water spuit uit gasfornuis

Wachttijden rechtsbijstandverzekering

Klaverblad snapt dat een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd voor u als klant natuurlijk ideaal zou zijn. Toch is een rechtsbijstandverzekering afsluiten en direct gebruiken niet mogelijk. Graag leggen wij u uit waarom er ook bij ons een wachttijd van drie maanden geldt.

Waarom heeft een rechtsbijstandverzekering wachttijd?

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich voor onverwachte juridische problemen. Problemen die u heeft kunnen zien aankomen en problemen die zijn ontstaan voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit, vallen niet onder de dekking van uw verzekering. Of u een juridisch probleem wel of niet had kunnen zien aankomen en wanneer het ontstaan is, kan soms lastig te bepalen zijn. Daarom doen wij hier uitgebreid onderzoek naar.

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Hoewel er voor de meeste juridische problemen een wachttijd van drie maanden geldt, is er een aantal zaken waarvoor geen wachttijd geldt, namelijk:

  • Het verhalen van verkeers- en letselschade
  • Consumentenkoop
  • Vakantiereizen
  • Strafrecht

Rechtsbijstand zonder verzekering

Het is begrijpelijk dat u pas denkt aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering op het moment dat u een juridisch probleem heeft. Helaas kunt u zonder rechtsbijstandverzekering geen beroep op rechtsbijstand doen.

Geen wachttijd met de Overstapservice

Het is natuurlijk mogelijk dat uw rechtsbijstandverzekering bij Klaverblad direct aansluit op die bij uw vorige verzekeraar. Als uw juridische probleem ook onder uw vorige rechtsbijstandverzekering verzekerd zou zijn, dan geldt er geen wachttijd. U kunt dan bij Klaverblad uw rechtsbijstandverzekering afsluiten en direct een beroep op rechtshulp doen.

Advies over de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

Wilt u precies weten aan welke voorwaarden uw geschil moet voldoen zodat er geen wachttijd geldt? Kijk dan in onze polisvoorwaarden of vraag het ons of uw assurantieadviseur.

Onze rechtsbijstandverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

Bereken en vraag aan