Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

Coronavirus | Wij werken voor een groot deel thuis. Meer info

De Klaverblad Rechtsbijstand­verzekering

U kunt weleens een meningsverschil hebben, bijvoorbeeld met uw werkgever. Soms leidt dit tot een juridisch probleem. Met onze rechtsbijstandverzekering voor particulieren bent u dan verzekerd van professionele rechtshulp.

  • Persoonlijk contact met een ervaren juridisch adviseur
  • Juridisch probleem altijd snel opgepakt
  • Ruime dekking voor externe kosten
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

Bereken en vraag aan

Welke rechtsbijstand­verzekering voor particulieren past het beste bij u?

Welke rechtsbijstandverzekering voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u graag advies van een assurantieadviseur? Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Wat is een rechtsbijstandverzekering precies?

Onze rechtsbijstandverzekering heeft één verplichte standaardmodule. U kunt de verzekering uitbreiden met verschillende andere modules.

Standaard
U krijgt rechtshulp bij juridische problemen over contracten, het terugkrijgen van gestolen spullen, erfrechtelijke geschillen en strafzaken waarin u als verdachte wordt gedagvaard.
Schadeverhaal
Als iemand anders bij u schade veroorzaakt, dan wilt u graag dat hij de schade vergoedt. Soms is het moeilijk om die schadevergoeding ook echt te krijgen. Met de module Schadeverhaal krijgt u hierbij deskundige hulp.
Inkomen
Met deze module krijgt u rechtshulp bij problemen rond uw inkomen. Denk bijvoorbeeld aan dreigend ontslag, problemen rond een uitkering of een geschil met uw pensioenverzekeraar.  
Wonen
Deze module is er voor hulp bij problemen die te maken hebben met uw woning. Het maakt niet uit of u eigenaar of huurder bent. Het kan bijvoorbeeld gaan om een probleem met een aannemer, de gemeente of een verhuurder.
Fiscaal en vermogen
U krijgt rechtshulp als u voor de belastingrechter moet komen. Daarnaast krijgt u rechtshulp bij juridische problemen met vermogensbeheerders en problemen met een tweede huis.
Als u met uw auto of motor schade heeft in het verkeer, dan wilt u deze schade vergoed krijgen. Met deze module krijgt u hierbij hulp. Ook krijgt u rechtshulp bij strafzaken die zijn ontstaan terwijl u een voertuig gebruikt.
Verkeer
Deze module bestaat uit de module Motorrijtuigen. Daarnaast biedt deze module rechtshulp bij schade die u in het verkeer oploopt als voetganger, fietser of passagier in het openbaar vervoer.

Bereken direct uw premie

Verloren, beschadigde of vertraagde bagage

Na een vlucht van vele uren komt u aan op de luchthaven om te genieten van een welverdiende vakantie. Na het paspoort te hebben opgefleurd met een nieuwe stempel, ontvouwt er zich bij de bagagebanden een waar doemscenario.

Lees in dit artikel hoe u dan moet handelen

Vrouw wachtend op vliegveld

Uw rechten bij een vertraagde vlucht

Is uw vlucht vertraagd? Wij vertellen u waar u als passagier precies recht op heeft.

Lees hier wat de regels zijn en wanneer u ergens recht op heeft

Makkelijk overstappen naar Klaverblad

Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk om over te stappen naar Klaverblad. Via de Overstapservice kunt u heel eenvoudig gratis uw huidige verzekering opzeggen. In het stappenplan overstappen leest u precies hoe dit werkt en waar u nog even op moet letten.

Wachttijden Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten is bij ons mogelijk als deze aansluit op die van uw vorige verzekeraar en als uw juridisch probleem ook daarop verzekerd was. Via onze Overstapservice kunt u dit eenvoudig doen. Vanaf het moment dat u uw rechtsbijstandverzekering afsluit, geldt er een wachttijd van drie maanden. De wachttijd geldt ook als u geen gebruik maakt van de Overstapservice en uw juridisch probleem niet gedekt werd door uw vorige verzekeraar.

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstand­verzekering voor particulieren

U krijgt hulp van een jurist van Klaverblad Rechtsbijstand Stichting. In veel gevallen lukt het hem het conflict op te lossen zonder dat de rechter daaraan te pas komt. Mocht dit niet lukken, dan kan hij u bijstaan in een gerechtelijke procedure. Dat is prettig, want hij is goed op de hoogte van alle feiten en omstandigheden. Bij een procedure mag u ook zelf een advocaat kiezen. Als u dit wilt, dan bespreekt u dit met ons. Wij betalen dan de kosten tot het verzekerde bedrag. Op de pagina Claim indienen: rechtsbijstand vindt u de juristen van Klaverblad Rechtsbijstand Stichting.
Als u een rechtsbijstandverzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij had, dan bent u meteen verzekerd. Uw verzekering moet dan wel beginnen op het moment dat uw andere verzekering stopt.

Als u nog geen rechtsbijstandverzekering had, dan duurt het bij de meeste modules drie maanden voordat u een beroep op uw verzekering kunt doen. Dit geldt niet altijd bij de modules Schadeverhaal, Motorrijtuigen en Verkeer. Ook als u onverwacht wordt gedagvaard, bent u meteen verzekerd.
Ja, het is mogelijk om uw verzekering aan te passen. U moet dit schriftelijk aan ons doorgeven. Als u uw verzekering uitbreidt met extra modules, dan duurt het soms wel enkele maanden voordat u daarop een beroep kunt doen.
Dat hangt af van de situatie. Als uw kind uit huis gaat en een dagstudie volgt, dan valt hij nog onder uw verzekering.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer gegevens of een toelichting willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis zo snel mogelijk toe.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Nee, het is niet de bedoeling dat u zonder overleg met Klaverblad Rechtsbijstand Stichting een advocaat inschakelt.
Wilt u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering? Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u bij ons melden dat u juridische hulp of advies nodig heeft.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 - 3 204 549.

Uw rechten tijdens de coronacrisis

Het coronavirus (COVID-19) raakt ons allemaal, ook onze rechten. Ontdek de meest gestelde vragen én antwoorden over het contractenrecht en arbeidsrecht tijdens de coronacrisis.

Meer informatie

Meer informatie over onze rechtsbijstandverzekering voor particulieren en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze rechtsbijstandverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze rechtsbijstandverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

Bereken en vraag aan