bij een van onze verzekeringsadviseurs.

Stap 1: Een persoonlijke kennismaking

De verzekeringsadviseur maakt als eerste natuurlijk graag kennis met u. Dit kan op het zijn kantoor zijn, maar ook digitaal. De keuze is aan u. In het eerste gesprek vertelt de adviseur wat hij voor u kan doen en wat de kosten zijn van zijn advies. Benieuwd naar zo'n kennismaking? Zoek hieronder naar een adviseur in de buurt.

Vind een adviseur in uw buurt

Stap 2: Uw situatie en wensen in kaart brengen

Als het kennismakingsgesprek u bevallen is, dan gaan u en uw verzekeringsadviseur door met de volgende stap: het in kaart brengen van uw persoonlijke situatie en wensen. Samen bespreekt u wat de financiële gevolgen zijn wanneer u arbeidsongeschikt raakt. De volgende vragen komen hierbij aan de orde: welk inkomen is er nodig om uw vaste lasten te kunnen betalen en kunt u met spaargeld een bepaalde periode zonder inkomsten opvangen of uw werk anders inrichten waardoor er toch inkomsten zijn. De verzekeringsadviseur maakt voor u een overzicht van de verschillende scenario’s.

Stap 3: Vergelijken en adviseren

Op basis van de informatie uit stap 2 gaat de adviseur de voorwaarden van verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken. Hij gaat voor u op zoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de beste voorwaarden en tegen de meest gunstige premie. Samen bespreken jullie deze optie(s) en als u een keuze heeft gemaakt, dan zal de verzekeringsadviseur voor u de benodigde documenten klaarmaken en de AOV aanvragen.

Onze AOV op nummer 1 volgens verzekeringsadviseurs

Wist u dat verzekeringsadviseurs ons met een 7,9 als beste verzekeraar op het gebied van individuele inkomensverzekeringen (AOV) waarderen? Hier leest u er meer over.

Stap 4: Verzekerd zonder zorgen

Als u eenmaal verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid, dan houdt het werk van uw verzekeringsadviseur niet op. Hij blijft in de gaten houden of uw AOV nog past bij uw persoonlijke situatie. Door belangrijke veranderingen in uw werkzaamheden, inkomen of gezinssamenstelling kan het bijvoorbeeld zijn dat een aanpassing aan uw AOV nodig is en uw premie daardoor ook wijzigt. Uiteraard kunt u op elk moment met alle vragen bij uw verzekeringsadviseur terecht.

Hulp van uw verzekeringsadviseur bij arbeidsongeschiktheid

Als u arbeidsongeschikt raakt, dan komt er veel op u af. Niet alleen heeft u te maken met de oorzaak van uw uitval, ook moeten er praktische zaken worden geregeld. Juist dan is het fijn als iemand u bijstaat en een verzekeringsadviseur helpt u hier graag bij. Hij weet precies wat er gedaan moet worden om uw maandelijkse uitkering in orde te maken en ondersteunt u bijvoorbeeld ook als er een arbeidsdeskundige langskomt.

Lees meer over hoe verzekeringsadviseurs ook 'ontzorgen' bij arbeidsongeschiktheid

De Klaverblad AOV

Onze AOV is er voor zelfstandigen die met hun handen werken. Als dat door ziekte of ongeval niet meer kan, dan krijgt u een maandelijkse uitkering en andere hulp om weer gezond aan het werk te gaan.

Onze AOV

Op maat gemaakt advies

Een verzekeringsadviseur helpt u graag bij het vinden van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die het beste aansluit op uw persoonlijke situatie en wensen.

Zoek uw adviseur