water spuit uit gasfornuis

Woonhuisverzekering (= opstalverzekering) en de VvE

Woont u in een appartement? Of gaat u er wonen? Dan bent u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Zij regelen vaak een woonhuisverzekering voor het hele gebouw. Dus óók voor uw woning.

Opstalverzekering VvE: wat betekent dit?

Als u een appartement koopt, bent u automatisch lid van de VvE van het appartementencomplex waarin u een woning heeft gekocht. Omdat de VvE het hele gebouw beheert, sluit deze ook voor het hele gebouw een opstalverzekering af. Zelf een woonhuisverzekering afsluiten is dan niet nodig. Dit moet u wel doen als u bijvoorbeeld een rijtjeshuis of vrijstaande woning heeft. Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een woonhuisverzekering.

Wat is een woonhuisverzekering?

Woonhuisverzekering of opstalverzekering, de betekenis ervan is gelijk. Wilt u meer weten over wat een opstalverzekering precies is? Lees Woonhuisverzekering: wat is dat?

Vraag uw VvE naar de woonhuisverzekering

Heeft u een appartement gekocht? Dan is het altijd verstandig om te controleren of uw VvE een woonhuisverzekering heeft afgesloten. Vraag dan meteen om wat voor soort opstalverzekering het gaat. En natuurlijk wat precies onder de dekking valt. Zo weet u voor welke soort schades u bent verzekerd, en kunt u zich eventueel bij laten verzekeren als u dat nodig vindt.

Let op: wel moet u zelf woonverbetering/eigenarenbelang verzekeren voor bijvoorbeeld de keuken, badkamer, vloer, schilderwerk etc. Vraag dit altijd goed na bij uw VvE.

Wat valt onder een woonhuisverzekering (opstalverzekering)?

Een opstalverzekering dekt schade aan uw woning. Onder opstal vallen uw woning en alle onroerende goederen die daarbij horen. Kortom, alles waarvoor u moet slopen of breken om het los te krijgen. Van schuur tot schutting, van leidingen tot zonnepanelen, en van centrale verwarming tot sanitair. Maar ook bijvoorbeeld uw keuken, garage en houten vloer. Wat de precieze dekking is van een Klaverblad Woonhuisverzekering? Dat hangt ervan af of u de Klaverblad Royaal Woonhuisverzekering of Klaverblad Budget Woonhuisverzekering heeft afgesloten.

Meer weten? Ga naar Wat valt onder een woonhuisverzekering?

Advies over onze woonhuisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Woonhuisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven en geeft u een persoonlijk advies op maat.

Onze woonhuisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

Bereken en vraag aan