water spuit uit gasfornuis

Rechtsbijstandverzekering: wachttijd

Een rechtsbijstandsverzekering zónder wachttijd? Dat is voor u natuurlijk ideaal. Toch is een rechtsbijstandverzekering afsluiten én direct gebruiken niet mogelijk. Bij Klaverblad hanteren wij een wachttijd van 3 maanden. Hier leest u waarom en natuurlijk wat wachttijd precies is.

Als u een rechtsbijstandverzekering afsluit, geldt in de meeste gevallen een wachttijd

Dit betekent dat u niet direct een beroep kunt doen op uw rechtsbijstandverzekering. Bij Klaverblad is de wachttijd 3 maanden. Sluit u bij ons op 1 februari een rechtsbijstandverzekering af met de module Inkomen? En krijgt u op 1 maart een conflict met uw werkgever? Dan kunnen onze juridisch adviseurs u helaas niet helpen. Zij staan voor u klaar bij juridische problemen die vanaf 1 mei ontstaan.

Waarom een wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandsverzekering verzekert u zich alléén voor onverwachte juridische problemen. En niet voor lopende conflicten of problemen die u ziet aankomen. Of situaties die zijn ontstaan vóór het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Of u een juridisch probleem wel of niet had kunnen zien aankomen. En wanneer het ontstaan is. Dat kan soms lastig te bepalen zijn. Daarom doen wij altijd uitgebreid onderzoek.

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Hoewel er voor de meeste juridische problemen een wachttijd van 3 maanden geldt, is er een aantal zaken waarvoor géén wachttijd geldt:

  • Het verhalen van verkeers- en letselschade
  • Consumentenkoop
  • Vakantiereizen
  • Strafrecht

Rechtsbijstand zonder verzekering

Logisch dat u pas aan een rechtsbijstandverzekering afsluiten denkt als u een juridisch probleem heeft. Helaas kunt u dan voor dat geschil géén rechtsbijstandverzekering afsluiten. Het beste kunt u dan zelf een advocaat inschakelen.

Wanneer géén wachttijd?

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten zónder wachttijd kan op één voorwaarde: als onze rechtsbijstandverzekering aansluit op die van uw vorige verzekeraar en als uw juridisch probleem ook daarop was verzekerd.

Persoonlijk advies over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

Wilt u precies weten aan welke voorwaarden uw geschil moet voldoen zodat er geen wachttijd geldt? Kijk dan in onze polisvoorwaarden of vraag het ons of uw verzekeringsadviseur.

Onze rechtsbijstandverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

Bereken en vraag aan