Gezin op reis

Verzekerde gebieden bij een reisverzekering

Sluit u een Klaverblad Doorlopende reisverzekering af? Dan heeft u 2 keuzes: Europadekking en Werelddekking. Uw keuze bepaalt of u bent verzekerd in het land van uw bestemming. Gaat u bijvoorbeeld naar Amerika of een ander land buiten Europa? Zorg er dan voor dat u een reisverzekering met Werelddekking afsluit. Tijdens een stedentrip naar een Europese stad bent u gewoon goed verzekerd met een Klaverblad Doorlopende reisverzekering met Europadekking.

Reisverzekering Europadekking

Onder de Europadekking vallen alle landen van Europa, de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira. Plus alle landen aan de Middellandse Zee: Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Egypte, Israël, Libanon, Syrië en Turkije.

Reisverzekering Werelddekking

Sluit u een Klaverblad Doorlopende reisverzekering af en kiest u voor Werelddekking? Dan bent u overal ter wereld verzekerd.

Wel of niet verzekerd in landen met een negatief reisadvies?

Kiest u uw vakantiebestemming uit? Dan is het verstandig om te controleren of het Ministerie van Buitenlandse Zaken een (negatief) reisadvies geeft voor een land of gebied. Met de Klaverblad Doorlopende reisverzekering bent u namelijk niet verzekerd in landen of gebieden met een negatief reisadvies. Geeft het ministerie een negatief reisadvies nádat u uw vakantie geboekt heeft? Dan is dit een geldige reden om uw vakantie te annuleren.

Kleurcodes bij reisadviezen

In totaal zijn er 4 reisadviezen mogelijk: groen, geel, oranje en rood. Wij zien de kleurcodes oranje en rood als een negatief reisadvies.

  • Groen: er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s. De risico’s zijn vergelijkbaar met de situatie in Nederland.
  • Geel: de veiligheidsrisico’s wijken af met wat u in Nederland bent gewend.
  • Oranje: een oranje reisadvies staat voor alleen noodzakelijke reizen. Vakantiereizen worden hierbij als niet noodzakelijk gezien. Voor reizigers kunnen gevaarlijke situaties ontstaan door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied.
  • Rood: bij een rood reisadvies adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit land of gebied te reizen. Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s voor reizigers waardoor een levensbedreigende situatie kan ontstaan.

Persoonlijk advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een verzekeringsadviseur meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

Onze reisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

Bereken en vraag aan