Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

Een gewoon goede Fiets­verzekering

Of u nu fietstochten maakt of op de fiets naar uw werk gaat, u wilt geen zorgen over schade aan uw fiets. Met onze fietsverzekering bent u goed verzekerd voor een aantrekkelijke prijs.

  • Verzekerd in heel Europa, ook op uw (fiets)vakantie
  • Ook voor elektrische fietsen
  • Geen eigen risico bij diefstal
  • Laag eigen risico van € 25,- bij reparatie
  • U kunt nieuwe fietsen tot € 3.000,- verzekeren

Wat houdt de fietsverzekering in?

Hieronder leest u meer over de fietsverzekering. U kunt ook meer informatie vragen aan een assurantieadviseur. Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Wat biedt deze verzekering?
  • Vergoeding van reparatiekosten.
  • De eerste drie jaar: volledige vergoeding van het verzekerde bedrag als uw fiets is gestolen of niet meer gerepareerd kan worden.
Waarvoor ben ik verzekerd?
U bent standaard verzekerd voor schade door onder andere:

  • Schade door een verkeersongeluk.
  • Diefstal of oplichting.
  • Schade door brand of ontploffing.
Hoe hoog is mijn premie?
Uw jaarpremie varieert van € 25,- tot € 167,50. Dit is afhankelijk van de aanschafwaarde van uw fiets en de regio waarin u woont.

Veelgestelde vragen over de fietsverzekering

Als u uw fiets laat repareren, dan heeft u een eigen risico van € 25,-.
Een fiets met trapondersteuning valt onder de fietsverzekering. Fietsen met een hulpmotor vallen in de categorie zoemfietsen. Hiervoor kunt u een brommerverzekering afsluiten.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we het polisblad zo snel mogelijk naar u op.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Na een aanrijding met een motorrijtuig moeten u en de bestuurder van het motorrijtuig een Europees schadeformulier invullen. Na een aanrijding met een voetganger of een andere fietser is het belangrijk dat u de contactgegevens noteert van degene die u heeft aangereden. Daarnaast maakt u foto’s van de schade. Neem vervolgens contact op met uw assurantieadviseur of meld de schade bij ons.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de diefstal bij ons melden. Doe ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw assurantieadviseur of naar ons.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 549.

Meer informatie

Meer informatie over onze fietsverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen fietsverzekering.

Bereken en vraag aan

Laat u adviseren

Een assurantieadviseur kan u advies geven bij het afsluiten van een verzekering.

Vind een assurantieadviseur