Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

Coronavirus | Wij werken voor een groot deel thuis. Meer info

gezin op reis wintersport

Bagage verzekeren

Een bagageverzekering afsluiten is erg handig als u onnodige kosten wilt voorkomen wanneer er iets misgaat met uw bagage op vakantie. Met de aanvullende module Bagage bij een Klaverblad Doorlopende reisverzekering krijgt u een vergoeding als uw bagage beschadigd raakt, gestolen wordt of kwijtraakt tijdens vakantie. Wat deze ‘bagageverzekering’ precies inhoudt, leggen wij u hieronder uit.

Wat is er verzekerd?

Spullen die u bij heeft op vakantie, zijn bagage. Als deze spullen onverhoopt schade oplopen tijdens uw vakantie én u heeft bij uw Klaverblad een doorlopende reisverzekering met bagagedekking afgesloten, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. De volgende soorten bagage verzekeren wij niet:

 • Motorrijtuigen, kampeerwagens en aanhangers.
 • (Lucht)vaartuigen en accessoires hiervan.
 • Val- en zweefschermen en accessoires hiervan.
 • Spullen die u heeft voor zakelijk gebruik of voor uw beroep.
 • Computersoftware of -bestanden.
 • Verzamelingen en bijzondere spullen zoals antiek, schilderijen en kunst.
 • Onbewerkte edele metalen en ongezette edelstenen.
 • Dieren.

Let op: Geld is alleen verzekerd als u daar speciaal voor heeft gekozen.

Deze kosten vergoeden wij

Als uw bagage tijdens vakantie beschadigd raakt, gestolen wordt of kwijtraakt, dan kunt u hiervoor een schadeclaim voor indienen en ontvangt u misschien een schadevergoeding. Voor gedekte schadeclaims vergoeden wij per vakantie en per verzekerde maximaal het verzekerde bedrag. Wel heeft u als verzekerde een eigen risico van € 50,-. Dit bedrag is overigens voor iedereen hetzelfde. Voor bepaalde soorten bagage geldt een maximale vergoeding per gebeurtenis. Een overzicht hiervan vindt u hieronder.

Maximale vergoeding
Elektronische apparatuur inclusief accessoires € 1.500,-
Spullen die u tijdens de vakantiereis koopt € 500,-
Fietsen, rubberboten, kano’s en zeil- en surfplanken € 500,-
Sportuitrusting. Denk aan golfuitrusting, duikuitrusting en wintersportuitrusting. € 1.250,-
(Zonne)brillen en contactlenzen € 250,-
Losse onderdelen en accessoires inclusief gereedschap van uw motorrijtuig. € 250,-
Sieraden en horloges € 500,-
Muziekinstrumenten € 500,-
Verrekijkers en andere optische instrumenten € 250,-
Hoortoestellen € 500,-

Bent u tijdens uw vakantie kostbare spullen als geld, elektronische apparatuur, horloges of sieraden kwijtgeraakt of zijn deze gestolen? Ook dan krijgt u in sommige gevallen een schadevergoeding. Dat geldt voor de volgende situaties:

 • Uw spullen lagen uit het zicht en in een afgesloten bagageruimte. Aan de buitenkant van de bagageruimte zijn sporen van inbraak zichtbaar.
 • Uw spullen lagen opgeborgen in een kluis op uw hotelkamer of uit het zicht in een vakantieverblijf. Aan de buitenkant van de kluis of het vakantieverblijf zijn sporen van inbraak zichtbaar.
 • U bent beroofd op afgeperst.

Komt uw bagage te laat aan op uw vakantieadres, dan kunt u kleding en toiletartikelen nodig hebben. Wij betalen in dat geval de noodzakelijke kosten met een maximum van € 200,- per verzekerde. Hiervoor geldt geen eigen risico.

   Hoe stellen wij de schadevergoeding voor uw bagage vast?

   Bij schade aan uw bagage vergoeden wij de nieuwwaarde van spullen die jonger zijn dan een jaar. Voor de andere spullen betalen wij de dagwaarde. Is repareren goedkoper? Dan vergoeden wij de reparatiekosten van uw beschadigde bagage.

   Wij verwachten van u dat u zorgvuldig met uw spullen omgaat. Bijvoorbeeld, als u uw kostbare spullen zonder toezicht heeft achtergelaten en ze gestolen worden, dan vergoeden wij de schade niet. Ook als u bijvoorbeeld uw kostbare spullen in een koffer doet en die in het ruim van het vliegtuig staat, keren wij geen schadevergoeding uit als daar iets mee gebeurd.

   Welke verplichtingen heeft u bij bagageschade?

   Als u schade heeft aan uw bagage door beschadiging, vermissing of diefstal en u een schadevergoeding wilt krijgen, dan zijn er een aantal verplichtingen waar u zich aan moet houden. Zo moet u de beschadigde spullen bewaren voor onderzoek en als u de beschadigde spullen laat repareren, dan moet u de reparatienota’s opsturen.

   Bij bagagediefstal of als u zelf uw bagage bent kwijtgeraakt dan gelden de volgende verplichtingen:

   • U moet meteen aangifte doen bij de politie op uw vakantiebestemming en het politierapport moet u opsturen.
   • Schade die is ontstaan in of rond uw hotel moet u meteen melden bij de hoteleigenaar of reisleiding en het rapport moet u opsturen.
   • Schade die is ontstaan tijdens een reis met een vervoerder moet u meteen melden bij de vervoerder of de reisleiding en het rapport moet u opsturen.
   • U moet bewijzen dat u de bagage die schade heeft opgelopen in uw bezit waren. Dit kan door bijvoorbeeld nota's of bankafschriften op te sturen.

   Verloren, beschadigde of vertraagde bagage

   Lees hier welke stappen u precies moet nemen als u op vakantie of bij thuiskomst verloren, beschadigde of vertraagde bagage heeft.

   Ontdek de stappen

   Advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

   Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een assurantieadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

   Onze reisverzekering

   Laat u adviseren

   Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

   Vraag advies aan een assurantieadviseur.

   Vind een assurantieadviseur

   Verzeker u zelf online

   U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

   Bereken en vraag aan