ingebroken in huis

Kostbaarhedenverzekering: uw dure spullen gewoon goed verzekerd, óók buitenshuis

Tijdens een wandeling glijdt uw horloge ineens van uw pols. Of uw camera valt per ongeluk op straat. Schade is vervelend. Zeker als u weet dat diezelfde schade met uw inboedelverzekering thuis gewoon goed verzekerd is. Maar buiten uw huis helaas niet. Met een aanvullende kostbaarhedenverzekeringen zijn uw kostbare spullen gelukkig ook buitenshuis verzekerd. Zo gaat u met een gerust gevoel de deur uit.

Wanneer een kostbaarhedenverzekering handig is

Uw meeste bezittingen in huis vallen gewoon onder uw inboedelverzekering. Maar niet al uw spullen. Misschien heeft u als liefhebber wel een mooie collectie horloges, gitaren of sieraden. Of bent u in het bezit van schilderijen, kunst, antiek of andere waardevolle dingen. Dan is een aanvullende kostbaarhedenverzekering handig. Maar u hoeft geen verzamelaar te zijn om baat te hebben bij een aanvullende kostbaarhedenverzekering. Ketting, camera of horloge: ook met uw ‘gewone’ kostbaarheden geniet u van de voordelen van een aanvullende kostbaarhedenverzekering. Want veel van uw kostbare spullen gebruikt u niet alleen binnenshuis: u gaat er ook weleens mee op pad.

Kostbaarhedenverzekering buitenshuis

Hét grote voordeel van een extra kostbaarhedenverzekering: uw kostbare spullen zijn ook buitenshuis goed verzekerd. Of u nu uw fijne gitaar meeneemt naar het kampvuur in het park, of uw camera naar een festival, u hoeft zich geen zorgen te maken om schade of diefstal. Maar denk ook bijvoorbeeld aan die dure ketting die u draagt naar dat speciale feest. Of dat mooie horloge naar dat chique diner. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Thuis, maar ook buitenshuis. Onthoud hierbij wel dat het niet mogelijk is om mobiele elektronica, zoals laptops en telefoons, op de kostbaarhedenverzekering te verzekeren.

Kostbaarhedenverzekering afsluiten

Onze kostbaarhedenverzekering hoort bij onze inboedelverzekering. We verzekeren dus alleen kostbaarheden als u óók uw inboedel bij ons verzekert. Een losse kostbaarhedenverzekering afsluiten is helaas niet mogelijk. Heeft u geen kostbaarhedenverzekering meer nodig? Dan kunt u deze dagelijks opzeggen.

Dekking kostbaarhedenverzekering

Veel van uw dure spullen zijn standaard meeverzekerd als u een inboedelverzekering afsluit. Heeft u erg veel kostbaarheden in huis? Dan kunt u een aanvullende kostbaarhedenverzekering afsluiten. Al uw dure horloges, sieraden en foto- en filmapparatuur zijn dan gewoon goed verzekerd. Of u nu thuis blijft, of ermee op pad gaat. Voor sommige kostbaarheden geldt een maximale vergoeding die lager kan zijn dan het verzekerde bedrag. Denk bijvoorbeeld aan een verrekijker en muziekinstrumenten die ouder zijn dan 5 jaar.

Meer informatie

Meer informatie over onze kostbaarhedenverzekering vindt u in de volgende documenten:


Verzekeringskaart Kostbaarhedenverzekering

Vragen of persoonlijk advies over een inboedelverzekering?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, wij geven graag antwoord. Bel ons of stuur ons een e-mail. Wilt u persoonlijk advies? Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze inboedelverzekering