Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

Coronavirus | Wij werken voor een groot deel thuis. Meer info

gezin op reis wintersport

Verzekerde gebieden bij een reisverzekering

Als u een Klaverblad Doorlopende reisverzekering afsluit dan kunt u kiezen tussen Europadekking en Werelddekking. Dit bepaalt of u verzekerd bent in het land van uw bestemming. Gaat u bijvoorbeeld naar Amerika of een ander land buiten Europa, zorg er dan voor dat u een reisverzekering met Werelddekking afsluit. Tijdens een stedentrip naar een Europese stad bent u gewoon goed verzekerd met een Klaverblad Doorlopende reisverzekering met Europadekking.

Reisverzekering Europadekking

Onder de Europadekking vallen alle landen van Europa, de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de landen aan de Middellandse Zee (Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Egypte, Israël, Libanon, Syrië en Turkije.

Reisverzekering Werelddekking

Als u bij het afsluiten van een Klaverblad Doorlopende reisverzekering kiest voor een Werelddekking, dan bent u overal ter wereld verzekerd.

Wel of niet verzekerd in landen met een negatief reisadvies?

Bij het uitkiezen van uw vakantiebestemming raden wij u altijd aan om te controleren of het Ministerie van Buitenlandse Zaken een (negatief) reisadvies geeft voor dit land of gebied. Met de Klaverblad Doorlopende reisverzekering bent u namelijk niet verzekerd in landen of gebieden met een negatief reisadvies. Geeft het ministerie een negatief reisadvies nádat u uw vakantie geboekt heeft? Dan is dit een geldige reden om uw vakantie te annuleren.

Kleurcodes bij reisadviezen

In totaal zijn er vier reisadviezen mogelijk: groen, geel, oranje en rood. Wij zien de kleurcodes oranje en rood als een negatief reisadvies.

Een oranje reisadvies staat voor alleen noodzakelijke reizen. Vakantiereizen worden hierbij als niet noodzakelijk gezien. Er kunnen voor reizigers namelijk gevaarlijke situaties ontstaan door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied.

Bij een rood reisadvies adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit land of gebied te reizen. Er zijn dan namelijk ernstige veiligheidsrisico’s voor reizigers waardoor er een levensbedreigende situatie kan ontstaan.

Advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een assurantieadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

Onze reisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

Bereken en vraag aan