foto fiets

De Klaverblad Fietsverzekering

De Klaverblad Fietsverzekering

Uw nieuwe fiets verzekeren? Onze fietsverzekering met een scherpe premie is een complete verzekering voor fietsen. Waarvoor u verzekerd bent met onze fietsverzekering:

  • Diefstal of oplichting
  • Schade door een verkeersongeluk, brand of ontploffing
  • In heel Europa

Bereken direct uw premie

Wat biedt onze fietsverzekering?

  • Vergoeding van reparatiekosten
  • De eerste drie jaar: volledige vergoeding van het verzekerde bedrag als uw fiets is gestolen of niet meer gerepareerd kan worden

Waarom een fietsverzekering sluiten?

Een nieuwe fiets koopt u niet iedere dag. Het is best een flinke uitgave en u hoopt lang plezier van uw fiets te hebben. Dat lukt niet altijd. Iedere maand zijn er zo’n 3.500 aangiftes van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal fietsdiefstallen ligt nog veel hoger, omdat naar schatting zo’n 30% van de mensen geen aangifte doet.

Met onze gewoon goede fietsverzekering verzekert u uw fiets tegen diefstal en schade. Wij vergoeden bij diefstal en schade de eerste drie jaar het volledige verzekerde bedrag en na drie jaar een percentage van het verzekerde bedrag. Als bij schade de schade (laten) repareren goedkoper is, dan betalen wij de reparatiekosten.

Zo bent u van uw fietsplezier verzekerd.

Wat kost een fietsverzekering?

De premie voor het verzekeren van uw fiets varieert tussen de € 26,50 tot € 177,50 per jaar. Dit is afhankelijk van de aanschafwaarde van uw fiets en de regio waarin u woont. Wilt u weten wat voor u de kosten voor een fietsverzekering zijn?

Bereken direct uw premie

Welke fietsen zijn te verzekeren?

Wij verzekeren vrijwel alle fietsen. Voor alle fietsen die u bij ons kunt verzekeren, geldt dat ze bij aanschaf en afsluiting van de fietsverzekering niet ouder dan één jaar mogen zijn. Fietsen voor kinderen jonger dan 10 jaar worden alleen geaccepteerd als ook de inboedel, waarvan zij deel uitmaken, bij Klaverblad verzekerd is.

E-bikes verzekeren

Ook de meeste elektrische fietsen of elektrische bakfietsen verzekeren wij. Als het een fiets met trapondersteuning is, valt deze onder onze fietsverzekering. Fietsen met een hulpmotor vallen echter in de categorie zoemfietsen. Hiervoor kunt u een brommerverzekering afsluiten.

Racefiets verzekeren

Racefietsen vallen bij ons ook onder de fietsverzekering.

Heeft u een vraag?

U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
Na een aanrijding met een motorrijtuig moeten u en de bestuurder van het motorrijtuig een Europees schadeformulier invullen. Na een aanrijding met een voetganger of een andere fietser is het belangrijk dat u de contactgegevens noteert van degene die u heeft aangereden. Daarnaast maakt u foto’s van de schade. Neem vervolgens contact op met uw verzekeringsadviseur of meld de schade bij ons.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de diefstal bij ons melden. Doe ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw verzekeringsadviseur of naar ons.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we het polisblad zo snel mogelijk naar u op.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten. Fietsen voor kinderen jonger dan 10 jaar worden alleen geaccepteerd als ook de inboedel, waarvan zij deel uitmaken, bij Klaverblad verzekerd is.
De fietsverzekering is een doorlopende verzekering, die u elk moment via uw verzekeringsadviseur kunt opzeggen. Heeft u geen verzekeringsadviseur, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
U betaalt per maand, kwartaal of jaar een premie voor de fietsverzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal van uw fiets, maar ook voor schade aan de fiets.
Voor fietsen niet ouder dan drie jaar vergoeden wij het volledige verzekerde bedrag of de volledige schade als repareren goedkoper is. Voor fietsen ouder dan drie jaar vergoeden wij maximaal een bepaald percentage van het verzekerde bedrag. Zie onze polisvoorwaarden voor een uitgebreide tabel met deze percentages.
Nee, het is niet mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten voor fietsen die u gebruikt in snelheidswedstrijden.
U kunt bij ons alleen een fiets van maximaal één jaar oud verzekeren. Bij uw aanvraag van de verzekering vragen wij geen aankoopbon. Mogelijk doen we dit wel op het moment dat u schade heeft.
Nee, het is niet mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten zonder het framenummer van de fiets die u wilt verzekeren.

Staat uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 549.

Meer informatie over de fietsverzekering

Meer informatie over onze fietsverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze fietsverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze fietsverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Sluit zelf uw fietsverzekering af

Regel snel en eenvoudig uw fietsverzekering.

Bereken direct uw premie