Personenschade

U wilt er uiteraard liever niet aan denken, maar door een ongeval op vakantie kunt u blijvend invalide worden of zelfs overlijden. Dit noemen wij personenschade. Hiervoor kunt u zich verzekeren door bovenop uw Klaverblad Doorlopende reisverzekering een Personenschade dekking af te sluiten. Hieronder leest u onder andere wat wij onder personenschade verstaan en welke soort personenschade op vakantie wij vergoeden.

Wanneer is Personenschade op vakantie gedekt?

Als u bij uw Klaverblad Doorlopende reisverzekering voor de extra module Personenschade kiest, dan bent u verzekerd voor de personenschade die het gevolg is van een persoonlijk ongeval. We vergoeden dan maximaal de verzekerde bedragen bij blijvende invaliditeit en bij overlijden. De maximale bedrage gelden per verzekerde en per vakantiereis. Ook personenschade op wintersport wordt trouwens gedekt als u deze module heeft gekozen.

Wat krijgt u aan Personenschade vergoedt?

Om uw vergoeding voor personenschade te bepalen, moeten wij eerst vaststellen of uw invaliditeit blijvend is. Hiervoor wordt een medisch adviseur ingeschakeld. Bovenop het verzekerde bedrag vergoeden wij ook nog de wettelijke rente over het deel van de personenschade die we vergoeden. Als iemand anders aan u een vergoeding of uitkering moet betalen vanwege het persoonlijk ongeval, dan wordt dat van onze schadevergoeding afgetrokken.

Onze vergoeding voor personenschade wordt 25% minder als uw letsel is ontstaan of erger is geworden door een van de volgende oorzaken:

 • U droeg geen veiligheidsgordel toen u met een auto of brommobiel een verkeersongeluk kreeg

 • U droeg geen helm toen u met een brommer of motor een verkeersongeluk kreeg, ondanks dat dit verplicht was

 • U zat niet op de normale zitplaats van het vervoermiddel dat u gebruikte

  Wat zijn uitzonderingen bij een Personenschade vergoeding?

  In sommige gevallen kunnen wij helaas helemaal geen vergoeding voor personenschade aan u uitkeren, ook al heeft u een reisverzekering met Personenschade als extra dekking. Dit is als het ongeval waardoor u personenschade heeft opgelopen komt doordat u al ziek of invalide was. Ook als het ongeval komt doordat u medicijnen, bedwelmende, verdovende of opwekkende middelen heeft gebruikt, betalen wij uw schade niet. Tenzij ze door een arts zijn voorgeschreven en u zich heeft gehouden aan het voorschrift van de medicijnen.

  Ook kunnen wij helaas geen personenschade vergoeden als er sprake is van de algemene uitsluitingen die voor alle modules van de reisverzekering gelden. Deze leest u in de polisvoorwaarden.

  Welke verplichtingen heeft u na een persoonlijk ongeval?

  Herstel na een ongeval is erg belangrijk. Voor uw gezondheid en ook voor het uitbetalen van uw schadevergoeding. Wij verwachten van u dat u meewerkt aan uw herstel en zich meteen na het ongeval laat behandelen door een arts. Om uw schadeclaim zo snel en goed mogelijk af te ronden, kan het ook zo zijn dat onze medisch adviseur uw behandelende arts om informatie vraagt. Bovendien moet u het ons vertellen als u voor een deel of weer helemaal beter bent.

  Advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

  Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

  Onze reisverzekering

  Laat u adviseren

  Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

  Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

  Vind een verzekeringsadviseur

  Verzeker u zelf online

  U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

  Bereken en vraag aan