Stel in woonkamer gezien door een kapotte ruit

De Klaverblad Inboedelverzekering

De Klaverblad Inboedel­verzekering

U bent gehecht aan uw spullen. Met onze gewoon goede inboedelverzekering verzekert u uw bezittingen tegen schade of diefstal.

  • Royaal: uitgebreide dekking inclusief uw mobiele apparaten
  • Ook verbeteringen aan uw huurhuis verzekerd
  • Ruime garantie tegen onderverzekering
  • 10% korting bij Politiekeurmerk Veilig Wonen
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

Bereken direct uw premie

Wat is er verzekerd onder de inboedelverzekering?

U heeft de keuze uit twee varianten van onze inboedelverzekering: Budget en Royaal. Welke inboedelverzekering voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Bent u op zoek naar een gewoon goede basisdekking? Dan is onze Budget inboedelverzekering de beste keuze. Deze verzekering biedt een ruime dekking bij uiteenlopende schades aan uw inboedel in het huis. Wilt u een uitgebreide dekking en een ruimere garantie tegen onderverzekering? Kies dan voor onze Royaal inboedelverzekering.   

Wilt u graag advies van een assurantieadviseur? Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt. Of vergelijk in het volgende overzicht wat er wordt vergoed bij de Budget en Royaal inboedelverzekering:

Royaal inboedelverzekering Budget inboedelverzekering
Brand of ontploffing Brand of ontploffing
Schade door uitval van apparatuur, zoals koelkast of wasmachine Schade door uitval van apparatuur, zoals koelkast of wasmachine
Slecht weer, zoals storm, blikseminslag, inductie, hagel of regen inclusief inslaan van hagelstenen Slecht weer, zoals storm, blikseminslag, inductie, hagel of regen exclusief inslaan van hagelstenen
Inbraak, diefstal of vandalisme inclusief vandalismeschade aan sommige spullen in uw tuin of op uw balkon, zoals tuinmeubelen of tuingereedschap Inbraak, diefstal of vandalisme exclusief vandalismeschade aan spullen in uw tuin of op uw balkon
Lekkage van leidingen, sanitair of apparaten inclusief losgeschoten vulslang Lekkage van leidingen, sanitair of apparaten exclusief losgeschoten vulslang
Een boom of ander voorwerp valt op uw huis Een boom of ander voorwerp valt op uw huis
Vrijwel alle andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen, ook als u deze zelf veroorzaakt. Voor schade aan mobiele elektronica geldt een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis Vrijwel alle andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen, ook als u deze zelf veroorzaakt
Vervangen van sloten bij verlies van sleutels Vervangen van sloten bij verlies van sleutels
Garantie tegen onderverzekering voor 300% van het verzekerde bedrag Garantie tegen onderverzekering voor 150% van het verzekerde bedrag

Bent u benieuwd wat het kost om uw inboedel te verzekeren of wilt u de inboedelverzekering direct afsluiten?

Bereken direct uw premie

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Bij een inboedelverzekering kunt u ook een glasverzekering en een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Glasverzekering

Voor slechts € 30,- per jaar verzekert u de ruiten van uw huis mee. Deze verzekering geldt ook voor schade aan het glas in bijvoorbeeld een windscherm of een terras- of balkonafscheiding.

Kostbaarhedenverzekering

Bezit u kostbare spullen, zoals dure horloges, sieraden of foto- en filmapparatuur? En wilt u hiervoor een uitgebreidere dekking die ook buitenshuis geldt? Kies dan voor onze speciale kostbaarhedenverzekering.

Voor wie is een inboedelverzekering aan te bevelen?

U heeft vaak meer spullen dan u denkt. Schade aan uw inboedel is vervelend en het kan veel geld kosten om uw bezittingen te laten repareren of nieuw te kopen. Daarom is een inboedelverzekering voor iedereen aan te bevelen. Of u nu huurder bent of een eigen huis bezit. Met onze gewoon goede inboedelverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken om brandschade, waterschade of diefstal.

Makkelijk overstappen naar Klaverblad

Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk om over te stappen naar Klaverblad. Via de Overstapservice kunt u heel eenvoudig gratis uw huidige verzekering opzeggen. In het stappenplan overstappen leest u precies hoe dit werkt en waar u nog even op moet letten.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze inboedelverzekering? Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen:

Met een inboedelverzekering verzekert u alles wat loszit of wat u gemakkelijk los kunt krijgen in of aan uw huis. Denk bijvoorbeeld aan kliklaminaat. Alles wat vastzit en wat u niet gemakkelijk los kunt krijgen, hoort bij uw woonhuis. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel. Schade aan vastzittende onderdelen van uw huis, verzekert u met onze woonhuisverzekering (opstalverzekering).
Huurdersbelang bestaat uit alle veranderingen die u in uw huurwoning heeft aangebracht en die u niet meer gemakkelijk kunt verwijderen. Denk aan een badkamer, keuken of houten vloer. Met onze inboedelverzekering is huurdersbelang standaard meeverzekerd.
Bij schade kan blijken dat het verzekerde bedrag te laag is. U bent dan onderverzekerd. Dit betekent dat wij de schade in de meeste gevallen niet volledig vergoeden. U kunt dit voorkomen door uw inboedel te verzekeren met garantie tegen onderverzekering. Bij de Budget inboedelverzekering geldt de garantie tot maximaal 150% van het verzekerde bedrag en bij de Royaal inboedelverzekering tot maximaal 300% van het verzekerde bedrag. U moet onze Waardemeter inboedel invullen om de garantie te krijgen.
Ja, inboedel die aanwezig is in een gemeenschappelijke ruimte, kelderbox of garagebox van het gebouw waarin u woont verzekeren wij tegen alle gebeurtenissen uit artikel 2 van de polisvoorwaarden. Diefstal of vandalisme verzekeren wij alleen als er sporen van de inbraak zichtbaar zijn aan de buitenkant van het gebouw of aan de buitenkant van de ruimte waarin uw spullen staan.
Ja, u kunt de inboedel van uw vakantiehuis verzekeren. Neem hiervoor contact op met uw assurantieadviseur. Regelt u zelf uw verzekeringen? Vul dan ons contactformulierin of bel ons op 079 – 3 204 549.
Ook als er geen braakschade is bent u verzekerd. En ook diefstal uit uw woning door insluiping valt vaak onder de dekking. Alleen als de inboedel buiten de woning lag (bijvoorbeeld in de garagebox), moet er braakschade zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. We nemen contact met u op als we meer informatie willen hebben. Als we uw aanvraag accepteren, ontvangt u zo snel mogelijk de polis.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan hoort u dat zo snel mogelijk.
U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
U kiest zelf of u de premie per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Heeft u een assurantieadviseur? Dan moet u uw verzekering via uw adviseur opzeggen. Regelt u uw verzekeringen zelf? Dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen via ons online opzegformulier of door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw schriftelijke opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw schriftelijke opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
Heeft u een assurantieadviseur? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw adviseur. Regelt u zelf uw verzekeringen? Dan kunt u de schade bij ons melden. Doe bij inbraak of vandalisme ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw assurantieadviseur of naar ons.
Er zijn twee schades waarbij u een eigen risico heeft:

U heeft een eigen risico bij schade aan huurdersbelang door storm. Dit is € 225,-. Wilt u weten wat huurdersbelang precies is? Kijk dan bij het antwoord op de vraag ‘Wat is huurdersbelang en is dit ook verzekerd?’

Bij de Royaal inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan mobiele elektronica door ongelukjes in huis, zoals vallen en stoten. Hiervoor geldt een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis.
Ook als er geen braakschade is bent u verzekerd. Ook insluiping valt onder de dekking. Alleen als de inboedel buiten de woning lag, moet er braakschade zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Staat uw vraag er niet bij, of vindt u het antwoord niet duidelijk genoeg? Stel uw vraag dan via contactformulier of bel ons op 079 - 3 204 549.

Meer informatie

Meer informatie over onze inboedelverzekering vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze inboedelverzekering. De verzekeringskaarten helpen u om onze inboedelverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart Royaal inboedelverzekering

Verzekeringskaart Budget inboedelverzekering

Blogs over inboedel

Preventietips inbraak

Wat kunt u zelf doen om u woning minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers?
Lees meer

Schade door klussen in huis

Met een paar voorbeelden leggen wij uit welke schade door klussen wel en niet verzekerd is.
Lees meer

Een onbetrouwbare slotenmaker herkennen

Sleutels verloren? Geen paniek. Wij vertellen u hoe u een goede slotenmaker vindt.
Lees meer

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Uw inboedelverzekering direct afsluiten

Uw inboedelverzekering snel en gemakkelijk geregeld via internet.

Bereken direct uw premie