ingebroken in huis

Glasverzekering: wat is dat?

Een vogel tegen uw ruit, stormachtig weer of een voetbal door uw glazen deur? Glasschade is altijd erg vervelend, maar gelukkig wél te verzekeren! Met een aanvullende glasverzekering bent u goed verzekerd tegen ruitschade.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Aanvullend op uw inboedelverzekering (en woonhuisverzekering) kunt u een glasverzekering afsluiten. Hiermee bent u goed verzekerd tegen gebroken glas of schade aan glas in uw woning. Een bezem valt tegen uw ruit. Gevolg: een grote barst. Uw kind schopt een voetbal dwars door uw keukenraam. Of er gebeurt iets anders waarbij glas of kunststof sneuvelt. Denk aan glas in deuren, (dak)ramen, koepels, daken, serres, douchewanden en afdakjes. Maar ook aan windschermen en glazen schuttingen rond uw tuin of balkon. In talloze situaties is een aanvullende glasverzekering een uitkomst. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje.

Dekking glasverzekering

Ramen, windschermen en serres: met een aanvullende glasverzekering zijn alle ramen van uw huis of appartement verzekerd. Ook bijvoorbeeld het glaswerk in uw deuren als u die nét iets te hard dichtdoet. Met een aanvullende glasverzekering krijgt u een vergoeding voor de vervanging van uw ruit. Is een noodvoorziening nodig? Ook dat is verzekerd. En moeten sponningen en schilderwerk worden bijgewerkt? Dan krijgt u hiervoor maximaal 250 euro.

Glasschade? Dit moet u doen

Heeft u glasschade? Dat is natuurlijk erg vervelend. Om u goed en snel te helpen, is het belangrijk dat u foto’s maakt en uw schade direct online meldt of bij uw adviseur. Plan ook direct herstelwerkzaamheden in of regel een noodvoorziening. Bij gebroken glas krijgen inbrekers en slecht weer namelijk vrij spel. Nog even op een rijtje:

 1. Maak foto’s van uw glasschade
 2. Meld uw schade direct online (of bij uw adviseur)
 3. Bel Uniglas (088 864 00 20) om de schade te laten herstellen. Zij repareren, wij betalen de rekening. U hoeft verder niets te doen.

Verder is het belangrijk dat u er alles aan doet om schade te beperken of voorkomen. En: dat u meewerkt aan de schadeafhandeling.

Lees ook onze tips om glasschade te voorkomen.

Glasschade voorkomen

Schade aan glas helemaal voorkomen is onmogelijk. Maar: u kunt altijd zelf dingen doen om de kans op glasschade zo klein mogelijk te houden. Zo voorkomt u een hoop onnodig gedoe:

 • Plaats dubbel glas
  Meerdere lagen glas achter elkaar breekt moeilijker. Met dubbel glas verkleint u de kans op schade

 • Beperk los glas in sponningen
  Zorg ervoor dat glas stevig in de kozijnen zit. Zit glas los in de sponningen? Dan is de kans op glasschade groter

 • Zet dingen slim neer
  Plaats geen glas in de buurt van bijvoorbeeld bomen met

 • Beplant uw tuin
  Planten houden voorwerpen tegen of remmen die af. Zo kunnen dingen moeilijker onverwachts glas raken

Glasverzekering huurwoning

Huurt u een woning? Ook dan is een aanvullende glasverzekering handig. Want het maakt niet uit of u uw woning heeft gekocht, of nu juist huurt: met een aanvullende glasverzekering bent u gewoon goed verzekerd tegen glasschade aan de buitenkant van uw huis. Wél is het verstandig om uw huurcontract te checken. Als uw verhuurder al een glasverzekering heeft, dan hoeft u deze zelf niet meer af te sluiten. Een dubbele verzekering betekent onnodige kosten. En dat vinden wij maar zonde van uw geld.

Aanvullende kostbaarhedenverzekering

Heeft u veel dure spullen? Dan is een aanvullende kostbaarhedenverzekering handig. Met een inboedelverzekering is uw dure spiegelreflexcamera thuis gewoon goed verzekerd. Maar niet als u ermee naar het bos gaat om daar schitterende plaatjes te schieten. Met een aanvullende kostbaarhedenverzekering zijn kostbaarheden óók verzekerd als u ermee naar buiten gaat. Uw camera, maar ook andere kostbare spullen als uw dure horloge of sieraden. Een fijne gedachte toch?

Kostbaarhedenverzekering

Glasverzekering afsluiten

Onze glasverzekering hoort bij onze inboedelverzekering. Heeft u die? Dan sluit u voor € 2,50 premie per maand aanvullend een glasverzekering. Apart afsluiten is helaas niet mogelijk. Heeft u geen glasverzekering meer nodig? Dan kunt u deze dagelijks opzeggen.

Vragen of persoonlijk advies over een inboedelverzekering?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, wij geven graag antwoord. Bel ons of stuur ons een e-mail. Wilt u persoonlijk advies? Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze inboedelverzekering