vrouw stap in haar auto

Schadeverzekering inzittenden

Aanvullend op uw autoverzekering kunt u een inzittendenverzekering afsluiten. Als u dan als bestuurder een auto-ongeluk krijgt en passagiers in de auto heeft, dan krijgen zowel de bestuurder als de passagiers deze schade (personenschade en zaakschade) door ons vergoed. Goed geregeld toch?

Een schadeverzekering inzittenden: wat is dat?

Met de Schadeverzekering inzittenden (SVI) zijn de bestuurder én de passagiers verzekerd voor de kosten van letsel, overlijden en schade aan hun privéspullen. Wist u dat (letsel)schade van de bestuurder nooit verzekerd is op de WA-verzekering van een auto? Daarom is een inzittendenverzekering een belangrijke aanvulling. Per gebeurtenis is er een bedrag van € 1.000.000,- verzekerd.

Inzittendenverzekering nodig? Sluit direct af

Een inzittendenverzekering is een aanvullende dekking. Deze sluit u dus af in combinatie met een autoverzekering. Of dat nu een WA Autoverzekering, WA+ beperkt casco of een WA+ volledig casco (allrisk) is, dat maakt niet uit. Een inzittendenverzekering los afsluiten, dat kan helaas niet.

Inzittendenverzekering nodig? Sluit het snel en eenvoudig af

Hoeveel inzittenden zijn verzekerd?

Het aantal zitplaatsen met gordel in uw auto geeft aan hoeveel passagiers verzekerd zijn. Heeft uw auto 5 gordels? Dan geldt de module schadeverzekering inzittenden voor 5 personen: u als bestuurder en 4 passagiers. Belangrijk is wel dat iedereen een gordel draagt.

Wat vergoedt de dekking Schadeverzekering inzittenden?

Ongeluk gehad? Wat vervelend! Gelukkig krijgen u en uw passagiers met een Schadeverzekering inzittenden de schade vergoed. Het gaat hier om letselschade, maar ook om privébagage- en kledingschade. Het maakt trouwens niet uit of het auto-ongeluk de schuld van de bestuurder was: schade krijgt u gewoon vergoed. Is de letselschade zo erg dat u (tijdelijk) niet kunt werken? Voor het inkomen dat u verliest, krijgt u een uitkering. Per gebeurtenis is een bedrag van € 1000.000,- verzekerd. Nog even op een rijtje wat we vergoeden:

 • schade aan spullen in uw auto

 • letselschade

 • misgelopen inkomsten

 • medische kosten

 • uitvaartkosten

 • woningaanpassing bij invaliditeit

 • smartengeld

En wat vergoedt de dekking Schadeverzekering inzittenden niet?

Een paar situaties dekt uw module Schadeverzekering inzittenden niet. We sommen ze voor u op:

 • Schade aan uw auto.
 • Wanneer u geen geldig rijbewijs heeft.
 • Als u onder invloed reed van alcohol of drugs.
 • U deed mee aan een wedstrijd.
 • Uw auto werd als taxi gebruikt.

Daarnaast wordt de uitkering verlaagd als de bestuurder of een passagier geen gordel draagt.

Verkeersrechtsbijstand afsluiten

Een andere verzekering die prettig is om te hebben is een verkeersrechtsbijstandverzekering. Met de dekking Verkeersrechtsbijstand bent u in verzekerd van deskundige rechtshulp bij een juridisch conflict dat te maken heeft met uw auto. Bijvoorbeeld als u uw schade wilt verhalen op de veroorzaker van de schade of de politie uw auto of rijbewijs in beslag neemt. Maar ook als u voor de rechter moet komen vanwege een onopzettelijke verkeersfout.

Meer informatie? Ga snel naar onze pagina over de Verkeersrechtsbijstandverzekering.

Tip: wist u dat onze rechtsbijstandverzekering ook de modules Motorrijtuigen en Verkeer heeft? Kijk bij Klaverblad Rechtsbijstandverzekering.

Meer over de Klaverblad Autoverzekering

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Meer over onze Autoverzekering