12 tips voor een coronaproof kerst Dit jaar was alles behalve gewoon. Hoe u toch een bijzonder fijne kerst tegemoet gaat? Wij geven u wat tips in het Klaverblad kerstlijstje.

12 tips voor een coronaproof kerst

Dat alles deze kerst anders is dan anders, weten we inmiddels wel. Met maximaal drie gasten over de vloer wordt het niet de uitbundige kerst die u misschien gewend bent. Maar onvergetelijk? Met deze tips wordt dat het zeker wel!

1. Samen kerstknutselen

Geen kerst zonder een mooi versierd huis. Extra leuk als die versieringen ook nog eens zelfgemaakt zijn. Op internet vindt u allerlei handleidingen om zelf een kerstkrans of andere versiering in elkaar te knutselen. Wedden dat die nog mooier gaan zijn dan de exemplaren van het tuincentrum?

2. Wees voorzichtig met de lichtjes en kaarsjes

We gooien ‘m er nog maar eens in: wees voorzichtig met vuur. Zeker rond de kerstdagen is het gezellig om de kaarsjes aan te steken. En wat dacht u van gourmetten en fonduën? U zal niet de eerste zijn die tijdens het kerstdiner zijn vingers brandt. Let dus goed op.

Voorkom brand tijdens de feestdagen

Van brandveilige kerstversiering tot een neppe kerstboom en opletten in de keuken: voorkom brand tijdens de feestdagen met onze brandpreventietips.

Brandpreventietips

3. Maak een kerstwandeling

Het lijkt door corona wel een nationale hobby te zijn geworden: wandelen. Logisch, want een wandeling is hartstikke gezond. Helemaal als je er net een uitgebreide kerstbrunch op hebt zitten. Hup, naar buiten dus!

4. Kerstzwaaien

Als u dan toch buiten bent, kunt u daar net zo goed gebruik van maken. Wij introduceren: kerstzwaaien. Loop tijdens de wandeling eens langs de huizen van uw dierbaren of uw buurman die weinig bezoek krijgt. Zo hoeft niemand helemaal alleen te zijn met kerst.

5. Breng kerstkaarten langs

Geen kaarten verstuurd? Zelfs met de kerst is het nog niet te laat om toch een kaartje door de bus te doen bij de mensen die u nu zo weinig ziet. Breng ze gewoon even langs, tijdens de kerstwandeling bijvoorbeeld. Klein gebaar, groot geluk.

6. Haal de bordspellen uit de kast

Na zo’n kerstwandeling is er niks lekkerder dan naar binnen gaan en opwarmen met een kop warme chocolademelk. Nóg knusser wordt het met een ouderwets bordspel. Tenminste, zolang de verliezer het bord niet van tafel veegt.

7. Kruip de bank op met een kerstfilm

Alwéér Home Alone 2? Nee hoor, inmiddels zijn er veel meer kerstfilms. Alleen al op Netflix vindt u de allerleukste voor het hele gezin. Bijvoorbeeld ‘De familie Klaus’ of ‘Jingle Jangle Christmas’: nieuwe klassiekers voor zowel u als de kinderen. Laat die nieuwe kerstfilm-op-eerste-kerstdag-traditie maar komen.

8. Doe een verzekeringscheck

Verzekeringen checken in de kerstvakantie is misschien niet de leukste bezigheid, maar toch kan het eind van het jaar hier een mooi moment voor zijn. Zijn de kinderen zoet met een bordspel of kerstfilm? Bekijk dan eens of uw verzekeringen nog up-to-date zijn en aansluiten bij uw persoonlijke situatie. We horen het natuurlijk graag van u als er iets aangepast moet worden. Zo gaat u goed verzekerd het nieuwe jaar in.

9. Haal af bij een restaurant (of laat het bezorgen)

Tijd voor eten. Uit eten kan dan wel niet dit jaar, maar veel restaurants bieden boxen aan die je kunt afhalen of laten thuisbezorgen. Met kerst pakken ze helemáál uit. En misschien wel het leukste: is uit eten gaan met kerst normaal gesproken te duur? Met zo’n box haalt u de ervaring van een restaurant zelf in huis, maar dan goedkoper. En zo steunt u ook nog eens de horeca.

10. Samen koken als een sterrenchef

Zelf koken? Maak er dan eens een ware kookuitdaging van voor de kinderen. Kies voor kidsproof recepten en duik samen de keuken in. Laat ze roeren, wegen, snijden (met een niet al te scherp mes) en opmaken. Zo zijn jullie de hele middag zoet én staat er een zelfgemaakt hoogstandje op tafel.

11. Digitaal kerstdiner

Een van de grote voordelen van de afgelopen tijd? Misschien wel dat we het videobellen hebben ontdekt. Via het scherm kunnen opa en oma er toch nog een beetje bij zijn. Met de laptop aan het hoofd van de tafel én gekleed in een foute kersttrui is het nét echt.

12. Houd het bij maximaal drie gasten

Hoe verleidelijk het ook is om met kerst met de hele familie samen te komen, de regels zijn er niet voor niks. Nodig daarom maximaal drie gasten uit en houd onderling anderhalve meter afstand. Want als iedereen gezond blijft, is het pas echt een fijne kerst en wordt het een gelukkig nieuwjaar.

En het allerbelangrijkste…

Zorg goed voor elkaar, óók op afstand. Wij wensen u fijne feestdagen!