Vrouw loopt naar binnen nadat ze haar brommer heeft geparkeerd

De Klaverblad brommerverzekering

De Klaverblad Brommer­verzekering

Uw brommer of scooter verzekert u tegen een aantrekkelijke premie met onze brommerverzekering.

  • Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager de premie
  • Geen bijkomende polis- en administratiekosten
  • Altijd 14 dagen bedenktijd


Let op: u kunt onze brommerverzekering alleen afsluiten in combinatie met minimaal een verzekering voor uw woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, reis of gezinsongevallen.

Ontvang passend advies

Waarom een brommerverzekering sluiten?

Brommers en scooters zijn nog steeds razend populair. Niet alleen meer onder de jeugd. Ook ouderen vinden ze erg praktisch in de stad. Voor zo’n brommer of scooter is sneller een parkeerplek gevonden dan voor een auto.

Net zoals bij de auto, bent u ook verplicht voor uw brommer of een scooter een WA-verzekering te sluiten. Doet u dit niet? Dan ontvangt u automatisch een boete in uw brievenbus. De RDW (Dienst Wegverkeer) checkt namelijk periodiek of het voertuig is verzekerd.

Wat houdt de brommerverzekering in?

Heeft u bij ons al een andere verzekering? Alleen dan kunt u onze brommerverzekering afsluiten voor brom- of snorfietsen (hieronder vallen bromscooters, brommer/automaten, brommers/handgeschakeld, snorscooters en snorfietsen), zoemfietsen of brommobielen.

WA-verzekering voor scooters en brommers

Met onze brommerverzekering verzekert u zich tegen een aantrekkelijke premie voor de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) in het verkeer. De WA-verzekering is een verplichte verzekering.

Met de WA-verzekering bent u verzekerd als u met uw brommer, scooter, zoemfiets of brommobiel schade veroorzaakt bij een ander of aan de spullen van iemand anders. Schade aan uw eigen voertuig is niet verzekerd met een WA-verzekering.

Verzekerd bedrag
Aansprakelijkheid bij letsel of overlijden € 6.450.000,-
Aansprakelijkheid bij schade aan spullen € 2.500.000,-

Voor de zoemfiets en de brommobiel kunt u bij ons naast de verplichte WA-verzekering ook een Casco-verzekering afsluiten. Hiermee bent u ook verzekerd voor diefstal van en de beschadiging aan uw voertuig.

Vraag uw adviseur naar onze brommerverzekering

Welke brommerverzekering het beste voor u is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Een adviseur helpt u hier graag bij.

Zoek een adviseur

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Naast de verplichte WA-verzekering en de Casco-verzekering (alleen voor zoemfietsen en brommobielen) kunt u de volgende aanvullende verzekeringen afsluiten:

Ongevallenverzekering opzittenden

Met een ongevallenverzekering opzittendendekking keren wij een bedrag uit als u of iemand anders op uw brommer of scooter invalide wordt of overlijdt door een verkeersongeluk. Bij blijvende invaliditeit keren wij maximaal € 12.500 uit en bij overlijden is dit € 2.500.

Verzekering voor verkeersbijstand

Bij een verzekering voor verkeersrechtsbijstand krijgt u rechtshulp als u verkeersschade wilt verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt. Verder helpen wij u als u voor de rechter moet komen voor een verkeersfout of als de politie uw rijbewijs of brommer of scooter in beslag neemt.

Let op: wij hebben ook een rechtsbijstandverzekering voor particulieren met de modules Motorrijtuigen en Verkeer. Deze producten bieden een meer uitgebreide dekking. Meer informatie vindt u op de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering.

Wat kost een brommerverzekering?

De premie van de verzekering voor uw brommer, scooter, zoemfiets of brommobiel hangt onder andere af van:

  • uw leeftijd
  • uw woonplaats
  • het type voertuig
  • schades die u eerder heeft gehad

Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u krijgt op de premie. In onze polisvoorwaarden vindt u een tabel met schadevrije jaren en de bijbehorende premiekorting.

Tip: met ons Verzekeringspakket voor particulieren kunt u al uw verzekeringen in één keer snel en eenvoudig afsluiten. Ook uw brommerverzekering. U kunt uw brommerverzekering alleen afsluiten in combinatie met minimaal een woonhuis-, inboedel-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, reis- of gezinsongevallenverzekering.

Bekijk ons Verzekeringspakket

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze brommerverzekering? Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen:


Wij zien onze brommerverzekering als een extra service voor onze klanten die andere particuliere of zakelijke verzekeringen bij ons hebben.

Heeft u al een Klaverblad verzekering en wilt u een brommerverzekering afsluiten? Dan kunt u altijd even bellen naar 079 - 3 204 549.

Bent u nog geen klant en wilt u een brommerverzekering afsluiten? Dit moet dus in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen. Bekijk eens ons Verzekeringspakket voor particulieren. Hiermee kunt u uw verzekeringen in een keer snel en eenvoudig afsluiten.

Wij bepalen de premie op basis van uw leeftijd, uw woonplaats en het type voertuig. Verder is de premie afhankelijk van uw schadevrije jaren. Hoe langer u geen schade heeft geclaimd, hoe meer korting u krijgt op de premie.

Er is een eigen risico van € 750 bij de WA-verzekering en de Casco-verzekering als een bestuurder jonger dan 24 jaar de schade heeft veroorzaakt. Dit eigen risico geldt niet als verzekerde een bestuurder onder de 24 jaar heeft opgegeven als hoofdbestuurder.

Voor de Casco-verzekering geldt daarnaast een standaard eigen risico van € 100 per gebeurtenis. Dit geldt niet bij schade door brand, ontploffing, kortsluiting of blikseminslag.

Nee, u bent niet verzekerd als uw brommer of scooter is opgevoerd. Als u schade maakt met een opgevoerde brommer of scooter, dan betaalt u zelf deze schade.
Bij verkoop van uw brommer of scooter moet u een kopie van het vrijwaringsbewijs opsturen naar ons of naar uw verzekeringsadviseur. Met een vrijwaringsbewijs toont u aan dat de brommer niet meer op uw naam staat. Wij melden uw kenteken dan af en stoppen uw verzekering.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis zo snel mogelijk toe.
Niet alle brommers zijn te verzekeren via onze website. U krijgt daarvan melding wanneer u uw premie berekent. In sommige situaties verwijzen wij u dan door naar een verzekeringsadviseur bij u in de buurt.
Met de WA-verzekering bent u alleen verzekerd voor uw wettelijke aansprakelijkheid en niet voor diefstal. Toch is het belangrijk dat u ons laat weten dat uw brommer of scooter is gestolen. Wij stoppen dan uw verzekering.

Heeft u uw zoemfiets of brommobiel Casco verzekerd? Dan bent u wel verzekerd voor diefstal. Raadpleeg onze polisvoorwaarden voor meer informatie.
U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.

Staat uw vraag er niet bij, of vindt u het antwoord niet duidelijk genoeg? Stel uw vraag dan via ons contactformulier of bel ons op 079 - 3 204 549.

Meer informatie over de brommerverzekering

Meer informatie over onze brommerverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze brommerverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze brommerverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Vraag uw adviseur naar onze verzekeringen

Precies weten welke verzekering het beste bij u past? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een verzekering die daar bij aansluit.

Ontvang passend advies

Wilt u een brommerverzekering afsluiten?

Dit kan alleen in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen.

Bekijk ons Verzekeringspakket