boer in tractor

Agrarische verzekeringen sinds 1850

Agrarische verzekeringen sinds 1850

Bent u agrarisch ondernemer? Onze agrarische maatwerkspecialisten en agrarisch adviseurs geven u graag een goed advies en helpen u uw agrarische onderneming goed te verzekeren.

  • Advies op maat van een agrarisch adviseur uit uw regio
  • Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
  • Lage of geen eigen risico’s
  • Snelle schadeafwikkeling

Als geen ander weet Klaverblad hoe belangrijk het is om je als agrariër goed te verzekeren. Notaris Montijn in Oudewater begon in 1850 namelijk de Nederlandsche Brandwaarborgmaatschappij voor roerende goederen van enkel landbouwers en veehouders onderling. Dat is later Klaverblad Verzekeringen geworden. Sinds onze oorsprong varen we – net als agrariërs – onze eigen koers en bieden we nog altijd gewoon goede, agrarische verzekeringen.

Een persoonlijk en op maat gemaakt advies van specialisten die dezelfde taal als u spreken

Een agrarisch bedrijf verzekeren vraagt om specialistisch advies én kennis van de regio. Daarnaast is het fijn als u geholpen wordt door iemand die dezelfde taal spreekt als u. Een agrarisch adviseur uit uw eigen regio doet dat graag. Samen met één van onze maatwerkspecialisten komt hij bij u langs voor een persoonlijk gesprek en een inspectie van uw onderneming. Van hen krijgt u een deskundig advies over hoe u de verschillende soorten risico’s die u en uw agrarische onderneming lopen zo goed mogelijk verzekert.

Vind een agrarisch adviseur in uw regio

Uw agrarisch bedrijf snel en deskundig geïnspecteerd door onze maatwerkdienst

De risico’s die een agrarisch bedrijf loopt, vragen om specialistische kennis. Onze maatwerkspecialisten helpen daar graag bij. Hij berekent bijvoorbeeld de herbouwwaarde van het bedrijfsgebouw, maakt foto’s en stelt maatregelen tegen brand of inbraak voor. De inspectie is gratis en in heel Nederland mogelijk.

Vraag uw agrarisch adviseur naar een Klaverblad maatwerkspecialist

3 mannen in schuur

Onze agrarische verzekeringen

Bij Klaverblad vindt u alle agrarische verzekeringen die u nodig heeft. Vraag een adviseur uit de regio naar het beste pakket verzekeringen voor uw agrarische onderneming.

Gebouwenverzekering

Hiermee verzekert u uw bedrijfsgebouw tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm of lekkage.

Verzekeringskaart

Zakenverzekering

Verzeker de spullen en dieren in uw bedrijf tegen schade. Deze verzekering kent de  (mogelijke) volgende rubrieken: inventaris en goederen voorraden en hooi en stro, oogstproducten, levende have, bijvoorbeeld: uitval regelapparatuur voor varkens en pluimvee of catastrofedekking voor het rundvee*.

Verzekeringskaart

*Catastrofeverzekering voor rundvee

Als er in korte tijd meerdere dieren binnen uw agrarisch bedrijf overlijden door ziekte, een ongeval of vergiftiging, dan brengt dit een groot verlies met zich mee en mogelijk ook veel extra kosten. Met de catastrofeverzekering voor rundvee is dit risico afgedekt. Deze verzekering kunt u alleen afsluiten in combinatie met de gebouwen-, zaken- en bedrijfsschadeverzekering. Het rundvee moet ook verzekerd zijn tegen de risico's van brand en storm.

Let op: na de aanvraag van een catastrofeverzekering voor rundvee voert een agrarisch expertisebureau een verdere inspectie uit. Er geldt hiervoor geen voorlopige dekking.

Bedrijfsschadeverzekering

Na schade door bijvoorbeeld brand of storm ligt een bedrijf vaak even stil. Hierdoor loopt u inkomsten mis, terwijl u nog wel vaste lasten heeft. Met een bedrijfsschadeverzekering bent u hiertegen verzekerd.

Verzekeringskaart

Aansprakelijkheidsverzekering

Dek hiermee de aansprakelijkheid voor materiële- en letselschade aan anderen, veroorzaakt door u of een van uw medewerkers.

Verzekeringskaart

Rechtsbijstandverzekering

Verzeker uw agrarisch bedrijf van juridische hulp. Zo wordt u bijgestaan door een ervaren juridisch adviseur als u bijvoorbeeld een meningsverschil krijgt met een afnemer van uw producten.

Verzekeringskaart

Landbouwtrekkers- en werktuigenverzekering

Deze verzekering dekt schade die veroorzaakt wordt door of aan uw landbouwtrekker of werktuig. Voor zelfrijdende voertuigen bent u standaard WA-verzekerd. Deze verzekering kunt u uitbreiden met verschillende cascodekkingen.

Vraag aan

Verzekeringskaart

Milieuschadeverzekering

Met deze verzekering bent u verzekerd voor schade door vervuiling van uw bedrijfsterrein en als iemand u aansprakelijk stelt voor het veroorzaken van milieuschade. U kunt deze verzekering alleen samen met een gebouwenverzekering afsluiten.

Verzekeringskaart

Verzekering van melkwinningsinstallaties

Als uw melkwinningsinstallatie kapot gaat, dan kost u dat veel geld. U moet de installatie laten repareren of bepaalde onderdelen laten vervangen. Met deze verzekering bent u voor deze kosten verzekerd. De melk zelf is ook mee te verzekeren.

Verzekering van schade door uitval van regelinstallaties

Verzeker u tegen de schade die uw dieren kunnen oplopen door het uitvallen van klimaatbeheersings-, voeder- of drinkapparatuur. U kunt deze verzekering alleen samen met een zakenverzekering met dekking voor uw dieren afsluiten.

Zelf agrarische verzekeringen afsluiten

Als agrarisch ondernemer kunt u bij ons direct online een Klaverblad Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Het afsluiten van een AOV kan veel impact hebben. Daarom kan de hulp van een assurantieadviseur erg fijn zijn. Als u deze verzekering zonder adviseur wilt afsluiten, dan is het verstandig om alle AOV-informatie op onze website goed te lezen.

Akkerbouwer Sander liet zich omscholen tot docent

Ploegen op het land, wat installatiewerk voor ernaast en toen… arbeidsongeschiktheid. Sanders knieën hielden er mee op en daarmee ook het akkerbouwer zijn. Gelukkig kwam zijn vrouw met de gouden tip en zei: “jij moet voor de klas gaan staan”.

Lees het interview

Vind een agrarisch adviseur in uw regio

Sluit u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering en landbouwtrekkers- en werktuigenverzekering toch liever af via een adviseur? Agrarisch gespecialiseerde assurantieadviseurs in uw regio helpen u graag!

Vind een adviseur

Particuliere verzekeringen voor agrariërs

Natuurlijk kunt u als agrariër ook voor particuliere verzekeringen terecht bij Klaverblad. Zo kunt u ook gelijk zaken als uw woning en inboedel gewoon goed verzekeren tegen schade. Vraag uw adviseur naar een persoonlijk advies of sluit uw particuliere verzekeringen direct af via onze website.

Schade aan uw agrarisch bedrijf melden

Heeft uw agrarisch bedrijf schade opgelopen en bent u bij ons verzekerd? U kunt de schade melden bij uw verzekeringsadviseur. Hij of zij helpt u graag! Is uw assurantieadviseur telefonisch even niet bereikbaar? U kunt dan bellen met onze afdeling Schade Brand en Varia, ook als u niet rechtstreeks bij ons verzekerd bent. Zij zijn op werkdagen tussen 8:30 uur en 18:00 uur te bereiken via 079 - 3 204 410 en denken graag met u mee.

Bent u rechtstreeks bij Klaverblad verzekerd? Dan kunt u de schade bij ons melden. Wij zorgen er dan voor dat uw schademelding zo snel en goed mogelijk wordt afgehandeld.

Schade voorkomen in een agrarisch bedrijf

Van een stalbrand tot hooibroei en besmettelijke ziektes onder vee: binnen een agrarisch bedrijf zijn er vele risico’s. Een agrarisch adviseur én onze maatwerkspecialisten helpen je bij het verzekeren van dit soort schades. Maar als agrarisch ondernemer voorkom je schade natuurlijk veel liever.

Lees meer

De Klaverblad Landbouwtrekkers- en werktuigenverzekering

Bent u geen agrarisch ondernemer, maar heeft u wel een (land)bouwvoertuig? Ook in dit geval is het mogelijk om online een Klaverblad Landbouwtrekkers- en werktuigenverzekering af te sluiten.

Verzekerd van passend advies

Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past? Dat hangt af van uw bedrijfssituatie en wensen. Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Vind een zakelijke verzekeringsadviseur

Uw bedrijf gewoon goed verzekerd

Wilt u alvast de premie van uw mkb-verzekering berekenen voordat u naar een verzekeringsadviseur gaat? Dat kan gemakkelijk en snel via onze eigen website.

Bereken uw premie