vrouw stap in haar auto

Schadeverzekering inzittenden

Bovenop uw autoverzekering kunt u een inzittendenverzekering afsluiten. Als u dan als bestuurder een auto-ongeluk krijgt en passagiers in de auto heeft, dan krijgen de passagiers deze schade (personenschade en zaakschade) door ons vergoed. Goed geregeld toch?

Een schadeverzekering inzittenden: wat is dat?

Een inzittendenverzekering geeft dekking als u of een passagier door een ongeluk met uw auto gewond raakt of overlijdt. Maar ook als spullen beschadigd raken en als het ongeluk uw eigen schuld is. Daarnaast bent u met een schadeverzekering inzittenden verzekerd van een uitkering als u door een auto-ongeluk gewond raakt en u (tijdelijk) niet kunt werken. Of als er sprake is van letsel of overlijden. Per gebeurtenis is een bedrag van 1 miljoen euro verzekerd. Is er geen inzittendenverzekering afgesloten? Dan wordt de bestuurder mogelijk aansprakelijk gesteld en zal deze de schade zelf moeten betalen.

Inzittendenverzekering nodig? Sluit direct af

Een inzittendenverzekering is een aanvullende module. Deze sluit u dus af in combinatie met een autoverzekering. Of dat nu een WA Autoverzekering, WA+ beperkt casco of een WA+ volledig casco (allrisk) is, dat maakt niet uit. Een inzittendenverzekering los afsluiten, dat kan helaas niet.

Inzittendenverzekering nodig? Sluit vandaag nog af

Hoeveel inzittenden zijn verzekerd?

Het aantal zitplaatsen met gordel in uw auto geeft aan hoeveel passagiers verzekerd zijn. Heeft uw auto vijf gordels? Dan geldt de module schadeverzekering inzittenden voor vijf personen: u als bestuurder en vier passagiers. Belangrijk is wel dat iedereen een gordel draagt.

Wat vergoedt de module schadeverzekering inzittenden?

Ongeluk gehad? Wat vervelend! Gelukkig krijgen u en uw passagiers met een schadeverzekering inzittenden de schade vergoed. Het gaat hier om letselschade, maar ook om bagage- en kledingschade. Het maakt trouwens niet uit of het auto-ongeluk uw schuld was: schade krijgt u gewoon vergoed. Is de letselschade zo erg dat u (tijdelijk) niet kunt werken? Voor het inkomen dat u verliest, krijgt u een uitkering. Per gebeurtenis is een bedrag van 1 miljoen euro verzekerd. Nog even op een rijtje wat we vergoeden:

 • Schade aan spullen in uw auto

 • Letselschade

 • Misgelopen inkomsten

 • Medische kosten

 • Uitvaartkosten

 • Woningaanpassing bij invaliditeit

 • Smartengeld

En wat vergoedt de module schadeverzekering inzittenden niet?

Een paar situaties dekt uw module schadeverzekering inzittenden niet. Bijvoorbeeld als u:

 • schade heeft aan uw auto
 • geen geldig rijbewijs heeft
 • onder invloed reed van alcohol of drugs
 • meedeed aan een wedstrijd
 • uw auto gebruikte als taxi

Verkeersrechtsbijstand afsluiten

Een andere module voor bij uw autoverzekering is de module Verkeersrechtsbijstand. Handig als iemand schade bij u veroorzaakt, en als u die op diegene wilt verhalen. Of als:

 • u voor de rechter moet komen vanwege een verkeersfout, waarvan de rechter heeft vastgesteld dat er geen opzet in het spel was en de rechtszaak niet voorkomen had kunnen worden door het betalen van een boete

 • de politie uw auto of rijbewijs in beslag neemt

Gelukkig krijgt u met deze verzekering de rechtshulp die u nodig heeft. Meer informatie? Ga snel naar onze verkeersrechtsbijstandverzekering.

Tip: wist u trouwens dat onze rechtsbijstandsverzekering ook de modules Motorrijtuigen en Verkeer heeft? Kijk bij Klaverblad Rechtsbijstandverzekering.

Meer over de Klaverblad Autoverzekering

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze autoverzekering