Vader en dochter bakken pannenkoeken

De Klaverblad Inboedelverzekering

De Klaverblad Inboedel­verzekering

U bent gehecht aan uw spullen. Met onze gewoon goede inboedelverzekering verzekert u uw bezittingen tegen schade of diefstal.

 • Royaal: uitgebreide dekking inclusief uw mobiele apparaten
 • Ook verbeteringen aan uw huurhuis verzekerd
 • Ruime garantie tegen onderverzekering
 • 10% korting bij Politiekeurmerk Veilig Wonen


Ontvang passend advies

Wat is een inboedelverzekering?

Van uw nieuwe televisie tot een fijne bank en die uitgebreide pannenset: ongemerkt heeft u best veel spullen in huis. En al deze losse spullen, die u (hoogstwaarschijnlijk) meeneemt bij een verhuizing, dat valt onder inboedel.

Zoals u weet zit een ongeluk in een klein hoekje. Is uw tapijt verpest door lekkage? Of wordt uw laptop bij een inbraak gestolen? Of valt uw dure bril plotseling op de tegels van uw keukenvloer? Dan is het een prettig idee om uw inboedelverzekering bij Klaverblad te hebben afgesloten. Zo bent u gewoon goed verzekerd. Schade is al vervelend genoeg!

Wat is een inboedelverzekering?

Vraag uw adviseur naar onze inboedelverzekering

Precies weten welke inboedelverzekering het beste bij u past? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een inboedelverzekering die daar bij aansluit.

Zoek een adviseur

Dekking inboedelverzekering

Wat dekt een inboedelverzekering? Met de Klaverblad Inboedelverzekering bent u verzekerd voor bijna alle plotselinge en onverwachte gebeurtenissen zoals brand, inbraak en lekkage. Bij Klaverblad kiest u uit twee soorten inboedelverzekeringen: de Royaal inboedelverzekering of de Budget inboedelverzekering.

De Klaverblad Royaal inboedelverzekering heeft een uitgebreidere dekking. Hierbij bent u namelijk ook verzekerd voor schade door ongelukjes die plotseling en onverwachts ontstaan. Ook als u deze zelf veroorzaakt. Verder heeft u bij de Royaal inboedelverzekering onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Bij de Budget inboedelverzekering geldt de garantie tegen onderverzekering tot 150% van het verzekerde bedrag. Dit bedrag vindt u terug op uw polisblad. Andere verschillen tussen de Royaal inboedelverzekering en de Budget inboedelverzekering ziet u terug in de maximale vergoedingen. U vindt ze in het overzicht hieronder*:

Maximale vergoeding voor Royaal Budget
Sieraden en horloges bij diefstal, gewelddadige beroving en afpersing € 6.000,- € 2.000,-
Elektronische apparatuur en bijzondere bezittingen (verzamelingen, muziekinstrumenten, antiek, kunst) Geen maximum € 3.000,-
Geld dat uw privé eigendom is € 1.000,- € 250,-
Sier- en kunstvoorwerpen, tuinverlichting en vijverpompen in uw tuin of op uw balkon € 1.250,- € 500,-
Veranderingen die u heeft aangebracht aan uw huurwoning (huurdersbelang) € 15.000,- € 15.000,-
Veranderingen die u heeft aangebracht aan uw koopappartement (eigenarenbelang) € 15.000,- € 15.000,-
Speeltoestellen, trampolines en speelhuisjes in uw tuin of op uw balkon  € 1.000,- Niet verzekerd
Zakelijke inboedel € 5.000,- Niet verzekerd
Huisdieren € 1.750,- Niet verzekerd
Zitgrasmaaiers, robotgrasmaaiers, open invalidenvoertuigen en gemotoriseerde speelgoed (met max. snelheid van 16 km/u) € 1.250,- Niet verzekerd
Medische hulpmiddelen (in bruikleen of gehuurd) € 12.500,- Niet verzekerd
Jacuzzi’s en bubbelbaden (losstaand) € 5.000,- Niet verzekerd
Computer/tablet van school (in bruikleen of gehuurd) € 1.000,- Niet verzekerd

* Dit is een verkorte weergave van de dekking die onze Inboedelverzekering biedt volgens de meest recente voorwaarden BI22. Bekijk deze polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. Heeft u voor 6 oktober 2022 bij ons een inboedelverzekering afgesloten? Dan kunnen voor u andere voorwaarden gelden. Op uw polisblad vindt u welke voorwaarden voor u van toepassing zijn.

Extra zekerheid? Kies dan voor aanvullende verzekeringen

Wilt u extra zekerheid? Bijvoorbeeld als uw kind voetbalt en de bal gaat per ongeluk door uw ruit? Dan kunt u uw inboedelverzekering eenvoudig uitbreiden met extra dekkingen. Bijvoorbeeld met een:

 • Glasverzekering

 • Kostbaarhedenverzekering

Aanvullende glasverzekering?

Uw inboedelverzekering dekt geen schade aan ruiten van uw woning. Uw opstalverzekering vaak wel, dus check eerst de dekking hiervan of check uw huurcontract als u uw woning huurt. Wilt u glasschade extra verzekeren? U sluit de module Glas aanvullend af bij uw Klaverblad woonverzekeringen. Deze verzekering dekt ook het glas in bijvoorbeeld een windscherm, een terras- of balkonafscheiding.


Glasverzekering

Aanvullende kostbaarhedenverzekering

Met een inboedelverzekering is uw dure spiegelreflexcamera thuis gewoon goed verzekerd. Maar niet als u ermee naar het bos gaat om daar schitterende plaatjes te schieten. Met een aanvullende kostbaarhedenverzekering zijn kostbaarheden óók verzekerd als u ermee naar buiten gaat. Uw camera, maar ook andere kostbare spullen als uw dure horloge of sieraden. De premie van een kostbaarhedenverzekering hangt af van wat het precies is en hoeveel het waard is.

Kostbaarhedenverzekering

Kosten Klaverblad Inboedelverzekering

Wat kost een inboedelverzekering? De premie van uw inboedelverzekering hangt af van de waarde van uw spullen en van uw postcode. Bent u benieuwd wat het kost om uw inboedel te verzekeren? Of wilt u direct een inboedelverzekering afsluiten? Regel het vandaag!

Bereken uw premie

Klaverblad pakketkorting tot wel 10%

Sluit u verschillende soorten verzekeringen uit het Verzekeringspakket voor particulieren af via een verzekeringsadviseur? Dan kunt u profiteren van pakketkorting tot wel 10%. Dat loopt lekker op! Vraag uw adviseur naar de pakketkorting van Klaverblad.Inhoud highlight blok

Inboedelverzekering: wie is verzekerd?

U heeft vaak meer spullen dan u denkt. Schade aan uw inboedel is vervelend en het kan veel geld kosten om uw bezittingen te laten repareren of om deze spullen opnieuw aan te kopen. Daarom is een inboedelverzekering voor iedereen interessant. Of u nu in een huurhuis woont of in een eigen huis. Ook onverwachte gebeurtenissen veroorzaakt door thuiswonende kinderen zijn gewoon verzekerd bij de Royaal inboedelverzekering. Met onze gewoon goede inboedelverzekering bent u verzekerd van een vergoeding bij brandschade, waterschade of diefstal.

Wie is er verzekerd?

Verplicht vanaf 1 juli 2022: een rookmelder op elke verdieping

Wist u dat het in Nederland vanaf 1 juli 2022 verplicht is om op elke woonverdieping een rookmelder te hebben? Bij brand vallen namelijk de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Zeker als u slaapt, ruikt u niets en wordt u van rooklucht dus ook niet wakker. Van het geluid van een rookmelder gelukkig wel. Het alarm van een rookmelder waarschuwt u dat er brand is en de rooklucht zich door uw woning verspreid. En hoe eerder u gealarmeerd wordt, hoe meer tijd u heeft om uw huis veilig te verlaten. Meer informatie over rookmelders leest u op de website van de brandweer.

Veelgestelde vragen over de inboedelverzekering

 • Over de verzekering
  • Wat is het verschil tussen een inboedelverzekering en een woonhuisverzekering?
   Met een inboedelverzekering verzekert u alles wat loszit of wat u gemakkelijk los kunt krijgen in of aan uw huis. Zoals een vloerbedekking van tapijt of vinyl. Alles wat vastzit en wat u niet gemakkelijk los kunt krijgen, hoort bij uw woonhuis. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel. Schade aan vastzittende onderdelen van uw huis, verzekert u met onze woonhuisverzekering (opstalverzekering).
  • Wat is huurdersbelang en is dit ook verzekerd?
   Huurdersbelang bestaat uit alle veranderingen die u in uw huurwoning heeft aangebracht en die u niet meer gemakkelijk kunt verwijderen. Denk aan een badkamer, keuken of houten vloer. Met onze inboedelverzekering is huurdersbelang tot en met € 15.000,- standaard meeverzekerd. Heeft u een hoger bedrag aan huurdersbelang? Dan kunt u dit apart meeverzekeren.
  • Wat is eigenarenbelang en is dit ook verzekerd?

   Eigenarenbelang bestaat uit alle veranderingen die u zelf in uw koopappartement heeft aangebracht en die u niet meer gemakkelijk kunt verwijderen. Denk aan een nieuwe badkamer of nieuwe keuken. Deze verbeteringen zijn vaak niet verzekerd onder de opstalverzekering van de Vereniging van Eigenaren. Met onze inboedelverzekering is eigenarenbelang tot en met € 15.000,- standaard meeverzekerd.

   Heeft u een hoger bedrag aan eigenarenbelang? Dan kunt u dit apart meeverzekeren. Heeft u voor 6 oktober 2022 bij ons een inboedelverzekering afgesloten? Dan kunnen voor u andere voorwaarden gelden. Op uw polisblad vindt u welke voorwaarden voor u van toepassing zijn.

  • Wat is garantie tegen onderverzekering?

   Bij schade kan blijken dat het verzekerde bedrag te laag is. U bent dan onderverzekerd. Dit betekent dat wij de schade in de meeste gevallen niet volledig vergoeden. Met de Royaal Inboedelverzekering heeft u een onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Heeft u een Budget inboedelverzekering? Dan geldt de garantie tot maximaal 150% van het verzekerde bedrag. Vul onze Waardemeter inboedel in om de garantie te krijgen.

   Heeft u voor 6 oktober 2022 bij ons een inboedelverzekering afgesloten? Op uw polisblad vindt u welke voorwaarden dan voor u van toepassing zijn en of u garantie tegen onderverzekering heeft.

  • Is de inboedel verzekerd in mijn garagebox?
   Ja, inboedel die aanwezig is in een gemeenschappelijke ruimte, kelderbox of garagebox van het gebouw waarin u woont verzekeren wij. Diefstal of vandalisme verzekeren wij alleen als er sporen van de inbraak zichtbaar zijn aan de buitenkant van het gebouw of aan de buitenkant van de ruimte waarin uw spullen staan.
  • Kan ik een inboedelverzekering afsluiten voor een vakantiehuis?
   Ja, u kunt de inboedel van uw vakantiehuis verzekeren. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsadviseur. Regelt u zelf uw verzekeringen? Vul dan ons contactformulier in of bel ons op 079 – 3 204 549.
  • Er is ingebroken maar er is geen braakschade. Ben ik verzekerd?
   Ook als er geen braakschade is bent u verzekerd. En ook diefstal uit uw woning door insluiping valt vaak onder de dekking. Alleen als de inboedel buiten de woning lag (bijvoorbeeld in de garagebox), moet er braakschade zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding.
  • Ik bied in mijn huis onderdak aan buitenlandse vluchtelingen. Vallen zij onder de dekking van mijn inboedelverzekering?
   Ja, mensen die tijdelijk in uw woning verblijven zijn gewoon meeverzekerd. Neemt u vluchtelingen in huis verblijven ze al bij u? Dit horen wij graag van u. Stuur hiervoor een mail naar administratie@klaverblad.nl. Bent u verzekerd via een verzekeringsadviseur? Dan kunt u dit bij hem doorgeven.

   Tip: ook is het in dit geval handig om uw hypotheekverstrekker of verhuurder te informeren. Zo weet u zeker dat iedereen akkoord is met dit mooie gebaar.
 • Over schade en diefstal
  • Wat moet ik doen bij schade?
   Heeft u een verzekeringsadviseur? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw adviseur. Regelt u zelf uw verzekeringen? Dan kunt u de schade bij ons melden. Doe bij inbraak of vandalisme ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw verzekeringsadviseur of naar ons.
  • Heb ik een eigen risico?
   Er zijn twee schades waarbij u een eigen risico heeft:

   U heeft een eigen risico bij schade aan huurdersbelang door storm. Dit is € 225,-. Wilt u weten wat huurdersbelang precies is? Kijk dan bij het antwoord op de vraag ‘Wat is huurdersbelang en is dit ook verzekerd?’

   Bij de Royaal inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan mobiele elektronica door ongelukjes in huis, zoals vallen en stoten. Hiervoor geldt een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis.
  • Er is ingebroken maar er is geen braakschade. Ben ik verzekerd?
   Ook als er geen braakschade is bent u verzekerd. Ook insluiping valt onder de dekking. Alleen als de inboedel buiten de woning lag, moet er braakschade zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding.
  • Hoeveel krijg ik vergoed als mijn inboedel schade heeft opgelopen?
   Als u schade heeft die verzekerd is op uw inboedelverzekering, dan krijgt u meestal de nieuwwaarde vergoed. Dit is wat het kost om nieuwe spullen van dezelfde soort en kwaliteit te kopen. Soms vergoeden we alleen de dagwaarde. Dit doen we bijvoorbeeld als de dagwaarde minder dan 40% van de huidige nieuwwaarde is. De dagwaarde berekenen we met behulp van een afschrijvingslijst.

   Lees meer informatie over het vaststellen van de nieuw- of dagwaarde van uw beschadigde spullen.
 • Over betalen en opzeggen
  • De eerste afgeschreven premie is hoger dan verwacht. Hoe kan dat?
   U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
  • Betaal ik mijn premie per maand, per kwartaal of per jaar?
   U kiest zelf of u de premie per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
  • Ik wil mijn premie betalen, hoe kan ik dat doen?
   Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
  • Ik wil mijn inboedelverzekering stoppen. Wat moet ik doen?
   Heeft u een verzekeringsadviseur? Dan moet u uw verzekering via uw adviseur opzeggen. Regelt u uw verzekeringen zelf? Dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen via ons online opzegformulier of door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw schriftelijke opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
  • Wat is de opzegtermijn van mijn verzekering?
   Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw schriftelijke opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
  • Waar kan ik meer informatie vinden over betalen en betalingsachterstanden?
   Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
 • Over mijn aanvraag
  • Wat gebeurt er nadat ik een inboedelverzekering heb aangevraagd?
   We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. We nemen contact met u op als we meer informatie willen hebben. Als we uw aanvraag accepteren, ontvangt u zo snel mogelijk de polis.
  • Accepteren jullie mijn aanvraag voor een verzekering altijd?
   Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan hoort u dat zo snel mogelijk.

Staat uw vraag er niet bij, of vindt u het antwoord niet duidelijk genoeg? Stel uw vraag dan via contactformulier of bel ons op 079 - 3 204 549.

Meer informatie

Meer informatie over onze inboedelverzekering vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze inboedelverzekering. De verzekeringskaarten helpen u om onze inboedelverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart Royaal inboedelverzekering

Verzekeringskaart Budget inboedelverzekering

Blogs over inboedel

Schade door klussen in huis

We geven je 5 tips die helpen om schade tijdens het klussen te voorkomen.
Lees verder

Een onbetrouwbare slotenmaker herkennen

Sleutels verloren? Geen paniek. Wij vertellen je hoe je een sjoemelende slotenmaker herkent én een goede slotenmaker vindt.
Lees verder

Preventietips inbraak

Wat kun je zelf doen om je woning minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers?
Lees verder

Vraag uw adviseur naar onze verzekeringen

Precies weten welke verzekering het beste bij u past? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een verzekering die daar bij aansluit.

Ontvang passend advies

Bereken alvast uw premie

Wilt u alvast de premie van uw inboedelverzekering berekenen? Dat kan gewoon via onze eigen website. Ook heeft u hier de mogelijkheid om direct zelf uw verzekering online af te sluiten.

Bereken uw premie