zzp'er met aov klust aan dak

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering moet gewoon goed bij u passen. Bij Klaverblad bieden wij daarom drie verschillende AOV's: de Klaverblad AOV Flex, de Royaal AOV en de Royaal Plus AOV. Zo kunt u als zelfstandig ondernemer zelf kiezen welke AOV het beste bij u past. Omdat wij begrijpen dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering een complex product is, hebben wij de verschillen in onderstaande tabel gezet.

AOV vergelijken: de Klaverblad AOV Flex en Royaal (Plus) AOV

Klaverblad AOV Flex Royaal (Plus) AOV
Instapkorting: het eerste jaar 25% korting, het tweede jaar 15% korting en het derde jaar 5% korting. Instapkorting: het eerste jaar 30% korting, het tweede jaar 15% korting en het derde jaar 5% korting.
Wij bepalen de eindleeftijd op basis van uw beroep. U kiest zelf de eindleeftijd: 58, 60, 62, 65, 67 of 68 jaar.
Uitkeringsdrempel: vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. Uitkeringsdrempel: vanaf 25% arbeidsongeschiktheid.
De maximale uitkeringsduur is 1, 2, 3, 4 of 5 jaar. Uitkeringsduur is tot maximaal de eindleeftijd.
U kiest uw eigenrisicotermijn: 14, 30, 60, 90, 180, 365 of 730 dagen. (Bij sommige beroepen is de minimale eigenrisicotermijn 30 dagen.) U kiest uw eigenrisicotermijn: 14, 30, 60, 90, 180, 365 of 730 dagen. (Bij sommige beroepen is de minimale eigenrisicotermijn 30 dagen.)
Indexatie: het verzekerde bedrag stijgt automatisch mee met de consumentenprijzen. Indexatie: het verzekerde bedrag stijgt automatisch mee met de consumentenprijzen.
Jaarlijks stijgende uitkering: uw uitkering stijgt elk jaar met 2% en uw koopkracht blijft op peil. Jaarlijks stijgende uitkering: uw uitkering stijgt elk jaar met 2% en uw koopkracht blijft op peil.
Optierecht: u mag het verzekerde bedrag tot uw 56e elk jaar met 10% verhogen, zonder keuring of gezondheidsverklaring. Optierecht: u mag het verzekerde bedrag tot uw 56e elk jaar met 10% verhogen, zonder keuring of gezondheidsverklaring.

Het verschil tussen de Klaverblad Royaal AOV en Royaal Plus AOV

Wilt u de Klaverblad Royaal AOV en Royaal Plus AOV vergelijken? Let dan op de manier waarop we de uitkering vaststellen en de manier waarop we u weer aan het werk proberen te krijgen. Hieronder leggen we uit hoe er wat betreft het samenstellen van de uitkering en de wijze van re-integreren onderscheid is gemaakt tussen de Royaal AOV en de Royaal Plus AOV.

Waar wordt de uitkering op gebaseerd?

Bij de Royaal Plus AOV baseren we de uitkering op de mate waarin u uw eigen werk niet meer kunt doen. Bij de Royaal AOV doen we dit alleen de eerste drie jaar. Wel beoordelen we bij beide arbeidsongeschiktheidsverzekeringen welke werkzaamheden normaal gesproken bij uw werk horen en welke werkzaamheden u zelf deed. Dit vergelijken wij met de werkzaamheden die u met uw arbeidsongeschiktheid nog wel kunt. We houden hierbij rekening met bijvoorbeeld een andere manier van werken of een andere taakverdeling binnen uw bedrijf.

Bij de Royaal AOV baseren we de uitkering na die drie jaar op de arbeidsongeschiktheid voor uw eigen beroep en de arbeidsongeschiktheid voor uw nieuwe beroep. Hiervan berekenen we het gemiddelde. Kunt u wel ander werk doen, maar niet vinden? Dan houdt u uw uitkering, gebaseerd op uw eigen beroep en op voorwaarde dat u meewerkt aan uw re-integratie.

Waar moet u re-integreren?

Re-integratie bij arbeidsongeschiktheid is ook een verschil tussen de Royaal AOV en de Royaal Plus AOV. Bij de Royaal Plus AOV krijgt u namelijk hulp om weer binnen uw eigen bedrijf aan het werk te gaan. Als dit niet lukt, hoeft u niets anders te doen. Echter, bij de Royaal AOV moet u wel op zoek naar passend werk buiten uw eigen bedrijf als re-integratie binnen uw eigen bedrijf niet lukt.

Wilt u nog meer weten over het verschillen tussen de Klaverblad Royaal AOV en de Royaal Plus AOV? Een verzekeringsadviseur staat klaar voor u om meer informatie te geven en om u de best passende AOV te adviseren.

De voordelen per arbeidsongeschiktheidsverzekering

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken is een handige manier om erachter te komen welke AOV het beste bij u past. U kunt bij ons kiezen uit drie verschillende AOV’s. Voor het gemak geven wij u daarom de grootste voordelen per AOV.

De Klaverblad AOV Flex

De Klaverblad AOV Flex is dé oplossing voor ondernemers die een normale arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur vinden. Dit zijn de grootste voordelen:

  • Een aantrekkelijke instapkorting
  • Een verrassend lage premie
  • Een uitkering op basis van uw eigen beroep
  • U kiest zelf uw eigenrisicotermijn en uitkeringsduur

Lees meer over de Klaverblad AOV Flex

Bereken en vraag aan

De Royaal (Plus) AOV

De Royaal AOV en Royaal Plus AOV zijn arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers die een AOV willen met een volledige dekking. De Royaal AOV en Royaal Plus AOV hebben de volgende voordelen:

  • Een aantrekkelijke instapkorting
  • Een uitgebreid keuzepakket die aansluit bij uw wensen
  • U kiest zelf uw eigenrisicotermijn
  • Uw uitkering loopt door tot de eindleeftijd

Lees meer over de Royaal (Plus) AOV

Bereken en vraag aan

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen bij AOV vergelijken? Bereken dan binnen 2 minuten uw AOV premie. Dit doet u snel, gemakkelijk en kosteloos.

Advies over de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Klaverblad

De Klaverblad arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken helpt u bij het kiezen van een AOV die bij u past. Heeft u op maat gemaakt advies nodig bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering die aansluit op uw persoonlijke wensen? Neem dan ook gerust contact op met een verzekeringsadviseur. Zij helpen u graag.

Klaverblad AOV

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bereken en vraag aan