man maakt de zool van een laars weer netjes

De zakelijke inboedelverzekering van Klaverblad

De zakelijke inboedelverzekering van Klaverblad

Of u nou een boetiek met koffiecorner, schoenenwinkel of fietswinkel heeft, onze inventarisverzekering is er voor alle mkb’ers. U kunt zich focussen op wat u het liefst doet, met de zakenverzekering zorgen wij ervoor dat uw inventaris, meubels en belangrijke gereedschap zijn verzekerd.  

 • Geen eigen risico voor schade door brand of storm, in veel gevallen een eigen risico van € 250,- voor andere schade
 • Een passende dekking met bijbehorende premie
 • Huurdersbelang ook meeverzekerd
 • De mogelijkheid om de verzekering zelf aan te passen


Ontvang passend advies

Wat houdt de zakenverzekering in?

Hieronder leest u meer over de zakenverzekering. U kunt ook meer informatie vragen aan een assurantieadviseur. Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Wat is verzekerd?
 • Inventaris, zoals gereedschappen, machines, computers en meubels.
 • Goederen, zoals grondstoffen, halffabricaten en eindproducten.
 • Geld en waardepapieren, zoals cadeaubonnen en kortingsbonnen. Tot maximaal € 1000,-.
 • Huurdersbelang. Tot 10% van verzekerd bedrag.
Waarvoor ben ik verzekerd?
U bent standaard verzekerd voor schade door onder andere:
 • Brand of ontploffing.
 • Slecht weer, zoals storm, blikseminslag, hagel, regen of sneeuw.
 • Lekkage van leidingen, sanitair of apparaten.
 • Inbraak, diefstal of vandalisme.
 • Een boom of ander voorwerp dat op uw gebouw valt.

U kunt ook kiezen voor een minder uitgebreide verzekering. Het is bijvoorbeeld mogelijk om u alleen tegen brand te verzekeren.

Aanvullende verzekeringen

Naast een zakenverzekering kunt u ook een koelschadeverzekering en een elektronicaverzekering afsluiten.

Bereken direct uw premie

Koelschadeverzekering

Door een storing in uw koel- of vriesinstallaties kunnen producten bederven. Verzeker u tegen deze schade met een koelschadeverzekering.

Elektronicaverzekering

Uw computers en bijbehorende randapparatuur als printers, scanners en modems verzekert u met onze elektronicaverzekering.

Vraag uw adviseur naar onze zakenverzekering

Een verzekeringsadviseur kan u goed adviseren welke zakelijke verzekeringen passen bij uw situatie. Vind een adviseur bij u in de buurt en vraag naar onze zakenverzekering.

Zoek een adviseur

Veelgestelde vragen over de zakenverzekering

Alles wat loszit of wat u gemakkelijk los kunt krijgen, hoort bij uw inventaris. Denk hierbij aan machines of meubels. Alles wat vastzit of wat u niet gemakkelijk los kunt krijgen, hoort bij uw bedrijfsgebouw. Denk hierbij aan een toilet of cv-ketel. Uw bedrijfsgebouw verzekert u met onze gebouwenverzekering.
U heeft meestal een eigen risico van € 250,-. Dit geldt niet voor schade door brand of storm. Hiervoor geldt geen eigen risico.
Huurdersbelang bestaat uit alle veranderingen die u als huurder in uw bedrijfsgebouw heeft aangebracht en die u niet meer gemakkelijk kunt verwijderen. Denk aan een keuken of houten vloer.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, kan die de opzegging voor u afhandelen. Ook is er de mogelijkheid om via ons online opzegformulier de verzekering rechtstreeks bij ons op te zeggen.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de schade bij ons melden. Doe bij inbraak, diefstal of vandalisme ook aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw verzekeringsadviseur of naar ons.
Heeft u via een verzekeringsadviseur een zakenverzekering bij ons aangevraagd? Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we zo snel mogelijk uw polis op. Soms hebben we meer informatie nodig om uw aanvraag te beoordelen. In dat geval nemen we contact op met uw verzekeringsadviseur of met u.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 583.

Meer informatie

Meer informatie over onze zakenverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze zakenverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze zakenverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Verzekerd van passend advies

Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past? Dat hangt af van uw bedrijfssituatie en wensen. Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Vind een zakelijke verzekeringsadviseur

Uw bedrijf gewoon goed verzekerd

Wilt u alvast de premie van uw mkb-verzekering berekenen voordat u naar een verzekeringsadviseur gaat? Dat kan gemakkelijk en snel via onze eigen website.

Bereken uw premie