foto fiets

De Klaverblad Fietsverzekering

De Klaverblad Fietsverzekering

Uw nieuwe fiets verzekeren? Onze fietsverzekering met een scherpe premie is een complete verzekering voor fietsen. Waarvoor u verzekerd bent met onze fietsverzekering:

 • Diefstal of oplichting
 • Schade door een verkeersongeluk, brand of ontploffing
 • In heel Europa


Let op: u kunt onze fietsverzekering alleen afsluiten via een verzekeringsadviseur

Ontvang passend advies

Wat biedt onze fietsverzekering?

 • Vergoeding van reparatiekosten
 • De eerste drie jaar: volledige vergoeding van het verzekerde bedrag als uw fiets is gestolen of niet meer gerepareerd kan worden

Waarom een fietsverzekering sluiten?

Een nieuwe fiets koopt u niet iedere dag. Het is best een flinke uitgave en u hoopt lang plezier van uw fiets te hebben. Dat lukt niet altijd. Iedere maand zijn er zo’n 3.500 aangiftes van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal fietsdiefstallen ligt nog veel hoger, omdat naar schatting zo’n 30% van de mensen geen aangifte doet.

Met onze gewoon goede fietsverzekering verzekert u uw fiets tegen diefstal en schade. Wij vergoeden bij diefstal en schade de eerste drie jaar het volledige verzekerde bedrag en na drie jaar een percentage van het verzekerde bedrag. Als bij schade de schade (laten) repareren goedkoper is, dan betalen wij de reparatiekosten.

Zo bent u van uw fietsplezier verzekerd.

Wat kost een fietsverzekering?

De premie voor het verzekeren van uw fiets is afhankelijk van de aanschafwaarde van uw fiets en de regio waarin u woont. Wilt u weten wat voor u de kosten voor een fietsverzekering zijn? Neem contact op met uw verzekeringsadviseur of zoek een adviseur die u hier informatie over kan geven.

Welke fietsen zijn te verzekeren?

Wij verzekeren vrijwel alle fietsen, maar geen fietsen met brede banden (zogenaamde fatbikes). Voor alle fietsen die u bij ons kunt verzekeren, geldt dat ze bij aanschaf en afsluiting van de fietsverzekering niet ouder dan één jaar mogen zijn. Fietsen voor kinderen jonger dan 10 jaar worden alleen geaccepteerd als ook de inboedel, waarvan zij deel uitmaken, bij Klaverblad verzekerd is.

E-bikes verzekeren

Ook elektrische fietsen en elektrische bakfietsen kunnen in aanmerking komen voor onze verzekering. Als de fiets trapondersteuning heeft, komt deze in aanmerking voor dekking onder onze fietsverzekering. Fietsen met een hulpmotor worden echter geclassificeerd als speciale gevallen. Voor deze gevallen bieden wij de mogelijkheid om een passende brommerverzekering af te sluiten.

Racefiets verzekeren

De meeste racefietsen vallen bij ons ook onder de fietsverzekering.

Veel gestelde vragen over de fietsverzekering

 • Over de fietsverzekering
  • Is de fietsverzekering doorlopend of aflopend?
   De fietsverzekering is een doorlopende verzekering, die u elk moment via uw verzekeringsadviseur kunt opzeggen. Heeft u geen verzekeringsadviseur, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
  • Hoe werkt een fietsverzekering precies?
   U betaalt per maand, kwartaal of jaar een premie voor de fietsverzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal van uw fiets, maar ook voor schade aan de fiets.
  • Hoe zit het met vergoeding voor diefstal of schade?
   Voor fietsen niet ouder dan drie jaar vergoeden wij het volledige verzekerde bedrag of de volledige schade als repareren goedkoper is. Voor fietsen ouder dan drie jaar vergoeden wij maximaal een bepaald percentage van het verzekerde bedrag. Zie onze polisvoorwaarden voor een uitgebreide tabel met deze percentages.
  • Is het mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten voor wedstrijden?
   Nee, het is niet mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten voor fietsen die u gebruikt in snelheidswedstrijden.
  • Kan ik een fietsverzekering afsluiten zonder aankoopbon?
   U kunt bij ons alleen een fiets van maximaal één jaar oud verzekeren. Bij uw aanvraag van de verzekering vragen wij geen aankoopbon. Mogelijk doen we dit wel op het moment dat u schade heeft.
  • Kan ik een fietsverzekering afsluiten zonder framenummer?
   Nee, het is niet mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten zonder het framenummer van de fiets die u wilt verzekeren.
 • Over betalen en opzeggen
  • De eerste afgeschreven premie is hoger van verwacht. Hoe kan dat?
   U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
  • Betaal ik mijn premie per maand, per kwartaal of per jaar?
   U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
  • Ik wil mijn premie betalen, hoe kan ik dat doen?
   Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
  • Ik wil mijn fietsverzekering stoppen. Hoe kan ik dat doen?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
  • Wat is de opzegtermijn van mijn fietsverzekering?
   Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
  • Waar kan ik meer informatie vinden over betalen en betalingsachterstanden?
   Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
 • Over schade en diefstal
  • Ik heb een aanrijding gehad. Wat moet ik doen?
   Na een aanrijding met een motorrijtuig moeten u en de bestuurder van het motorrijtuig een Europees schadeformulier invullen. Na een aanrijding met een voetganger of een andere fietser is het belangrijk dat u de contactgegevens noteert van degene die u heeft aangereden. Daarnaast maakt u foto’s van de schade. Neem vervolgens contact op met uw verzekeringsadviseur of meld de schade bij ons.
  • Wat moet ik doen als mijn fiets is gestolen?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de diefstal bij ons melden. Doe ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw verzekeringsadviseur of naar ons.
 • Over mijn aanvraag
  • Wat gebeurt er nadat ik een fietsverzekering heb aangevraagd?
   We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we het polisblad zo snel mogelijk naar u op
  • Accepteren jullie mijn aanvraag voor een fietsverzekering altijd?
   Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten. Fietsen voor kinderen jonger dan 10 jaar worden alleen geaccepteerd als ook de inboedel, waarvan zij deel uitmaken, bij Klaverblad verzekerd is.

Staat uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 549.

Meer informatie over de fietsverzekering

Meer informatie over onze fietsverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze fietsverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze fietsverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart