Contact: 079 - 3 204 548 (dag en nacht)

Coronavirus | Wij werken voor een groot deel thuis. Meer info

man timmert aan dak

Gedeeltelijk arbeidsongeschikt

Door ziekte of een ongeval kunt u gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt raken. U kunt uw werk dan niet meer volledig doen, maar bepaalde werkzaamheden nog wel. Dit heeft voor u als zzp'er gevolgen voor uw arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Hoe wordt uw mate van arbeidsongeschiktheid bepaald?

Heeft u een Klaverblad Arbeidsongeschiktheidsverzekering en moet u zich ook daadwerkelijk arbeidsongeschikt laten verklaren? Onze deskundigen gaan dan aan de slag om te bepalen voor hoeveel procent u arbeidsongeschikt bent. Wij stellen dit vast door te beoordelen in welke mate u uw eigen werk niet meer kunt doen.

De mate van arbeidsongeschiktheid

Om uw uitkering vast te stellen, moeten wij de mate van arbeidsongeschiktheid vaststellen. Bent u voor 100% arbeidsongeschikt, dan krijgt u de volledige uitkering. Als er bepaalde werkzaamheden zijn die u ondanks uw arbeidsongeschiktheid nog wel kunt doen, dan bent u gedeeltelijk arbeidsongeschikt (bijvoorbeeld voor 75%) en ontvangt u een deel van uw uitkering.

Re-integratie

Bij al onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen wordt hulp bij re-integratie aangeboden. Er is een persoonlijke coach die u helpt weer aan het werk te gaan. Deze hulp is er standaard voor en tijdens arbeidsongeschiktheid en bij de Klaverblad AOV Flex ook nĂ¡ arbeidsongeschiktheid. Bij de AOV Flex en Royaal Plus AOV hoeft u geen ander werk dan uw eigen werk te doen. Bij de Royaal AOV bestaat wel een mogelijkheid dat u genoodzaakt bent om ook buiten uw eigen bedrijf te werken.

Beroepsarbeidsongeschiktheid

Bij Klaverblad kijken wij bij het vaststellen van uw uitkering de eerste drie jaar alleen naar of u uw eigen beroep nog kunt uitoefenen. Dit noemen we beroepsarbeidsongeschiktheid. Het maakt in deze eerste drie jaar dus niet uit of u wel ander werk zou kunnen doen. In het kader van re-integratie is het bij onze Royaal AOV wel zo dat u ook de mogelijkheden van re-integreren buiten uw eigen bedrijf of beroep moet onderzoeken. Wij houden hier het volgende voor aan:

  • Het eerste jaar geldt alleen re-integratie binnen uw eigen beroep
  • Het tweede jaar geldt re-integratie ook voor binnen uw eigen bedrijf
  • Het derde jaar geldt re-integratie buiten uw eigen bedrijf

Tip: AOV vergelijken kan erg handig zijn bij het kiezen van welke arbeidsongeschiktheidsverzekering bij u past.

Passende arbeid

Bij een Royaal AOV kunnen wij u verplichten om ook werk buiten uw eigen bedrijf aan te nemen. Dit noemen wij passende arbeid. Uiteraard wordt er gekeken of deze passende arbeid aansluit bij uw opleidingsniveau, ervaring en persoonlijke vaardigheden. Bovendien is ook het volgen van een nieuwe opleiding een mogelijkheid bij deze vorm van re-integratie.

Wilt u nog meer weten over arbeidsongeschiktheid of over de Klaverblad Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen? Een assurantieadviseur staat klaar voor u om meer informatie te geven en om u de best passende AOV te adviseren.

Klaverblad AOV

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bereken en vraag aan