vrouw stap in haar auto

WA Autoverzekering

Een auto-ongeluk kan op veel manieren impactvol zijn, maar ook de financiële gevolgen zijn vaak groot. De kosten kunnen flink oplopen en niet iedereen heeft genoeg geld om veroorzaakte schade te vergoeden. Daarom is een WA autoverzekering verplicht. Een autoverzekering met WA-dekking sluit u gemakkelijk af via uw adviseur. Wilt u direct online onze WA Autoverzekering afsluiten? Dit kan alleen in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen.

WA verzekering auto: wat is dat?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Heeft u een auto? Dan bent u verplicht om een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze autoverzekering dekt schades waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent: schades die u aan anderen toebrengt. Dit kunnen andere voertuigen zijn, maar ook passagiers en voetgangers. Schade aan uw eigen auto valt helaas niet onder uw WA verzekering auto.

Lees meer over onze autoverzekeringen

De hoogte van uw WA autoverzekering premie

Hoeveel premie u voor uw autoverzekering betaalt? Dit hangt af van uw woonplaats, leeftijd en hoeveel jaar u schadevrij rijdt. Maar ook van hoe oud uw auto is, welk type auto u heeft en het gewicht ervan. En heeft u veel schadevrije jaren? Dan betaalt u minder premie.

Bent u benieuwd wat het kost om uw auto te verzekeren? Of wilt u direct uw auto WA verzekeren? Een autoverzekering met enkel WA-dekking kunt u alleen in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen afsluiten. Heeft u een adviseur? Dan is het wél mogelijk om alleen een autoverzekering af te sluiten.

Wat vergoedt uw WA Autoverzekering?

Uw WA Autoverzekering dekt de schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Alléén de schade die u bij anderen veroorzaakt, wordt vergoed. Denk aan blikschade bij andere voertuigen, maar ook aan letsel bij passagiers en andere weggebruikers.

Welke schade wordt niet gedekt door een WA Autoverzekering?

Uw WA autoverzekering dekt geen schade aan uw eigen auto of aan de bestuurder. Dit is dan ook de reden dat een WA autoverzekering de goedkoopste autoverzekering is. Wilt u ook schade aan uw eigen auto meeverzekeren? Bekijk dan eens onze andere dekkingen voor uw auto: WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco (allrisk).

Ook als u schade heeft en er is sprake van een van de volgende situaties, dan is er geen dekking:

 • U heeft geen geldig rijbewijs.
 • De schade ontstaat door opzet.
 • De schade is veroorzaakt door roekeloos rijgedrag.
 • U heeft onder de invloed van alcohol of drugs gereden.

Aanvullende dekkingen voor uw WA Autoverzekering

U heeft uw auto verzekerd. Check. Overweeg ook deze aanvullende dekkingen eens:

 1. Schadeverzekering inzittenden
 2. Verkeersrechtsbijstandverzekering

Schadeverzekering inzittenden

Met de Schadeverzekering inzittenden (SVI) zijn de bestuurder en de passagiers verzekerd voor de kosten van letsel, overlijden en schade aan hun privéspullen. Wist u dat de (letsel)schade van de bestuurder nooit verzekerd is op de WA-verzekering van de auto? Daarom is de Schadeverzekering inzittenden een belangrijke aanvulling. Per gebeurtenis is er een bedrag van € 1000.000,- verzekerd.

Lees meer over onze Inzittendenverzekering

Verkeersrechtsbijstandverzekering

Ai, iemand heeft schade bij u veroorzaakt. Logisch dat u de schade op diegene wilt verhalen. Vervelend is het ook als de politie uw auto of rijbewijs in beslag neemt. Of als u voor de rechter moet komen vanwege een onopzettelijke verkeersfout. Met de dekking Verkeersrechtsbijstand bent u in deze gevallen verzekerd van deskundige rechtshulp bij een juridisch conflict.

Check onze Verkeersrechtsbijstandverzekering

Tip: wist u dat onze Rechtsbijstandverzekering ook de modules Motorrijtuigen en Verkeer heeft? Als u 1 van deze modules al verzekerd heeft bij uw rechtsbijstandverzekering dan is het niet meer nodig om de module Verkeersrechtsbijstand aanvullend op uw autoverzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie bij de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering.

Welke autoverzekering past bij u?

Naast onze WA Autoverzekering kunt u kiezen uit de WA+ beperkt casco autoverzekering en de WA+ volledig casco (allrisk) autoverzekering. U kiest zelf de dekking die bij u past:

 1. WA Autoverzekering
  Als de dagwaarde van uw auto zo laag is dat de premie voor een uitgebreide dekking niet meer in verhouding is
 2. WA+ beperkt casco Autoverzekering
  Meest gekozen bij auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud
 3. WA+ volledig casco Autoverzekering (allrisk)
  Meest gekozen als de auto (redelijk) nieuw is: tot 6 jaar oud


Wilt u uw auto enkel WA verzekeren? Sluit direct online de WA Autoverzekering af in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen via ons verzekeringspakket. Heeft u een adviseur? Dan is de WA Autoverzekering ook los af te sluiten.

Meer weten over de Klaverblad Autoverzekering

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Een adviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Over onze Autoverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

Bereken en vraag aan