Man bij fornuis waar water uitkomt

De Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

Helpen met rechtsbijstand

Ook met onze rechtsbijstandverzekering helpen we u graag. Een juridisch probleem met bijvoorbeeld uw werkgever, aannemer of buurman? Onze juridisch experts staan voor u klaar.

Ontvang passend advies

Waarom zou u een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Gaat u een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten wat rechtsbijstand precies is. Er kan altijd wel wat misgaan. Bijvoorbeeld als de verbouwing van uw huis verkeerd gaat. Of als op uw werk een geschil ontstaat. Of: als u een schadevergoeding moet krijgen van iemand die schade bij u veroorzaakt. Hoe klein of groot uw conflict ook is, met Klaverblad Rechtsbijstandverzekering krijgt u goede juridische hulp bij conflicten.

Vraag uw adviseur naar onze rechtsbijstandverzekering

Welke rechtsbijstandverzekering het beste voor u is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Een adviseur helpt u hier graag bij.

Zoek een adviseur

Dekking van uw rechtsbijstandverzekering

Met de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering heeft u een basisdekking voor 4 soorten rechtshulp. Met deze dekking krijgt u juridische hulp van onze juristen.

 • Rechtshulp bij juridische problemen over contracten die u sluit voor uw huishouden
 • Rechtshulp bij juridische problemen over het terugkrijgen van gestolen spullen
 • Rechtshulp bij erfrechtelijke problemen
 • Rechtshulp bij strafzaken waarin u als verdachte wordt gedagvaard

Naast uw basisdekking kiest u minimaal 1 extra module. Zo kiest u een rechtsbijstandverzekering die helemaal bij u past. Hieronder vindt u een overzicht van al onze modules die u aanvullend op uw rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten.

Schadeverhaal
Als iemand anders bij u schade veroorzaakt, dan wilt u graag dat hij de schade vergoedt. Soms is het moeilijk om die schadevergoeding ook echt te krijgen. Met de module Schadeverhaal krijgt u hierbij deskundige hulp.
Met deze module krijgt u rechtshulp bij problemen rond uw inkomen. Denk bijvoorbeeld aan dreigend ontslag, problemen rond een uitkering of een geschil met uw pensioenverzekeraar.  
Wonen
Deze module is er voor hulp bij problemen die te maken hebben met uw woning. Het maakt niet uit of u eigenaar of huurder bent. Het kan bijvoorbeeld gaan om een probleem met een aannemer, de gemeente of een verhuurder.
Fiscaal en vermogen
U krijgt rechtshulp als u voor de belastingrechter moet komen. Daarnaast krijgt u rechtshulp bij juridische problemen met vermogensbeheerders en problemen met een tweede huis.
Motorrijtuigen
Als u met uw auto of motor schade heeft in het verkeer, dan wilt u deze schade vergoed krijgen. Met deze module krijgt u hierbij hulp. Ook krijgt u rechtshulp bij strafzaken die zijn ontstaan terwijl u een voertuig gebruikt. Maar ook bij contracten over uw motorrijtuigen (bijv. garantie).

Bereken direct uw premie

Verkeersrechtsbijstandverzekering

Als u alleen rechtshulp wilt om schade te verhalen die in het verkeer ontstaat, dan kunt u bij het afsluiten van uw rechtsbijstandverzekering kiezen voor de dekking Verkeer. Hierbij krijgt u de dekking uit de module Motorrijtuigen. Daarnaast ontvangt u rechtshulp bij schade als deelnemer aan het verkeer als voetganger, fietser of passagier van het openbaar vervoer.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten: geen eigen risico, wel 3 maanden wachttijd

Een juridisch conflict is al vervelend genoeg. Daarom betaalt u bij onze rechtsbijstandverzekering géén eigen risico. Wel heeft u in de meeste gevallen een wachttijd van 3 maanden. Dit betekent dat u niet direct een beroep kunt doen op uw rechtsbijstandverzekering. Sluit u bij ons op 1 februari een rechtsbijstandverzekering af met de module Inkomen? En krijgt u op 1 maart een conflict met uw werkgever? Dan kunnen onze juridisch adviseurs u helaas niet helpen. Zij staan voor u klaar bij juridische problemen die vanaf 1 mei ontstaan.

Waarom een wachttijd?

Met een rechtsbijstandsverzekering verzekert u zich alléén voor onverwachte juridische problemen. En niet voor:

 • Lopende conflicten
 • Problemen die u ziet aankomen
 • Conflicten die zijn ontstaan vóór het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering

Wanneer géén wachttijd?

Voor sommige juridische problemen geldt geen wachttijd. Bijvoorbeeld voor contracten die u sluit voor uw particuliere huishouden, schade die u op iemand anders wilt verhalen of strafzaken. Ook geldt er geen wachttijd als onze rechtsbijstandverzekering aansluit op die van uw vorige verzekeraar, én als uw juridisch probleem ook daarop was verzekerd.

Meer over wachttijden bij rechtsbijstandverzekeringen

Rechtsbijstandverzekering afsluiten: binnen 2 minuten geregeld

Wilt u een rechtsbijstandsverzekering afsluiten? Dat kan via uw verzekeringsadviseur bij u in de buurt. Maar ook gewoon online. Zo regelt u het:

 1. Geef aan voor wie u een verzekering wilt afsluiten: uzelf of uw hele gezin
 2. Kies uw rechtsbijstandverzekering en eventuele extra modules
 3. Geef aan hoe u uw premie wilt betalen: per maand, kwartaal of jaar
 4. Vul uw gegevens in
 5. Controleer uw gegevens en klik op de knop 'Versturen'

Een rechtsbijstandsverzekering afsluiten: binnen 2 minuten heeft u het geregeld. Per mail krijgt u een bevestiging. Dan nemen wij uw aanvraag in behandeling. Accepteren wij deze? Dan krijgt u uw polisblad. Daarna heeft u nog 14 dagen bedenktijd.

Persoonlijk advies over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering? Een adviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een rechtsbijstandverzekering en aanvullende modules.

Zoek een adviseur

Klaverblad pakketkorting tot wel 10%

Sluit u verschillende soorten verzekeringen uit het Verzekeringspakket voor particulieren af via een verzekeringsadviseur? Dan kunt u profiteren van pakketkorting tot wel 10%. Dat loopt lekker op! Vraag uw adviseur naar de pakketkorting van Klaverblad.

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering voor particulieren

 • Over mijn aanvraag
  • Wat gebeurt er nadat ik een rechtsbijstandverzekering heb aangevraagd?
   We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer gegevens of een toelichting willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis zo snel mogelijk toe.
  • Accepteren jullie mijn aanvraag voor een rechtsbijstandverzekering altijd?
   Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
 • Over betalen en opzeggen
  • Betaal ik mijn premie per maand, per kwartaal of per jaar?
   U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
  • Ik wil mijn premie betalen, hoe kan ik dat doen?
   Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
  • Ik wil mijn rechtsbijstandverzekering stoppen. Wat moet ik doen?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
  • Wat is de opzegtermijn van mijn rechtsbijstandverzekering?
   Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
  • Waar kan ik meer informatie vinden over betalen en betalingsachterstanden?
   Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
 • Over de verzekering
  • Van wie krijg ik rechtshulp?
   U krijgt hulp van een juridisch adviseur van Klaverblad Rechtsbijstand Stichting. In veel gevallen lukt het hem het conflict op te lossen zonder dat de rechter daaraan te pas komt. Mocht dit niet lukken, dan kan hij u bijstaan in een gerechtelijke procedure. Dat is prettig, want hij is goed op de hoogte van alle feiten en omstandigheden. Bij een procedure mag u ook zelf een advocaat of andere deskundige kiezen. Als u dit wilt, dan bespreekt u dit met ons. Wij betalen dan de kosten tot het verzekerde bedrag. Op de pagina Claim indienen: rechtsbijstand vindt u de juridisch adviseurs van Klaverblad Rechtsbijstand Stichting.
  • Ben ik meteen verzekerd?
   Als u een rechtsbijstandverzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij had, dan bent u meteen verzekerd. Uw verzekering moet dan wel beginnen op het moment dat uw andere verzekering stopt.

   Als u nog geen rechtsbijstandverzekering had, dan duurt het bij de meeste modules drie maanden voordat u een beroep op uw verzekering kunt doen. Dit geldt niet altijd bij de modules Schadeverhaal, Motorrijtuigen en Verkeer.
  • Is het mogelijk om mijn verzekering aan te passen?
   Ja, het is mogelijk om uw verzekering aan te passen. U moet dit schriftelijk aan ons doorgeven. Als u uw verzekering uitbreidt met extra modules, dan duurt het soms wel drie maanden voordat u daarop een beroep kunt doen.
  • Mijn kind gaat uit huis. Is hij dan verzekerd?
   Dat hangt af van de situatie. Als uw ongehuwde kind voor een dagstudie ergens anders gaat wonen of in een pleeghuis wordt opgenomen, dan valt hij nog onder uw verzekering. Dit geldt niet als uw kind het huis uit gaat om zelfstandig te gaan wonen.
  • Is mijn verzekering na de Brexit ook nog geldig in het Verenigd Koninkrijk?
   Als u vóór de Brexit dekking had in de Europese Unie, dan heeft u ook ná de Brexit nog dekking in het Verenigd Koninkrijk. Het dekkingsgebied van uw verzekering vindt u terug in de polisvoorwaarden en verschilt per module.

   Wij passen de polisvoorwaarden zo snel mogelijk aan, zodat informatie over uw verzekering met betrekking tot de Brexit duidelijker vermeld wordt.
  • Wanneer is een advocaat verplicht?
   Bij sommige geschillen is het verplicht om u in een procedure te laten bijstaan door een advocaat. Dit is afhankelijk van de procedure. Op de website Advocaat wel of niet verplicht | Rechtspraak staat in een overzicht per onderwerp aangegeven of het inschakelen van een advocaat verplicht is. Is het verplicht een advocaat in te schakelen? Dan mag u deze zelf kiezen. De Stichting schakelt vervolgens de gekozen advocaat voor u in en betaalt zijn rekening.
 • Over schade
  • Mag ik zelf een advocaat inschakelen?
   Ons eigen advocatenkantoor staat klaar om u graag bij te staan tijdens al uw conflicten, zodat u niet zelf een advocaat hoeft in te schakelen.
  • Hoe kan ik advies of rechtshulp krijgen?
   Wilt u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering? Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u bij ons melden dat u juridische hulp of advies nodig heeft.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 - 3 204 549.

Wanneer u vragen heeft over een juridisch conflict, belt u dan met 079 – 3 204 200.

Uw rechten tijdens de coronacrisis

Het coronavirus (COVID-19) raakt ons allemaal, ook onze rechten. Ontdek de meest gestelde vragen én antwoorden over het contractenrecht en arbeidsrecht tijdens de coronacrisis.

Uw rechten bij een vertraagde vlucht

Is uw vlucht vertraagd? Wij vertellen u waar u als passagier precies recht op heeft.

Lees hier wat de regels zijn en wanneer u ergens recht op heeft

Meer informatie

Meer informatie over onze rechtsbijstandverzekering voor particulieren en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze rechtsbijstandverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze rechtsbijstandverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Blogs over rechtsbijstand

Klaverblad Rechtsbijstand: een nieuwe werkwijze en eigen advocatenkantoor

Het afgelopen jaar zijn we binnen de afdeling Rechtsbijstand druk bezig geweest om een nog betere rechtshulpverlening te bieden.
Lees verder

Het water regent naar binnen in de winkel: wie betaalt de schade?

Bij een grote schade in zijn winkel krijgt Jaap onenigheid met de verhuurder. Rechtsbijstandadviseur mr. R. Roosjen vertelt hoe hij Jaap heeft geholpen bij...
Lees verder

(Onder)aannemers tegen elkaar, maar wie is er verantwoordelijk?

Hoe zorg je ervoor dat fouten van andere (onder)aannemers niet op jou kunnen worden verhaald? Onze rechtsbijstandadviseur legt het uit.
Lees verder

Vraag uw adviseur naar onze verzekeringen

Precies weten welke verzekering het beste bij u past? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een verzekering die daar bij aansluit.

Ontvang passend advies

Bereken alvast uw premie

Wilt u alvast de premie van uw rechtsbijstandverzekering berekenen? Dat kan gewoon via onze eigen website. Ook heeft u hier de mogelijkheid om direct zelf uw verzekering online af te sluiten.

Bereken uw premie